Levensduur cv ketel

Wat is de levensduur van een CV-ketel?

Een CV-ketel is essentieel voor een warm huis en fijn wooncomfort. De ketel zorgt ervoor dat de verwarming werkt en dat je lekker warm kunt douchen. De gemiddelde levensduur van een CV-ketel ligt tussen de 12 en 15 jaar.

Levensduur CV-ketel verlengen

Wil je ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk met je huidige CV-ketel doet? Door de ketel goed te onderhouden kun je de levensduur verlengen. Je kunt dit uiteraard zelf doen, maar door een vakkundige installateur met regelmaat een onderhoudsbeurt te laten doen blijft je CV-ketel optimaal functioneren. Met goed onderhoud voorkom je storingen, onnodige reparaties, gevaarlijke situaties en de onnodige aanschaf van een nieuwe CV-ketel. Hier lees je meer over het onderhoud van je ketel.

Zeker zijn van het juiste onderhoud en een goed werkende CV-ketel? Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Bekijk hier wat een onderhoudsabonnement inhoudt.

Vervangen van een oude CV-ketel?

Je zit niet te wachten op het vervangen van de CV-ketel. Je moet op zoek naar een goed product, deze laten installeren en het kost een hoop geld. Maar er komt een moment dat het tijd is om de ketel te vervangen. Dit kan komen doordat de ketel kapot is of dat de reparatiekosten zo hoog liggen dat het zonde is om te investeren in een oude ketel. Houd daarom goed de ketel in de gaten en vervang deze op tijd. Dan voorkom je ook dat je in de kou komt te zitten.

Vragen over de CV-ketel levensduur

Wist je dat er ook verschillende voordelen zitten aan het vervangen van je oude ketel? Een oude CV-ketel is niet meer zo zuinig, dus door vervanging bespaar je op de energierekening. Daarnaast voldoet een nieuwe CV-ketel aan de laatste kwaliteitseisen en zorgt er daardoor voor dat het energielabel van je huis beter wordt.

Mocht je meer willen weten over de levensduur van je CV-ketel of andere vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op via info@cvtotaal.nl. Wij helpen je graag verder!