Levensduur cv-ketel

Wat is de levensduur van een cv-ketel?

Een cv-ketel is essentieel voor een fijn wooncomfort. Volgens de fabrikanten gaat de gemiddelde cv-ketel ongeveer 15 jaar mee. Een onderzoek van de Consumentenbond geeft aan dat dit klopt. Bij slechts 1 op de 10 gaat de cv-ketel minder lang mee.

Levensduur cv-ketel verlengen

Wil je ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk met je huidige cv-ketel doet? Door de cv-ketel goed te onderhouden kun je de levensduur verlengen. Kies ervoor om periodiek (ieder jaar) een vakkundige installateur een onderhoudsbeurt te laten doen. Zo blijft de cv-ketel optimaal functioneren. Want door goed onderhoud voorkom je storingen, onnodige reparaties, gevaarlijke situaties en de onnodige aanschaf van een nieuwe cv-ketel.

Zeker zijn van het juiste onderhoud en een goed werkende cv-ketel? Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Bekijk hier wat een onderhoudsabonnement inhoudt.

Besparen door vervangen

Wist je dat er ook verschillende voordelen zitten aan het vervangen van je oude ketel? Een oude cv-ketel is niet meer zo zuinig, dus door vervanging bespaar je op de energierekening. Daarnaast voldoet een nieuwe cv-ketel aan de laatste kwaliteitseisen en zorgt er daardoor voor dat het energielabel van je huis beter wordt.

Vervangen van een oude cv-ketel?

Je oude cv-ketel op tijd vervangen kan lonen. Een oude cv-ketel is niet meer zo zuinig, dus door vervanging bespaar je op de energierekening. Daarnaast voldoet een nieuwe cv-ketel aan de laatste kwaliteitseisen en zorgt er daardoor voor dat het energielabel van je huis beter wordt. Ook weet je zeker dat je niet voor hoge reparatiekosten komt te staan wanneer de cv-ketel er plots mee stopt.

Wil je meer weten over de levensduur of garantie van je cv-ketel? Dan helpen we je graag verder. Onze klantenservice staat voor je klaar!