CV-ketel berekenen: waar begin ik?

Je huidige CV-ketel is kapot of verouderd, en je bent op zoek naar een nieuwe. Maar welke ketel past het best bij jouw situatie en de woning.

CV-ketel kiezen uit beste ketels

Je kunt zelf ketels vergelijken. Daar ben je best wel wat tijd mee kwijt. Maar dan weet je wel wat de voor- en nadelen zijn. Wij hebben de beste CV-ketels alvast voor je op een rijtje gezet. Hierbij hebben we uiteraard ook benoemd welke ketels het best uit de test van de Consumentenbond komen. Zo is het aantal CV-ketels om te vergelijken meteen een stuk kleiner, en je weet dat het kwalitatief goede producten zijn.

CV-ketel kiezen met de ketelkiezer

Door het grote aanbod aan CV-ketels kan het lastig zijn de juiste ketel te kiezen. Heb je geen idee welke CV-ketel het best bij jouw situatie past? Geen zorgen, daarvoor is er de ketelkiezer. Je vult een aantal gegevens in over je woning en binnen één minuut krijg je passend advies krijgt voor jouw situatie. Gebruik de ketelkiezer en kom erachter welke ketel bij jouw woning en huishouden past.

Het kostenplaatje van een nieuwe CV-ketel

Een CV-ketel is essentieel voor een warm huis en fijn wooncomfort. Maar er hangt ook een prijskaartje aan. De prijzen variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro. Dit is afhankelijk van factoren zoals soort ketel, merk en het vermogen. Bijkomend voordeel is dat een ketel normaalgesproken een behoorlijke levensduur heeft. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 12 en 15 jaar. Met goed onderhoud kunt u de levensduur uiteraard verlengen. En wist je dat een nieuwe CV-ketel vaak zuiniger is, waardoor u kunt besparen op de energierekening?

Kom je er niet uit of heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op via info@cvtotaal.nl. Wij helpen je graag verder!