Vermogen cv ketel

Vermogen CV-ketel berekenen: hoe doe ik dat?

Je bent op zoek naar een nieuwe CV-ketel. Dan kunt je kiezen uit diverse modellen van verschillende merken. Maar het belangrijkste aan de nieuwe ketel is dat deze voldoende vermogen heeft voor de woning. Je moet niet kiezen voor een te groot vermogen, want dan wordt het onnodig duurder om je huis te verwarmen. Maar een ketel met een te klein vermogen kan moeite hebben om de woning goed te verwarmen. Hoe kies je het juiste vermogen?

Vermogen CV-ketel berekenen

Het vermogen van de CV-ketel kun je zelf berekenen. Je moet kijken naar het bouwjaar van de woning, het type woning, de inhoud van je woning en het gemiddelde warmwaterverbruik. De rekensom die vaak gebruikt wordt is: inhoud van je woning (m³) x 0,08 = kW vermogen.

Een indicatie van het benodigd vermogen per woningtype:

Appartement

Tussenwoning

Hoekwoning of 2-onder-1-kapwoning

 

Vrijstaande woning

11 tot 23 kW

16 tot 28 kW

16 tot 30 kW

> 30 kW

 

Dit is uiteraard afhankelijk van de inhoud van de woning, maar ook het bouwjaar. Voor goed geïsoleerde woningen kan het zijn dat je minder vermogen nodig heeft.

Heeft je geen idee welke CV-ketel het best bij je situatie past? Geen zorgen, daarvoor hebben wij de ketelkiezer. Hiermee krijgt je binnen één minuut passend advies voor je situatie.

 

Vragen over het vermogen van CV-ketels

Heb je nog vragen over het vermogen van de verschillende ketels, of heb je hulp nodig bij het berekenen welk vermogen je nodig hebt?  Neem dan gerust contact met ons op via info@cvtotaal.nl. Wij helpen je graag verder, zodat je straks het juiste product in huis haalt!