Hoogste EPC-reductie op lage én hoge watertemperatuur

In onderzoek naar het afgifterendement en bijbehorende EPG-waardering heeft Kiwa Technology een kwaliteitsverklaring  voor de Jaga Low-H2O warmtewisselaar afgegeven. De Low-H2O radiator presteert beter dan alle andere systemen en heeft het hoogst mogelijke afgifterendement bij hoge en lage watertemperatuur.

Voor de EPG-berekening betekent dit resultaat voor een gemiddelde woning een reductie van 0,02 tot 0,04. De besparing op het totale karakteristieke energieverbruik in een woning is dan maximaal 2000 MJ of 55 m3 gas!

Vanaf 2015 geldt de norm ook voor renovatie en worden Jaga Low-H2O radiatoren middels deze kwaliteitsverklaring hierin automatisch gewaardeerd met de beste prestatie, in zowel goed als slecht geïsoleerde woningen.

Ook zuiniger dan vloerverwarming!

Door de Kiwa-kwaliteitsverklaring krijgen Jaga Low-H2O radiatoren de hoogst haalbare score van 1,0 in de Nederlandse norm. Hieruit mag men afleiden dat Low-H2O radiatoren ook minimaal 5% zuiniger zijn dan vloerverwarming*. 
Het bevestigt hiermee opnieuw dat de Jaga Low-H2O radiator de meest zuinige is, zoals Jaga al jarenlang claimt op basis van testen en praktijkmetingen uit België en vele andere landen.

* score nu steeds 1,0 (100%) voor Low-H2O volgens kwaliteitsverklaring en gemiddelde score 0,95 (95%) voor vloerverwarming volgens  NEN 7120 tabel 14.1 afgifterendement tot 8m
 

Minder investeren voor evenveel EPC-punten

Een kostengunstige installatie op hoge watertemperatuur met een standaard condenserende ketel en Jaga Low-H2O radiatoren levert nu bijna altijd evenveel EPC-punten op dan een lage temperatuurinstallatie met paneelradiatoren of vloerverwarming!
Dus energie besparen en CO2-reduceren met Low-H2O radiatoren, zelfs op hoge temperaturen!

Alom bekende Jaga Low-H2O radiator nog steeds de beste!

Meer dan 10.000.000 verkochte stuks, een garantieduur van 30 jaar, uitvoerig getest door verschillende onafhankelijke instanties: Low-H2O radiatoren zijn de meest betrouwbare oplossing voor energiezuinig en comfortabel verwarmen. En beschikbaar in een breed assortiment wand- en vrijstaande radiatoren en innovatieve inbouwoplossingen.