CV-ketel prijzen

Wat kost een nieuwe cv-ketel?

Je hebt een nieuwe ketel nodig, maar wilt uiteraard weten wat een goede cv-ketel prijs is. Er zijn honderden verschillende modellen waar je uit kunt kiezen, en de prijzen variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro. Dit is nog exclusief de installatie en het onderhoud! Maar waar moet je beginnen? Wat kost een nieuwe cv-ketel nou gemiddeld?

Wat kost een cv-ketel gemiddeld?

Reken erop dat je minstens € 800,- kwijt bent aan een nieuwe ketel. Aan de diverse soorten producten zit een verschillend prijskaartje. Je moet letten op drie belangrijke factoren:

  1. Het soort ketel
    Je kunt kiezen uit een vr-ketel (verbeterd rendement), een hr-ketel (hoog rendement) en een HRE ketel (hoog rendement en elektriciteit). Laatstgenoemde levert naast warmte in huis en warm water, ook elektriciteit. De prijs voor de ketels loopt uiteraard ook op. Een vr-ketel is goedkoper dan een hr-ketel, die op zijn beurt weer goedkoper is dan HRE ketel.
  2. Het merk van de ketel
    Er zijn A-merken zoals Atag, Remeha, Intergas en Nefit. Deze staan bekend als kwalitatieve ketels en komen in het algemeen altijd goed uit de test – zoals de testen van de Consumentenbond. Maar ook de merken Vaillant of Ferroli zijn prima ketels die niet onderdoen voor de overige merken. Het pluspunt is dat ze wat goedkoper zijn. Bekijk hier het aanbod van cv-ketels.
  3. De CW klasse van de ketel, De CW staat voor de capaciteit van de ketel, indien het een vr- of hr-ketel is. Dit is onderverdeeld in zes klassen: CW1 tot CW6. Hierbij heeft CW1 de minste capaciteit en CW6 dus logischerwijs de meeste. Hoe meer capaciteit, hoe duurder de ketel. Het is dus belangrijk om te bepalen welke klasse je nodig denkt te hebben. Dit is onder andere afhankelijk van het type woning dat je hebt, de grootte van je woning en waarvoor de ketel wordt gebruikt (warmte of ook warm water). Let trouwens ook goed op het kW vermogen van de ketel. Hiermee wordt het vermogen van de ketel aangegeven.

Kosten voor installatie en onderhoud

Heb je een nieuwe cv-ketel gevonden die in het kostenplaatje past? Houd er dan rekening mee dat er nog kosten bijkomen voor de installatie van de ketel en het onderhoud dat jaarlijks of iedere twee jaar nodig is.

Kom je er niet uit of heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met onze klantenservice op. Wij helpen je graag verder!