LET OP: Uw bestelling kan langer onderweg zijn door de aangescherpte COVID19 maatregelen. Informatie over levering>>

Wattage radiatoren berekenen

Wat zijn de belangrijkste aspecten bij het berekenen van jouw radiator?

Wanneer je een radiator wilt berekenen, is het van belang welke maximale temperatuur het water had op het tijdstip dat jouw installatie is uitgerekend. Vaak komt het voor dat men zegt ‘ik heb een nieuwe cv ketel dus mijn installatie is uitgerekend op een lage watertemperatuur’. Het heeft echter te maken met het afgiftesysteem oftewel de radiatoren. Zijn de radiatoren in de slaapkamer destijds uitgerekend bij een watertemperatuur van 90 graden en wil je nieuwe radiatoren in de woonkamer? Dan is het van belang om deze radiatoren ook op een temperatuur van 90 graden te berekenen. Doe je dit niet, dan zal wanneer de woonkamer op temperatuur is de ketel afslaan met als gevolg dat de slaapkamer nog koud is.

Zelf jouw radiatoren berekenen

Om uw radiator of verwarming te berekenen dien je eerst te kijken hoe goed jouw woning geïsoleerd is en welke temperatuur de ruimte moet kunnen bereiken wanneer het buiten –10 graden met een windsnelheid van 5m/s is.


Hoe vermogen berekenen van een radiator
Middels de volgende infographic leggen we eenvoudig uit hoe je kunt berekenen hoeveel vermogen je benodigd bent en hoe je vervolgens de juiste radiatoren daar bij uitzoekt.

Warmte-verdelen-infographic

 

Hoe bereken je de capaciteit van een radiator
Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je wilt weten hoeveel vermogen je eigen, bestaande radiator geeft. Heb je uberhaupt wel voldoende vermogen of geeft de bestaande radiator mogelijk teveel vermogen/ Watt? Lees meer hierover in ons blog Hoeveel warmte geeft het nu?

 

Indien jouw categorie hier niet tussen staat of je vraag niet beantwoord wordt op de pagina's van de categorieën, kan je je vraag per e-mail stellen. Wij zullen dan z.s.m. jouw vraag proberen te beantwoorden en indien nodig de vraag met het antwoord aan de hulppagina's toevoegen.