LET OP: Uw bestelling kan langer onderweg zijn door de aangescherpte COVID19 maatregelen. Informatie over levering>>

Capaciteit cv-ketel

Met de capaciteit van een cv-ketel wordt bedoelt het vermogen dat een cv-ketel levert. Je kan daarbij onderscheid maken in twee zaken:
- capaciteit cv-vermogen;
- capaciteit tapwater.


Capaciteit cv-vermogen

Onder capaciteit cv-vermogen verstaan we de kilowatts (kW) dat een cv-ketel levert. Belangrijkste functie van een cv-ketel is het verwarmen van je woning. Je hebt daarvoor naast een cv-ketel radiatoren en/ of vloerverwarming nodig. De cv-ketel levert warm water, wat vervolgens door de leidingen gepompt wordt en bij de radiatoren uitkomt. De warmte straalt vervolgens vanaf de ze radiator de ruimte in, waardoor de ruimte uiteindelijk opgewarmt wordt. Hoeveel capaciteit een cv-ketel exact benodigd is om je woning te kunnen opwarmen is afhankelijk van een aantal factoren:
- inhoud woning (m³);
- isolatiewaarde woning;
- aantal radiatoren en de hoeveelheid afgifte die deze geven.

Capaciteit tapwater

Een combiketel levert niet alleen warm water voor het opwarmen van de woning, maar levert daarnaast ook nog warm ten behoeve van je tapwater. Onder tapwater wordt verstaan het warme water dat je gebruikt om je handen te wassen, de afwas te doen, de ramen te wassen, etc. Kortom, warm water dat uit je keukenkraan komt alsmede warm water om te douchen of je bad te vullen. Hoeveel liter warm water de cv-ketel per minuut levert, is eveneens afhankelijk van de capaciteit van een cv-ketel. De capaciteit tapwater wordt uitgedrukt in CW-waardes.


Indien jouw categorie hier niet tussen staat of je vraag niet beantwoord wordt op de pagina's van de categoriën, kan je je vraag per mail stellen. Wij zullen dan zsm jouw vraag proberen te beantwoorden en indien nodig de vraag met antwoord aan de hulppagina's toevoegen.