Wanneer u een cv-ketel selecteert doet u dit met name op de hoeveelheid tapwater. Om een voorbeeld te geven: Heeft u huis een inhoud van 250m3 dan is een 15Kw cv-ketel al voldoende (60 Watt per m3 inhoud) voor het verwarmen van het huis. Oftewel bijna elke ketel heeft genoeg capaciteit om uw huis warm te krijgen.

 

Een cv-ketel met overcapaciteit is geen probleem omdat elke cv-ketel tegenwoordig modulerend is. Staat de thermostaat ingesteld op 21grd en is het 20grd in uw woonkamer dan geeft deze thermostaat een signaal naar de ketel dat deze op laaglast kan gaan branden. Deze techniek zorgt ervoor dat uw temperatuur in huis stabiel is en dat de ketel zuinig omspringt met energie.

 

 Voor de selectie op basis van de hoeveelheid tapwater kunnen we cv-ketels onderverdelen in 3 tapklasse's. CW3 is een tapklasse die niet veel meer voorkomt en hoofdzakelijk in vakantieverblijven wordt gebruikt.

 

CW4 is de meest voorkomende tapklasse. Deze ketels zijn geschikt voor 1 normale douche of bad dat incidenteel wordt gebruikt.

CW5 cv-ketels zijn geschikt voor een stortdouche of bad dat regelmatif wordt gebruikt.

CW6 cv-ketels worden toegepast wanneer men 2 douches gelijktijdig wenst te gebruiken. Deze ketels hebben echter bijna altijd een voorraad vat waardoor ze meer energie verbruiken en meer ruimte innemen.

 

Wenst u gelijktijdig de douche en de kraan in de keuken te gebruiken neem dan een close in keukenboiler. Dit is een voordelige oplossing en werkt vaak het beste.