Koolmonoxide

Door de recente berichtgeving over koolmonoxide vergiftiging, welke je gerust verontrustend mag noemen, merken we dat er veel vraag en behoefte is naar duidelijkheid en uitleg.
Om met de deur in huis te vallen: de berichten zijn erg overtrokken, nieuwe HR-ketels zijn zeker niet gevaarlijker dan dat dit voorheen het geval was. Dat gezegd hebbende, neemt dit natuurlijk nog niet de angsten weg. Hieronder volgt een toelichting.

 

Normen
Wij werken uitsluitend met cv ketels welke voorzien zijn van alle (Europese)normen en eisen. Dit betekent dat u wellicht elders nóg goedkopere ketels kunt vinden, echter willen wij die HR ketels niet leveren. Oftewel, het klassieke voorbeeld van goedkoop is duurkoop is bij ons niet van toepassing. Wij werken samen met Energiewacht (partner van Essent) welke alle nieuwe merken en types ketels die zij in haar contracten opnemen vooraf inspecteren op correct- en deugdelijkheid.

Onze zekerheden
Tot zover over de ketels. Nu de zekerheid welke wij geven. Allereerst zijn wij natuurlijk een webwinkel, dus wanneer je bij ons producten aanschaft en mogelijk vooraf afrekent, is dit natuurlijk al een spannende ervaring. Wij zijn aangesloten bij Thuiswinkel.org, wat concreet betekent dat we beoordeeld en gecontroleerd worden tbv de consument. Thuiswinkel.org beschermt namelijk de consumenten(rechten) bij online aankopen (aankoop of afstand) en houdt zeer strikt alle wet- en regelgeving in de gaten én de wijze waarop haar leden handelen. Dit is de eerste zekerheid die wij bieden.

Kwaliteitscontrole
In de media wordt nu geïnsinueerd dat enkel installatiebedrijven welke zijn aangesloten bij een brancheorganisatie als bijv. Uneto VNI kundig zijn en kwaliteit leveren. Alhoewel wij zoals genoemd zelf zijn aangesloten bij een organisatie als Thuiswinkel.org, zijn we als bedrijf niet aangesloten bij Uneto VNI daar wij geen eigen monteurs meer in dienst hebben en het zodoende niet is toegestaan. Wij werken namelijk met externe installateurs, voornamelijk zzp’ers, welke allen gediplomeerd zijn en veelal wél zijn aangesloten bij Uneto VNI. Om de kwaliteit te waarborgen, gaan wij nog een stap verder en worden deze allen vooraf door ons gescreend. Dit begint met voor ons logische punten als:
- Staat de betreffende monteur ingeschreven bij de KvK en heeft hij een VAR verklaring. Dit is voor velen een logische controle, maar er zijn natuurlijk landelijk veel “beunhazen” actief, waar wij natuurlijk niet garant voor de kwaliteit kunnen staan.
- Controle opgeleverde projecten.
- Kennismaking (is monteur technisch bekwaam en in staat installaties helder en vriendelijk toe te lichten).

 

Ketelmontage

Wanneer dit in orde is, blijft er een strikte kwaliteitscontrole. Hierbij moet je denken aan:
- Na iedere ketelinstallatie /-vervanging van de cv ketel, dienen alle monteurs afbeeldingen én een opleverrapport van de opgeleverde installaties op te sturen.
- al onze klanten krijgen na de opgeleverde installatie een vragenlijst om de monteur en zijn werk te beoordelen. Dit om de kwaliteit te waarborgen. Indien dit niet naar tevredenheid is, volgen er uiteraard eerst vervolgafspraken bij de klant om die tevreden te stellen. Daarnaast dient de monteur zich te verantwoorden en verbetering te tonen.

We willen je attenderen en gerust stellen met het volgende: nieuwe ketels zijn uiteraard veilig, de recente verontrustende berichtgeving omtrent ketels en koolmonoxide vergiftiging hebben te maken met de rookgasafvoer welke vrijkomt, doordat deze niet goed zijn aangesloten. Dit staat dus los van de kwaliteit van de betreffende cv ketels, maar hebben te maken met nalatigheid van zowel de monteur als de klant, welke mogelijk wil bezuinigen op hulpmaterialen en de ketel laat aansluiten op een bestaande rookgasafvoer. Doordat de rookgasafvoer vrijkomt (condens), drogen de rubberen afdichtringen van de rookgasafvoer buizen en bochten uit, waardoor er scheurtjes ontstaan. Hierdoor kán de rookgasafvoer mogelijk vrijkomen, wat kan lijden tot koolmonoxidevergiftiging. Dus nogmaals, dit staat vrij van de nieuwe ketel, maar heeft alles te maken met de wijze van aansluiten én de toegepaste materialen.  

We hopen door onze werkwijze, waarin we zelf stellig geloven/ vertrouwen, de (meeste) twijfels bij je te hebben weggenomen.  
Wellicht kan een koolmonoxide-melder de laatste zorgen wegnemen. De BRK is ons meest verkochte koolmonoxidemelder en leveren wij nu direct uit voorraad voor slechts € 53,30 incl. BTW.

 Koolmonoxide-melder