Best getest Consumentenbond

 

Welke ketel adviseren jullie?

“Mijn woning heeft een inhoud van 500m³ en is redelijk goed geïsoleerd. Ons gezin bestaat uit 4 personen en we hebben een gewone douche met normaal ligbad. We hebben nu ook een HR-ketel, maar die heeft het begeven. Welke ketel moet ik nu hebben?”

Een soortgelijke introductie mét bijbehorende vraag is voor ons redelijk alledaags. Natuurlijk kunnen we je adviseren hoeveel kilowatt (kW) je benodigd bent, hoeveel tapwater de ketel moet opbrengen (dus CW-waarde) en wat de montagekosten zullen zijn. Maar welk merk je moet nemen, kunnen wij je niet vertellen. Die keuze zal je toch echt zelf moeten maken. Want transparant als we zijn vwb onze installatiekosten, zo vrij zijn we ook vwb keuzes.
Wij hebben geen uitgesproken voorkeur voor een bepaald merk of model. Wij zijn geen (VIP)dealer van een bepaalde fabrikant en zijn zodoende onafhankelijk. Je weet bij ons dan ook zeker dat we je niet een bepaalde richting in duwen.

Ik zie door de bomen het bos niet meer
Natuurlijk kunnen we je wel een eind de goede weg op helpen. Zo kun je bij ons filteren op afmetingen, vermogen, gewenste hoeveelheid tapwater en uitvoering (voorraadhoudend of volledig doorstroom).
Momenteel zijn we druk bezig met het ontwikkelen van een ketelkiezer, zodat op basis van vaste gegevens als inhoud van je woning, isolatiewaarde, gewenste tapwater opbrengst, etc. een selectie zal worden getoond van geschikte ketels. Maar hierdoor weet je nog niet welk merk hr-ketel voor jou het best als vervangende ketel toegepast kan worden. Om je toch enigszins op weg te helpen, zullen we hierin kort en bondig de meest recente resultaten van de Consumentenbond test noemen en toelichten.

We vangen aan met de top 3 beste getest Consumentenbond 2016.

1)      Remeha Tzerra M28c Plus
Als best getest uit deze test is de Remeha Tzerra M28c Plus cw4. Dit model scoort op de onderdelen comfort warm water, stroomverbruik en ver terug moduleren (verwarmen op een laag pitje) enorm hoog. Daarnaast is het opvallend dat dit model op geen enkel onderdeel zwak wordt beoordeeld.
De Remeha Tzerra M28c Plus is van alle modellen in dezelfde klasse op het gebied van energiezuinigheid verreweg de koploper in de test. De Consumentenbond geeft de Remeha Tzerra M28c Plus op dat onderdeel namelijk een 8.4, wat vooral is ontstaan omdat deze versie een lager minimumvermogen heeft.
En, natuurlijk ook niet geheel oninteressant: qua prijs is deze ketel enorm scherp. De montageprijs van deze ketel is eveneens enorm scherp, want voor slechts € 350,- incl. BTW montagekosten vervangen wij je huidige HR-toestel voor de Remeha Tzerra M28c Plus. Daarnaast is dit model ook in de Remeha Tzerra M28c Plus Combi Comfort uitvoering leverbaar: bij dat pakket krijg je voor een geringe meerprijs de Remeha iSense modulerende klokthermostaat erbij.
 

1)      Atag i36EC
Eveneens als eerste uit de test is de Atag i36EC. Opvallend is dat dit model enorm hoog scoort op de onderdelen comfort warm water en energiezuinigheid warm water. Sterker nog: op energiezuinigheid warm water is er geen ander merk of model HR-ketel die hoger scoort. De Atag i36EC behaalt hier maar liefst een 8.3!
(Omdat dit model nog niet op de markt is (leverbaar vanaf oktober 2016) kunnen we dit model nog niet aanbieden en ook de montageprijs is zodoende nog onbekend, klik hier voor specificaties van dit toestel).

2)      Vaillant ecoTEC plus VHR NL 30-34/5 cw5
Als tweede uit de test, met slechts een 0.1 minder qua score, is de Vaillant ecoTEC plus VHR NL 30-34/5 cw5 met een score van 7.6.
Is je huidige cv ketel aan het einde van z’n levensduur en wil je op korte termijn je cv ketel vervangen? En is voor jou het comfort van warm water (tapwater) een van de belangrijkste pijlers bij het afwegen van het geschikte model? Dan kunnen we je de Vaillant ecoTEC plus VHR NL 30-34/5 cw5 absoluut aanbevelen, want met een score van 8.5 op het onderdeel “Totale score comfort warm water” scoort dit model het hoogst in deze Consumentenbond test.
Ook de Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34 cw5 is in een uitvoering met thermostaat leverbaar: de Vaillant ecoTEC plus incl. V-Smart slimmer thermostaat. Wil je je ketel vervangen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan, want voor slechts € 350,- incl. BTW vervangen wij je huidige HR-ketel voor deze Vaillant. 

3)      Remeha Tzerra M39c Plus
We sluiten deze rij met de nummer 3 uit de lijst van de Consumentenbond test. De Remeha Tzerra M39c Plus scoort ongeëvenaard hoog op het onderdeel “Snelheid bad vullen” met een 9.5! Ook de “opwarmtijd comfort warm water” is zeer goed te noemen, de score is daar een 8.7.
Daarnaast geldt voor de Remeha Tzerra in het algemeen dat het zeer compacte ketels zijn en omdat zowel de cw 4 als de cw5 in de top 3 staat, is het met recht een allrounder te noemen.
Ook de Remeha Tzerra M39C cw5 heeft een standaard montageprijs voor het vervangen van slechts € 350,- incl. BTW, dus schroom niet om een vrijblijvende offerte aan te vragen.
Indien je optimaal wilt profiteren van dit toestel, combineer het dan met een modulerende klokthermostaat en kies voor de Remeha Tzerra Plus M39c met iSense.