Best geteste cv-ketels najaar 2017: Deel 2 – Best geteste cv-ketel cw5


Vorige week hebben we de top 5 van beste geteste cw4 cv-ketels consumentenbond 2017 benoemd en deze week tonen we de 5 best geteste cv-ketels door de consumentenbond in de cw-label cw5.
De standaard verschuift enigszins binnen de Nederlandse huishoudens, want de behoefte aan veel tapwater wordt steeds groter. Men hecht steeds meer waarde aan een krachtige douchestraal of het gemak van een snel gevuld bad. Hierdoor is er steeds meer interesse voor een cv-ketel met een gaskeur cw-label cw5.
Om die reden hebben we deze week de meest recente test van de consumentenbond voor je erbij gepakt en behandelen we in deel 2 van deze serie: de best geteste cw5 cv-ketels van 2017.

 Intergas Xtreme36 cw5

 

Intergas Xtreme 36 cw5 (eindscore 7.9)

De best geteste cv-ketel in de klasse cw5 is volgens de Consumentenbond de Intergas Xtreme 36 cw5. De Intergas Xtreme 36 cw5 scoort ontzettend hoog op het onderdeel energiezuinigheid warm water met een 9.1! Alhoewel de test de opwarmtijd warm water minder beoordeeld (6.7) is de snelheid waarmee het bad gevuld wordt met een 8.8 juist weer heel goed beoordeeld. Dit wil zeggen dat het water volgens het testpanel niet heel snel op de gewenste temperatuur is, maar zodra die temperatuur bereikt is de waterstraal dusdanig krachtig is, dat de Intergas Xtreme 36 cw5 veel warm water per minuut levert. Met een score van 7.8 op energiezuinigheid verwarming doet de Intergas wat je verwacht en zoals altijd is de tevredenheid, levensduur en betrouwbaarheid van de Intergas met een 8.4 ruimschoots voldoende. Niet voor niets is Intergas al jarenlang hét merk dat de installateur aanbeveelt.
Wil je de beste geteste cw5 cv-ketel? Dan is de Intergas Xteme 36 cw5 kopen een absolute aanrader.

Atag i36EC cw5 


Atag i36EC cw5 (eindscore 7.7)

De nummer twee uit de test van de consumentenbond is de Atag i36EC cw5. De Atag i36EC cw5 is ook leverbaar als pakket in combinatie met de Atag One slimme thermostaat.
Atag scoort met een 8.9 goed op het onderdeel snelheid bad vullen, al wordt ook hier genoemd dat de opwarmtijd warm water (5.7) minder goed is. De score op de twee energiezuinigheid onderdelen zijn ook ruimschoots voldoende, met een 7.7 op energiezuinigheid verwarming en een hele goede score van 8.3 op energiezuinigheid warm water.
Het is Atag verwarming zodoende weer gelukt om een cv-ketel in cw5 klasse in de top 3 van best geteste cv-ketels door de Consumentenbond te krijgen, wat duidelijk maakt dat je met een Atag cv-ketel kiest voor betrouwbaarheid (8.2).
Op zoek naar een betrouwbare cv-ketel die je bad snel vult en je een krachtige douchestraal geeft? Bij ons koop je de Atag i36EC cw5 altijd voor de juiste prijs.

Remeha Tzerra M39c plus cw5

Remeha Tzerra M 39c Plus cw5 (eindscore 7.6)

Met een 8.2 op het onderdeel comfort warm water is de Remeha Tzerra M39c Plus cw5 zeker een geschikte cv-ketel voor mensen die veel waarde hechten aan veel warm water tijdens het douchen of het vullen van het bad. Opvallend is dat zowel de opwarmtijd warm water (8.7) als de snelheid bad vullen (9.5!) zo’n hoge beoordeling krijgt van de Consumentenbond, te meer omdat men op dat onderdeel heel kritisch is. Dit toont wel aan dat de kleine en compacte cv-ketel van Remeha ondanks de vooroordelen die er zouden kunnen zijn ivm die geringe omvang, teniet worden gedaan. Ook is de energiezuinigheid verwarming met een 8.2 zeer goed, als is het verwarmen op een laag pitje met een slechte score van 4.6 de reden dat de Remeha Tzerra M39c plus cw5 niet als nummer 1 uit de test komt.
Ook de Remeha Tzerra M39c Plus cw5 is zowel als los toestel als in combinatie met een slimme thermostaat leverbaar: De Remeha Tzerra M39c cw5 incl. eTwist.

 

Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5 

Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5 (eindscore 7.5)

De Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5 is al jaren een vast klant in de top 5 van de Consumentenbondtest. Zoals je van een betrouwbaar merk als Vaillant mag verwachten is de score op betrouwbaarheid (en tevredenheid en levensduur) met een 8.2 zeer goed. De score op energiezuinigheid verwarming is eveneens beoordeeld met een 8.2. Het warme water is zeer stabiel, want op warm water temperatuur en stabiliteit wordt een 8.6 behaald, wat nog eens extra onderstreept dat je met Vaillant voor een uiterst degelijke en betrouwbare cv-ketel kiest.

De Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5 incl. vSMART slimme thermostaat is een absolute aanrader voor een ieder die veel warm water wenst icm de betrouwbare kwaliteit van Vaillant.

 Remeha Calenta 40c cw5

Remeha Calenta 40c cw5 (eindscore 7.5)

Nummer 5 in de lijst best getest cv-ketel cw5 Consumentenbond najaar 2017 is de Remeha Calenta 40c cw5, met als eindscore 7.5.
Zoals in de inleiding beschreven, hecht de consument steeds meer waarde aan warm water. De douchestraal moet krachtig zijn en de temperatuur moet stabiel zijn en niet schommelen. Remeha heeft deze trend goed ingeschat, getuige de score van een 9.4 op het onderdeel snelheid bad vullen. Tel daarbij op dat opwarmtijd warm water met een 8.7 beoordeeld wordt en je ziet direct dat de Remeha Calenta 40c cw5 ideaal is voor de (warm) water liefhebbers.
De Remeha Calenta is inmiddels al wel een aantal jaren op de markt, waardoor de score op energiezuinigheid warm water (6.2) en verwarmen op laag pitje (6.6) niet in de buurt komt van de hoogste scores uit de test. De Remeha Calenta 40c cw5 is leverbaar in combinatie met een slimme thermostaat (Remeha Calenta 40c cw5 incl. eTwist), waardoor je comfort hebt in zowel watergebruik als gemak (cv-ketel op afstand aansturen).
Heb je al een goede (modulerende) thermostaat, dan kan je uiteraard de losse Remeha Calenta 40c cw5 kopen.