Lees nu de nieuwste consumentenbond test over cv-ketels van september 2016

#1 Atag E325EC

Atag is een Nederlandse fabrikant van hoogwaardige cv-ketels die in eigen huis zijn ontwikkeld. De reden waarom de Atag E325ec de beste koop van 2014 is geworden omdat het rendement bijna 103% op warm tapwater. Doordat er veel hoogwaardige onderdelen worden gebruikt is de Atag geen goedkope cv-ketel. Wie dus voor rendement op de lange termijn gaat neemt deze ketel.

 

#2 Remeha Tzerra M 39c Plus CW5

Het jaartaprendement van deze ketel is 89% waardoor blijkt dat het rendement op tapwater van de Atag met kop en schouders boven de rest uitsteekt. We moeten dit natuurlijk wel met het gehele rendement vergelijken. De ketel heeft natuurlijk meer branduren op verwarming dan tapwater per jaar. Omdat de Tzerra de meest voordelige is van de CW5 ketels in de consumentenbond test

 

#3 Intergas HReco 36

Deze Hreco is de opvolger van de nog steeds veel verkochte HRE 36/30. De Intergas HReco 36 levert 26kw voor verwarming en 36kw (CW5) voor warm tapwater. Het voordeel van deze Intergas cv ketel is dat het onderdeel, de 3-weg klep,  dat het meest vaak stuk gaat aan een cv-ketel niet aanwezig is in de HReco36.

 

#4 Vaillant ecotec plus vhr 30-34

Een van de grootste spelers van europa op de cv-ketel markt heeft een 4de plaats behaalt. De ketel scoort nagenoeg hetzelfde als de nummers 2 en 3. Kwalitatief is dit toestel vergelijkbaar met de HReco 36 van Intergas omdat ze beiden veel metalen onderdelen gebruiken. Het voordeel van Vaillant t.o.v. Intergas is dat Vaillant vaak de klokthermostaat tegen geringe meerprijs is te verkrijgen terwijl dit bij intergas al snel 150 euro gaat kosten. Daarnaast heeft de ecotec plus een gasadaptieve regeling waardoor de verbranding altijd optimaal is.

alle cv ketels