Welk radiator merk moet ik nu hebben? Ik zie meer dan 10 verschillende merken en 8 daarvan zien er op het plaatje hetzelfde uit. In grote lijnen bestaan er 2 soorten radiatoren. Paneelradiatoren en convectoren. Paneelradiatoren zijn die metalen geribbelde radiatoren die in 80% van alle woningen wel aanwezig zijn.

Henrad, Stelrad, Brugman, Comfortlux en Thermrad zijn de meest bekende merken paneelradiatoren. Al deze radiatoren hebben 10 jaar garantie en kunnen meestal uit voorraad geleverd worden. Over het algemeen zit er weinig verschil in de kwaliteit en uitstraling van deze radiatoren. Eigenlijk is alleen het rooster iets anders en heeft de comfortlux zijdeglans lak en de andere merken hoogglans lak. Tevens is de Comfortlux van iets dikker materiaal gemaakt waardoor hij wat robuuster overkomt.

Tegenwoordig komen ook steeds vaker paneelradiatoren voor met vlakke voorplaat. In de basis zijn dit dezelfde producten als de standaard geribbelde paneelradiatoren die iedereen wel kent alleen is er een vlakke plaat voor gezet. Bij de vlakke voorplaat radiatoren zijn de merken Vasco met type flatline en Thermrad met type plateau de meest verkochte varianten. De Vasco heeft echter een structuur lak en de Thermrad is hoogglans uitgevoerd.