Het belang van service en onderhoud aan de cv-ketel

13 min leestijd
3347x gelezen
Het belang van service en onderhoud aan de cv-ketel
Service

Wij leveren vele diverse producten, waarbij men voor het grotendeel zelf de installatie of vervanging van het desbetreffende product op zich neemt. Toch merken we dat er wel veel behoefte is aan uitleg: enerzijds installatiehulp, maar anderzijds ook in de informatievoorziening. Om onze klanten ook hierin behulpzaam te kunnen zijn, hebben we diverse fabrikanten en leveranciers benaderd om haar kennis te verwoorden en zodoende te delen met ons en onze klanten.

Voorkom onnodige risico’s – Het belang van service en onderhoud aan de cv-ketel

Gevaar zit in een klein hoekje. Wat veel mensen niet weten is dat ook via de moderne cv-ketelkoolmoxide in huis kan komen. Als de pijp van de rookgasafvoer bijvoorbeeld slecht wordt opgehangen kan deze gaan doorhangen waardoor een kleine opening ontstaat. Een gevaarlijke situatie aangezien dit dodelijk gas geen geur, smaak of kleur afgeeft. Per jaar komen zo’n 10 mensen om het leven door koolmonoxidevergiftiging en raken 150 mensen gewond. Dat aantal stijgt nog steeds en is vaak het gevolg van slecht installeren en onderhouden van warmwatertoestellen.  

Nu kun je dit natuurlijk snel onderscheppen door bijvoorbeeld een koolmonoxide meter op te hangen. Echter is periodiek onderhoud aan de cv-ketel veel effectiever, omdat dit nog veel meer voordelen met zich mee brengt.

De voordelen van periodiek onderhoud

Bij een onderhoudsbeurt wordt niet alleen naar het apparaat zelf gekeken, maar ook naar het hele systeem zodat euvels zoals een lek direct wordt verholpen. Daarnaast verhoogt periodiek onderhoud ook de levensduur van de cv-ketel en zorgt er voor dat de cv-ketel optimaal blijft presteren en dit laatste is te merken aan jouw stookkosten.  

Uit onderzoek is gebleken dat 25% van alle cv-ketels van 5 jaar of jonger wel eens een storing hebben gehad. Bij cv-ketels ouder dan 10 jaar, was dit zelfs bijna 80%. Periodiek onderhoud zorgt dat de kans op een storing minimaal is.

Een onderhoudsbeurt, wat kan ik verwachten?

Uiteraard is de samenstelling van ieder service- en onderhoudsabonnement bij iedere partij anders. Waar je bijvoorbeeld op kunt letten bij het kiezen van de juiste partij is dat in ieder geval de volgende handelingen worden aangeboden:

  • Maakt de monteur het toestel schoon? En controleert hij naast het toestel ook het gehele systeem?  
  • Worden versleten onderdelen vervangen?
  • Levert het toestel nog wel het juiste rendement?
  • Worden de CO- en de CO2-waarde gemeten en worden er passende maatregelingen getroffen wanneer deze te hoog zijn?
  • Is het vermogen van het toestel goed afgestemd op jouw wensen en woning?
  • Wordt er een goede storingsservice aangeboden?

Tot slot zullen de prijzen per partij enorm verschillen, maar let goed op de dekking van het abonnement en de betrouwbaarheid van de partij. De Energiewacht Groep biedt een viertal service- en onderhoudsabonnementen aan, waarbij je als klant zelf kunt bepalen welke vorm jou het beste past. 
Overtuigd van het belang van een service- en onderhoudsabonnement of wil je hier meer over weten? Klik dan hier om vrijblijvend informatie op te vragen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen