vloerverwarming berekenen

Is uw betonvloer zoals hierboven al geisoleerd? Leg dan uw vloerverwarming op een staalnet en niet op noppenplaat. 2x isoleren is immers onnodig.

 

Heeft u een woning die goed is geisoleerd en wilt u de vloerverwarming als hoofdverwarming gebruiken leg dan de buizen 15cm uit elkaar. Is uw woning minder goed geisoleerd of gaat het om de badkamer leg dan de buizen 10cm uit elkaar.

 

Wanneer u de buizen 10cm uit elkaar legt heeft u per m2 vloeroppervlak 10mtr buis nodig. Legt u de buizen 15cm uit elkaar dan heeft u 7-8 mtr buis per m2 nodig. Via de afgifte tabel vloerverwarming ziet u hoeveel watt een m2 vloerverwarming geeft

 

 Vergeet niet om randisolatie tegen de muur te bevestigen zodat de vloer uit kan zetten en krimpen. Doet u dit niet dan gaat de vloer scheuren.

 

Het meest gebruikte patroon voor het leggen is het slakkenhuis patroon. U legt eerst de buis 30cm uit elkaar van buiten naar binnen en gaat dan als u helemaal in de midden uitkomt de buis weer terug leggen zodat de leidingen uiteindelijk 15cm uit elkaar komen.

 

Een groep van de vloerverwarming mag maximaal 100mtr zijn. Legt u 100m2 vloerverwarming dan heeft u 800mtr buis nodig en een 8 groeps verdeler.