Radiatoren prijzen

Overweeg je een nieuwe radiator aan te schaffen? Dan wil je natuurlijk weten wat goede radiatoren prijzen zijn. Maar er zijn veel verschillende modellen van diverse merken om uit te kiezen. En aan iedere radiator hangt een ander prijskaartje. Waar de één een designradiator zoekt, wil de ander juist een standaard paneelradiator. Mogelijk zoek je een duurzame elektrische radiator of juist een convector? Dit heeft allemaal invloed op de prijs van een radiator. Maar waar moet je beginnen? Wat zijn gemiddelde radiatorprijzen?

De kosten van een radiator

Bij Cvtotaal vindt je altijd A-merken in het assortiment, zodat je zeker weet dat jouw radiatoren van goede kwaliteit koopt. Voor radiatoren geldt, net als bij veel producten, dat er extra betaald moet worden voor alles wat afwijkt van het standaard. Zo bestel je via Cvtotaal een standaard paneelradiator al vanaf € 25. Deze heeft natuurlijk wel wat minder vermogen. Wil je liever meer vermogen, extra aansluitingen of een ander merk. Dan gaat de prijs omhoog. Bij Cvtotaal worden altijd lage internetprijzen aangehouden. Bovendien zijn alle genoemde bedragen inclusief BTW.  

Bekijk hier alle radiatoren >>

Wat kost een radiator gemiddeld

Zoals aangegeven vind je al een radiator voor enkele tientjes. Maar de diverse soorten radiatoren hebben een verschillend prijskaartje. Je moet letten op drie belangrijke factoren:

 1. Het model van radiator

  Er zijn diverse modellen radiatoren waar je uit kunt kiezen. Welk model je nodig hebt, is afhankelijk van jouw voorkeur én mogelijkheden voor de aansluiting in de woning. De verschillende modellen: horizontale radiatoren, verticale radiatoren, paneelradiatoren, vrijstaande radiatoren en convector radiatoren.

 2. Het type radiator

  Naast het model kun je ook een onderscheid maken in type radiator. Het type heeft te maken met hoeveel platen een (paneel)radiator heeft, en hoeveel lamellen er tussen de platen zitten. Lees hier meer over de modellen en typen.

 3. Het merk van de radiator

  In het aanbod vind je A-merken radiatoren zoals Jaga, Brugman, Henrad, Thermrad en Vasco. Deze staan bekend als kwalitatieve producten en komen in het algemeen altijd goed uit de test. Maar ook de merken Ultra 8 of Comfortlux zijn prima radiatoren. Bekijk hier het aanbod van radiatoren.
 1. Het vermogen van de radiator

  Het vermogen van een radiator is cruciaal voor de warmte in de kamer. Door het vermogen wordt namelijk bepaald in hoeverre de radiator in staat is om een bepaalde ruime te verwarmen. Dit verschilt per ruimte, want het hangt af van de grootte van de ruimte en natuurlijk de gewenste temperatuur.

Heb je geen idee welke radiatoren het best bij jouw situatie en woning passen? Geen zorgen, daarvoor hebben wij de radiator rekenhulp. Hiermee krijg je binnen één minuut passend advies voor jouw situatie.

Kosten voor het aansluiten

Nu je weet wat de radiatorprijzen zijn en door welke factoren deze bepaald worden, is het nog belangrijk om te weten dat er kosten bij kunnen komen voor het aansluiten van de radiatoren. Dit is natuurlijk enkel het geval als je dit niet zelf doet. Het aansluiten van een radiator hoeft niet zo moeilijk te zijn. Maar er zijn diverse soorten radiatoren en deze hebben vaak een bijbehorende manier om aangesloten te worden. Lees hier meer over het aansluiten.

Kom je er niet uit of heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder