Welke cv-ketel kopen?

Doe de check hier!

cv-ketelkiezer

Cv-ketel vervangen

Cv-ketel vervangen? Wanneer je overweegt om de huidige verwarmingsketel te laten vervangen, is het goed hier eerst wat informatie over in te winnen. Je wilt immers weten wanneer je een cv-ketel moet laten vervangen, welke cv-ketel het beste bij jouw woonsituatie past en wat de kosten van een nieuwe cv-ketel zijn. Daarnaast moet je de keuze maken of je de cv-ketel zelf gaat vervangen of kiest voor een nieuwe cv-ketel inclusief installatie en montage. Bij CVtotaal bieden we zowel losse cv-ketels als complete cv-ketel instalaties. Op deze pagina geven we je graag wat meer advies over het laten vervangen van je verwarmingsketel. Of bekijk direct welke cv-ketel het best bij jou past met onze cv-ketelkiezer.

Bekijk alle cv-ketels >

Wanneer je cv-ketel vervangen?

Is je cv-ketel al wat ouder, is deze kapot of zijn er kuren? Dan is het tijd om te gaan oriënteren voor een nieuwe verwarmingsketel. Dit zijn de meest voorkomende situaties waarbij wij adviseren om de cv-ketel te laten vervangen:

Cv-ketel is kapot

Als de cv-ketel kapot is, wil je zo snel mogelijk dat deze vervangen wordt. Een losse cv-ketel kunnen wij in veel gevallen al de volgende werkdag bezorgen (voor 16:00 besteld). Daarnaast is het ook mogelijk om bij ons de montage af te nemen. Een spoedmontage kunnen wij binnen een week bieden.

Cv-ketel ouderdom

De levensduur van een cv-ketel ligt gemiddeld tussen de 12 tot 15 jaar. Wanneer een cv-ketel te oud wordt bestaat de kans dat deze door ouderdom wordt aangetast. Dit geldt ook voor de aansluitingen en leidingen.

Cv-ketel ontregeld (na de zomer)

Het komt regelmatig voor bij oudere ketels, dat deze na de zomerperiode ontregeld zijn. Wanneer een ketel weer na lange tijd gebruikt wordt, kan deze flinke kuren vertonen. Wij adviseren in dat geval altijd te kiezen voor cv-ketel onderhoud. Mocht de ketel te zwaar ontregeld zijn, dan is het tijd deze te vervangen voor een nieuw exemplaar.

Maximaal rendement

Mocht de situatie in je woning veranderd zijn, zoals bijvoorbeeld bij de installatie van een stortdouche, dan is er een grote kans dat je ketel niet meer aansluit. Een nieuwe verwarmingsketel met een aangepaste CW waarde zorgt in dat geval voor een maximaal rendement.

Besparen op stookkosten

Als je ketel ouder is dan 12 jaar, bestaat er een grote kans dat deze teveel gas verbruikt. Dit kan concreet betekenen dat je tot wel 20% teveel aan stookkosten betaalt. De ontwikkeling van nieuwe gas cv-ketels is niet stil blijven staan. Zo kun je tot wel 300 euro per jaar besparen met een nieuwe ketel.

Ketelkiezer: doe de cv-ketel check!

Cv-ketel laten vervangen door CVtotaal

Uiteraard kun je ervoor kiezen om je cv-ketel te laten vervangen door CVtotaal. Hierbij heb je de keuze uit het kopen van een losse cv-ketel of de complete cv-installatie uit te laten voeren door één van onze erkende monteurs. Kies je voor een nieuwe ketel inclusief montage, dan betaal je één all-in prijs.

Voordelen CVtotaal

Grootste aanbod cv-ketels

We verkopen alle bekende merken zoals Atag, Remeha, Intergas, Nefit en meer. Staat jouw merk er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

Scherpe prijzen

Doordat wij een groot assortiment aan cv-ketels aanbieden, hebben wij scherpe prijsafspraken met alle cv-ketel merken kunnen maken. Zo ben je er bij ons zeker van dat je de beste ketels voor de goedkoopste prijzen kunt aanschaffen.

Zowel losse cv-ketels als cv-ketels inclusief montage

Wij kunnen in de meeste gevallen losse cv-ketels en onderdelen de volgende werkdag leveren (voor 16.00 besteld). Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een erkende cv-ketel monteur zodat jouw nieuwe verwarmingsketel door ons geïnstalleerd wordt. We vervangen daarbij je huidige ketel met bijbehorende onderdelen (indien nodig).

All-in prijs

We verwijderen de oude ketel en voeren deze af. Daarnaast monteren we de nieuwe cv-ketel met een installatiepakket (bestaande uit: expansievat 18 ltr., inlaatcombinatie, overstortventiel, gaskogelkraan, benodigde koppelingen en leidingwerk). We verzorgen het inregelen van de nieuwe ketel en stellen deze voor je af. Op dit alles krijg je 2 jaar fabrieksgarantie.

Stappen cv-ketel vervangen

Wanneer je jouw cv-ketel wilt laten vervangen door CVtotaal inclusief montage, bieden wij altijd een vrijblijvende offerte. Zo weet je precies wat de nieuwe cv-ketel, eventuele extra onderdelen en de montage gaan kosten. Wij werken volgens de volgende stappen:

  1. Je zoekt een ketel uit.
  2. Je vraagt een offerte aan.
  3. Je ontvangt van ons een concept offerte.
  4. Je uploadt foto's van de huidige situatie.
  5. Wij beoordelen deze foto's en sturen je de definitieve offerte en prijsafspraken.
  6. Je accepteert de offerte.
  7. Wij plannen samen met jou een installatiedatum.
  8. Je ontvangt de factuur na plaatsing en montage.

Wij werken uitsluitend met erkende installateurs zodat je verzekerd bent van een deskundige installatie. Wil je graag meer weten over bovenstaande stappen? Bekijk dan onze uitgebreide informatiepagina over de stappen van cv-ketel plaatsing via CVtotaal. Of bekijk direct ons aanbod aan cv-ketels.

Zoek een cv-ketel uit! >