Cv-ketel vervangen

Wat is belangrijk wanneer je jouw cv-ketel gaat vervangen?

Allereerst dien je een selectie te maken welke cv-ketel voor je interessant is. Daarbij zijn de volgende vragen van belang:

- Gebruik je alleen een standaard douche voor het warme water neem dan een cv-ketel met tapklasse CW4

- Gebruik je alleen een stortdouche of regelmatig een bad selecteer dan een cv-ketel met tapklasse CW5

- Heb je een standaard douche en wil je gelijktijdig in de keuken warm water neem dan een CW4 cv-ketel en een elektrische keukenboiler

- Wil je gelijktijdig gebruik maken van  2 douche's neem dan een CW6 cv-ketel

 

Nu je weet welke grootte ketel je nodig bent dien je een selectie van het merk te maken. 2 merken worden momenteel veel verkocht doordat het door de consumentenbond als beste is beoordeeld.

Dit zijn de merken Intergas en Vaillant.

De intergas HRE en Hreco zijn op veel vlakken hetzelfde. In de HReco zit echter een A-label pomp die ongever 8-10 euro aan stroom per jaar bespaart. Daar tegenover staat dat de HRE enkele honderden euro's goedkoper is.

Vaillant heeft de ecotec plus en de ecotec pro. De ecotec plus is een compleet andere ketel dan de ecotec pro. De ecotec plus is als beste beoordeeld door de consumentenbond en wordt daardoor als meeste verkocht.

Alle andere merken zijn ook zeker goed, slechte ketels worden eigenlijk niet meer gemaakt. Het gaat om kleine verschillen in rendement en service van de fabrikant. 

Heb je momenteel een HR cv-ketel dan is het vervangen niet heel erg moeilijk. De rookgasafvoer kan in veel gevallen blijven zitten. Het is wel verstandig een ketelpakket mee te bestellen. Hierin zitten namelijk een inlaatcombinatie (die in de loop van de jaren verkalkt en dus vervangen moet worden), overstort en expansievat. Daarnaast worden vaak 3 sokken 15mm, 2 sokken van 22mm en eventueel rookgasbochten meebesteld omdat het leidingwerk iets verlegd moet worden bij een andere cv-ketel.

Koop je een nieuwe cv-ketel dan is het ook verstandig een nieuwe thermostaat mee te bestellen. Let er op dat het een modulerende (open therm) thermostaat is.        

Indien jouw categorie hier niet tussen staat of je vraag niet beantwoord wordt op de pagina's van de categoriën, kan je je vraag per mail stellen. Wij zullen dan z.s.m. jouw vraag proberen te beantwoorden en indien nodig de vraag met antwoord aan de hulppagina's toevoegen.