Nest thermostaat

Ok, de derde generatie Nest Learning Thermostaat ziet er fraai uit. Het is duidelijk slanker en strakker dan menig thermostaat en ook het display is groot en duidelijk. Maar hoezo energiebesparend? Daar moet je HR-ketel toch voor zorgen?
Op basis van een aantal aandachtspunten of veelgestelde vragen zullen we de Nest thermostaat onder de (ouderwetse) loep nemen.

Nest thermostaat modulerend

Wat de derde generatie Nest Learning Thermostaat onderscheid van het eerdere model, is dat deze modulerend is. Wanneer je een (relatief) nieuwe cv-ketel hebt, zal deze modulerend zijn. Echter, enkel wanneer je thermostaat modulerend is, zal de modulerende werking van de pomp (brander hoogte) van je ketel daadwerkelijk aangestuurd worden. In een vorig blog heb ik dit reeds eerder beschreven en de verschillende thermostaten behandeld. Klik hier om dit blog terug te lezen. 

Waarin de Nest thermostaat onderscheidend is ten aanzien van een modulerende klokthermostaat, is dat de Nest Thermostat zich automatisch aanpast aan je leefritme. Het programmeert zichtzelf, nadat het een week in gebruik is. 

 

Google Nest thermostaat

In 2014 heeft Google Nest, de fabrikant van slimme thermostaten, voor een fors bedrag overgenomen. Sinds 2011 was Google echter al investeerder van Nest.
Zelf spreekt Google van een "wereld willen veranderen" insteek als motief voor de overname. Alhoewel Google software matig natuurlijk ruimschoots heeft bewezen innovatief en onderscheidend te zijn, is de techniek achter de derde generatie Nest Learning Thermostat dus al eerder bedacht en ontwikkeld. 


Bespaart de Nest Thermostat energie?

Juist dit is waar de derde generatie Nest Learning Thermostat zich, althans volgens hun eigen informatie, onderscheid van alle andere aanbieders. Want sinds 2011 heeft deze thermostaat al meer dan acht miljard kWh aan energie bespaard in miljoenen huishoudens over de hele wereld. Hoe dit kan? Doordat de Nest Thermostat bestudeert hoe jou leefritme is en zichzelf dit vervolgens aanleert. Je hoeft de eerste dagen alleen maar de temperatuur hoger of lager in te stellen, zonder dat je een programma instelt. De rest gebeurt na een aantal dagen automatisch.


Installatie Nest thermostaat

Een Nest thermostaat installeren klinkt wellicht als een volledig ICT project, maar zoals tegenwoordig vele vernuftige apparaten, blijkt ook dit alleszins mee te vallen. De Nest thermostaat aansluiten zal je niet meer dan 2-3 minuten kosten, mits je reeds een (kamer)thermostaat hebt. Let er wel goed op dat je de juiste volgorde aanhoudt bij het vervangen van je thermostaat. 
Belangrijk is dat je de stekker van de ketel uit je wandcontactdoos haalt, alvorens je het thermostaatdraad uit je huidige (oude) thermostaat haalt. 

Niet op dezelfde plek?
Als je reeds een thermostaat hebt, kun je de Nest thermostaat weer op dezelfde plek ophangen. Hij krijgt dan z'n voeding (stroom) dmv de thermostaatdraad uit de ketel. Maar wil je de thermostaat echter op een andere plek, dan is dat ook geen enkel probleem. Je kunt de thermostaat via een stopcontact van stroom voorzien. 

Ervaringen Nest thermostaat

Je zult op Internet waarschijnlijk al meer gelezen hebben over de Nest thermostaat. Daar hoeven we niet omheen te draaien, dankzij Google zoek je niet alleen naar informatie van producten als de Nest thermostaat, de Nest thermostaat review, als ook het vergelijken van de prijzen van verschillende aanbieders is een eenvoudige klus. 
Over het design is iedereen het wel eens: deze is zeer fraai en strak vormgegeven. Wanneer men vooraf twijfelt aan de opvallende kleur of vorm, dan is het niet geschikt om alsnog voor deze thermostaat te kiezen. De afbeeldingen spreken voor zich en ja, dit is wezenlijk moderner dan je gewend was van de (veelal) witte (klok)thermostaten. 
De werking wordt ook als zeer prettig ervaren: geen gedoe meer met het instellen van een programma, maar het wordt "gewoon" voor je geregeld. Kanttekening is wel dat, wanneer je onregelmatige tijden of diensten hebt, het natuurlijk niet of nauwelijks aan te leren valt voor een thermostaat. Ook in dat geval is deze derde generatie Nest Learning Thermostat nog steeds interessant voor je, want je kunt natuurlijk wel op afstand de thermostaat inschakelen. Moet je dus overwerken of kun je juist eerder naar huis? Dan regel je op afstand dat de temperatuur wordt aangepast, zodat je bij thuiskomst alsnog fijn thuis bent. Overigens: door de Auto-afwezig functie, detecteert de thermostaat zelf dat je niet thuis bent en zodoende zorgt de Nest thermostaat ervoor dat je niet (overbodig) op bijv. 20 graden Celsius blijft stoken. Zo bespaar je toch de nodige energie.
De gebruikerservaringen over de app zijn zeer positief: het is zeer eenvoudig om op je mobiel (zowel Android als iOS) je temperatuur te wijzigen, temperatuur in te zien, luchtvochtigheid te bekijken, je geschiedenis te zien en Nest laat je dagelijks zien hoeveel energie je verbruikt. 

Nest thermostaat Essent

We merken dat er veel onduidelijkheid is omtrent de mogelijkheid tot het aanschaffen van een Nest thermostaat. Ben je nu wel of niet verplicht om een contact aan te gaan met een energieleverancier als Essent en/of verplicht het je tot een andere abonnementsvorm? 
Wees gerust: ook als je niet Essent als energieleverancier hebt, kun je een derde generatie Nest Learning Thermostat krijgen en met een gerust hart installeren. Net zoals de Toon® voorheen enkel verkrijgbaar was (en bekendheid genoot) bij Eneco, was dit aanvankelijk ook het geval met de Nest thermostaat en Essent. Logisch dus je hierover mogelijk twijfels had, maar zoals gezegd staat het je vrij een Nest thermostaat "los" aan te schaffen, zonder verdere verplichtingen. 


Nest thermostaat kopen

Zoals je allicht al hebt gezien online, ligt de Nest thermostaat prijs redelijk vast. Máár....goed nieuws! Er zijn altijd weer uitzonderingen en laten wij daar nu net een van zijn. We leveren de derde generatie Nest Learning Thermostat voor de actieprijs van € 239,- incl. BTW. Klik op de Nest thermostaat op onderstaande afbeelding om te profiteren van deze actie!

 derde generatie Nest Learning Thermostat

 

Staat je vraag er niet tussen of heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Neem dan contact met ons op middels 0518-411659 of stuur een email naar info@cvtotaal.nl