Artikelen 1 tot 10 van 38 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Levensduur CV ketel - Wanneer vervangen?

donderdag 20 september 2018 14:13:12 Europe/Berlin

Levensduur cv-ketel

Ik word regelmatig gevraagd wat de levensduur van een cv-ketel is. De levensduur van een cv-ketel varieert tussen de 15 tot 20 jaar, mits deze goed is onderhouden. Een oude cv-ketel kent echter nadelen, waardoor het in sommige gevallen beter kan zijn om iets eerder te kiezen voor een nieuwe cv-installatie. Vandaag lees je er alles over.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Installatiehulp door Zino Ostendorf

Hoe werkt een vloerverwarming verdeler?

woensdag 12 september 2018 15:36:20 Europe/Berlin

hoe werkt een vloerverwarmingsverdeler

Een vloerverwarming verdeler zorgt ervoor dat het warme water wordt verdeeld over de vloerverwarmingsbuizen, zodat de warmte over de hele met vloerverwarming uitgeruste vloer wordt afgegeven. We kennen twee soorten vloerverwarming verdelers, namelijk:

-          open verdeler met pomp

-          gesloten vloerverwarming verdeler zonder pomp

 

De werking van beide verdelers zullen we behandelen in dit artikel.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Installatiehulp door Zino Ostendorf

CV ketel ontluchten in 10 simpele stappen

woensdag 5 september 2018 16:27:13 Europe/Berlin

cv-ketel ontluchten

Om de werking van je verwarming optimaal te houden dien je de CV te ontluchten. Je radiatoren geven namelijk sneller en beter warmte af wanneer deze zijn ontlucht. Tevens voorkom je vervelende geluiden in de leidingen wanneer je de CV ontlucht.

 

Luchtbellen die door de leidingen schieten zijn de oorzaak van de vervelende geluiden. Een CV ontluchten is relatief eenvoudig en in principe zelf te doen, mits je je goed inleest. Lees verder voor ondersteuning bij het ontluchten van een CV-ketel.

Lees meer
Geplaatst in Installatiehulp door Erik Post

Verwarming ontluchten in 10 duidelijke stappen

woensdag 29 augustus 2018 14:00:21 Europe/Berlin

radiatoren ontluchten

Door je verwarming te ontluchten worden je radiatoren sneller en beter warm. Tevens voorkom je een tikkend of borrelend geluid in je CV-installatie. Dit geluid wordt veroorzaakt door luchtbellen die door de leidingen schieten.

 

Om dit soort ongemakken uit te sluiten ga je de radiatoren ontluchten. Dit is relatief eenvoudig en kun je met wat aanvullende informatie prima zelf doen. 

Lees meer
Geplaatst in Installatiehulp door Erik Post

CV ketel bijvullen in 12 eenvoudige stappen

donderdag 23 augustus 2018 09:05:21 Europe/Berlin

cv-ketel-bijvullen

De gemiddelde werkdruk van een CV-ketel ligt tussen de 1,5 en 2 bar. Bij een lage druk van de CV-ketel (lager dan 1,0 bar) zal deze niet goed werken of uitschakelen. Bij een te lage druk zul je de CV-ketel moeten bijvullen. Het bijvullen van je CV-ketel kan je zelf doen of laten doen door een installateur. Wil je zelf je CV-ketel bijvullen? 

Lees meer
Geplaatst in Installatiehulp door Erik Post

Het expansievat is een belangrijk onderdeel van je centrale verwarmingsinstallatie. Wanneer water wordt verwarmd door de CV ketel, zet het uit waardoor de druk in leidingen toeneemt. Het expansievat is de technische oplossing om deze drukverschillen probleemloos op te vangen.

expansievat vervangen


Natuurlijk vervang je het expansievat direct als deze kapot is, maar door de levensduur van gemiddeld 7 jaar kun je bij aanschaf van een nieuwe ketel soms beter direct het expansievat ook laten vervangen als deze 5 jaar of ouder is.

Lees meer
Geplaatst in Installatiehulp door Erik Post

Keuzehulp: CV-ketel kopen, huren of leasen?

woensdag 20 juni 2018 10:13:29 Europe/Berlin

CV-ketel kopen huren of leasen

Wat is de beste keuze voor jou? Dat kunnen we niet voor je beslissen. Wat we wel voor je kunnen doen zijn alle mogelijkheden noemen bij het aanschaffen van een nieuwe cv ketel. Je leest hieronder de voor- en nadelen zodat je zelf kunt bepalen of je het best een cv ketel kunt kopen, huren of leasen.

Lees meer
Geplaatst in Installatiehulp door Erik Post

Best geteste cv-ketel cw5

maandag 6 november 2017 13:30:38 Europe/Berlin

Best geteste cv-ketels najaar 2017: Deel 2 – Best geteste cv-ketel cw5

Vorige week hebben we de top 5 van beste geteste cw4 cv-ketels consumentenbond 2017 benoemd en deze week tonen we de 5 best geteste cv-ketels door de consumentenbond in de cw-label cw5.

 

Best getest Consumentenbond

De standaard verschuift enigszins binnen de Nederlandse huishoudens, want de behoefte aan veel tapwater wordt steeds groter. Men hecht steeds meer waarde aan een krachtige douchestraal of het gemak van een snel gevuld bad. Hierdoor is er steeds meer interesse voor een cv-ketel met een gaskeur cw-label cw5.
Om die reden hebben we deze week de meest recente test van de consumentenbond voor je erbij gepakt en behandelen we in deel 2 van deze serie: de best geteste cw5 cv-ketels van 2017. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Installatiehulp door Erik Post

Best geteste cv-ketel cw4

dinsdag 31 oktober 2017 10:00:16 Europe/Berlin

Best geteste cv-ketels najaar 2017: Deel 1 – Best geteste cv-ketel cw4

Het stookseizoen is weer begonnen en dus verwarmd, als het goed is, je cv-ketel weer je woning. Niets zo vervelend als thuiskomen in een koude woning omdat je cv-ketel het heeft begeven. Geen warme (woon)kamer maar ook geen warme douche. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar omdat niet alle storingen zich vooraf aankondigen, kan het natuurlijk voorkomen dat je cv-ketel het begeeft. 

Best getest Consumentenbond

Een seizoen zonder cv-ketel is geen optie, dus zal er een nieuwe cv-ketel moeten komen. Maar welke is nu de beste cv-ketel? We hebben de meest recente test van de consumentenbond voor je erbij gepakt en trappen af met deel 1 van deze serie: de best geteste cw4 cv-ketels van 2017. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Installatiehulp door Erik Post

Slimme thermostaten vergelijken

maandag 16 oktober 2017 15:42:19 Europe/Berlin

Slimme thermostaten vergelijken

Met een slimme thermostaat ben je in staat om op afstand je thermostaat aan te sturen. Plotseling vertrokken en vergeten je verwarming uit te zetten? Geen probleem, met je slimme thermostaat hoef je niet naar huis te rijden en kan je op afstand je cv omlaag instellen.

Er zijn vele modellen en merken slimme thermostaten. En omdat je niet jaarlijks over je thermostaat hoeft na te denken, kan het aanbod van alle diverse types slimme thermostaten overweldigend zijn.

 

slimme thermostaat

Wij hebben de meest verkochte slimme thermostaten voor je op een rijtje gezet met ieder haar eigen mogelijkheden en slimme oplossingen. 

Lees meer
Geplaatst in Nieuws Installatiehulp door Erik Post

Artikelen 1 tot 10 van 38 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
To top
Onze klanten beoordelen CVtotaal met 8.8 uit 10 van 7567 stemmen via Feedback Company