Keuzehulp: vergelijk de beste zoneregeling systemen te koop in 2019 | CVtotaal

Keuzehulp: vergelijk de beste zoneregeling systemen te koop in 2019

Er zijn verschillende merken zoals Honeywell, Nest, Nefit & Plugwise in de markt van zoneregeling producten. Het is begrijpelijk dat je niet precies weet wat de verschillen zijn van deze merken en de zoneregeling producten die ze bieden.

In dit artikel worden de belangrijkste kenmerken van de verschillende systemen behandeld, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken.

vergelijk zoneregeling systeem 2019

De verschillende zoneregelingspakketten

Inmiddels ben je waarschijnlijk al bekend met zoneregeling en de voordelen hiervan, ben je dat niet? Dan raad ik je aan de voorgaande artikelen nog even door te nemen.

Honeywell Evohome Wi-Fi 4-zone radiator OpenTherm

De Honeywell Evohome Wi-Fi Opentherm thermostaat wordt in dit pakket standaard geleverd met vier radiatorknoppen. Het standaard pakket maakt het dus mogelijk om vier verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar te verwarmen, echter kunnen er uiteraard extra radiatorknoppen worden besteld.

Het is een zelflerende thermostaat, wat betekend dat deze de verwarmingsschema’s aanpast zodat er zo efficiënt mogelijk wordt verwarmd.

De thermostaat werkt volgens het aan/uit principe, wat wil zeggen dat de radiator (of cv-ketel wanneer alle ruimtes de juiste temperatuur hebben) wordt uitgeschakeld en pas weer aangaat als de temperatuur niet meer de gewenste is.

De thermostaat is eenvoudig te bedienen via de bijbehorende app, zo word jij in staat gesteld om altijd en overal je instellingen te wijzigen. Daarnaast heeft de thermostaat een mooie verlichte display en is het mogelijk om een vakantiefunctie in te stellen, zo hoef je niet alle verwarmingsschema’s aan te passen wanneer je op vakantie gaat.

Het Honeywell Evohome zoneregelingspakket heeft de volgende prijs: € 572,06

Nest thermostaat E

De Nest Thermostat E is een slimme thermostaat waarbij de focus is gelegd op het design en het gemak. Standaard wordt de Nest thermostaat E geleverd met een bijbehorende Nest Heat Link E, deze wordt verbonden met je verwarmingssysteem.

De Nest Heat Link E kan op de plek hangen waar de huidige thermostaat hangt. Deze twee Nest producten communiceren met je cv-ketel en deze kan zowel volgens het aan/uit principe als volgens het modulerend principe worden aangestuurd.

De thermostaat zelf is draadloos en kan door middel van de standaard overal waar een stopcontact zit geplaatst worden. Wanneer er meerdere kamers afzonderlijk van elkaar verwarmd moeten worden dient elk van deze kamers een eigen Nest thermostaat E te krijgen, met een eigen bijgeleverde heatlink.

De thermostaat is zelf eenvoudig te installeren met hulp van audiovisuele ondersteuning. Ook is de bediening van de thermostaat zo geregeld via de handige app, waar je ook bent.

De Nest thermostaat E werkt samen met de meeste cv-installaties, waaronder aan/uit ketels en OpenTherm systemen. Daarnaast werkt het systeem prima samen met stadsverwarming en zelfs warmtepompen (alleen voor verwarming).

De Nest thermostaat E is geprijsd op: € 198,95

Nefit/Bosch EasyControl set

De Nefit/Bosch EasyControl set wordt standaard geleverd met drie radiatorknoppen en is dus geschikt voor het afzonderlijk verwarmen van drie verschillende ruimtes.

De set is standaard geschikt voor EMS-toestellen, maar kan met de EasyControl Adapter ook worden aangesloten op oudere toestellen. Dit omvat ook aan/uit en OpenTherm toestellen van andere merken en stadsverwarming.

De EasyControl set bevat een zelflerende thermostaat, welke zich automatisch aan je levensritme aanpast. Maar ook wanneer deze nog niet genoeg informatie heeft om de verwarmingsschema’s zo optimaal mogelijk aan te passen aan je levensritme begint het besparen al, door de Home/Away functie. Deze functie detecteert of je thuis bent en past de verwarming hier op aan.

Het zoneregelingspakket van Nefit is gemakkelijk in gebruik te nemen, door eenvoudige bediening via een app. Daarnaast heeft de display van de slimme thermostaat een smaakvol en overzichtelijk ontwerp. De automatische Wi-Fi verbinding maakt het zelfs mogelijk om de thermostaat weersafhankelijk te bedienen door weersinformatie te verkrijgen van het internet.

De Nefit/Bosch EasyControl set heeft de volgende prijs: € 414,94

Plugwise zoneregelingspakket

De zoneregeling producten van Plugwise worden enkel afzonderlijk van elkaar aangeboden bij CVtotaal. Hierdoor kun je zelf het ideale pakket samengestellen, of je nu twee of vijf ruimtes wilt bedienen. Om de zoneregeling van Plugwise te realiseren zijn ten minste de volgende producten benodigd:

1x Plugwise Adam

2x Plugwise Tom

Dit is het minimale wat nodig is om zoneregeling met Plugwise te realiseren. Echter is er zoveel meer mogelijk om je zoneregeling uit te breiden met de producten van Plugwise. Alles over de verschillende zoneregeling producten van Plugwise lees je hier.

De zoneregeling producten van Plugwise staan bekend om de vele mogelijkheden qua uitbreiding. De (slimme) thermostaten zijn zelflerend en helpen dus bij het zo efficiënt mogelijk regelen van het verwarmen van je woning. De producten zijn eenvoudig te installeren en zijn eenvoudig te bedienen met de Plugwise app.

Het zoneregelingspakket van Plugwise heeft geen vaste prijs, aangezien je zelf jouw ideale pakket kunt samenstellen.

Zoneregeling door CVtotaal

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel meer duidelijk hebt over welk zoneregelingssysteem het meest geschikt is voor jou. Wanneer je nog vragen hebt kun je contact op nemen. Eenvoudige vragen kun je, tijdens kantooruren, uiteraard ook stellen via onze handige live-chat.