Pelletkachels

Een pelletkachel is een soort moderne, milieuvriendelijke houtkachel. De kachel verwarmt door middel van het verbranden van pellets, samengeperste kleine staafjes hout gemaakt van zaagsel en resthout uit de houtindustrie. Dus wil je veilig, voordelig en milieuvriendelijk stoken? Scroll dan naar beneden om het assortiment pelletkachels te bekijken!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 30

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Rookgaspakket tbv pelletkachels
  Rookgaspakket tbv pelletkachels

  Vanaf € 7,16

 2. Houtpellet pelletkachel 100 zak van 10kg
  Houtpellets pallet 1000kg
  Waardering:
  84%
  € 295,00
 3. Artel Krone houtpellet 15kg
  Artel Krone houtpellet 15kg
  € 7,68
 4. Artel pelletkachel afstandsbediening
  Artel pelletkachel afstandsbediening
  Waardering:
  100%
  € 46,80
 5. Artel petite 6kw zwart grijs
  Artel pelletkachel petite zwart / grijs 6kW
  Waardering:
  64%
  € 880,75
 6. artel petite brons
  Artel pelletkachel petite 6kW brons
  Waardering:
  100%
  € 880,75
 7. Artel pelletkachel ISDE Meldcode: KA03779
  Artel pelletkachel Julia 8kW next zwart
  Waardering:
  88%
  € 1.081,21
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 30

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Pelletkachel

Wanneer via de display of wifi-kit van een pelletkachel wordt aangegeven dat er een ruimte moet verwarmd worden laat de kachel vanuit de voorraadkamer pellets in het brandbakje vallen. Vervolgens zorgt het ontstekingspatroon dat de pellets gaan branden, bij het opstarten kan dit kort iets meer dan 200 watt elektriciteit eisen. Wanneer de kachel aanstaat verbruikt hij gemiddeld zo’n 60 watt. De warme lucht van de verbranding stijgt op en wordt via een ventilator de kamer ingeblazen. De overige stoffen worden via de luchtuitlaat naar buiten afgevoerd.

Een pelletkachel eist een afvoerbuis van 80 millimeter, deze buis hoeft echter niet tot ver boven het pand. Door de schone verbranding van de pellet laat deze lucht geen stank achter. Het rendement van een pelletkachel ligt zeer hoog, gemiddeld tussen de 80% en 95%.

Een computer stuurt de verbranding aan welke de ideale verhouding lucht en brandstof hanteert. Sommige modellen zijn uitgerust met wifi, hierdoor kunt u de kachel overal en altijd bedienen.

Pellet

Pellet is de brandstof die pelletkachels gebruiken voor het verwarmen. Dit is een milieuvriendelijke brandstof die ook nog eens vele voordelen heeft. Door het zeer lage vochtgehalte van de pellet is de ontbranding optimaal en schoner dan soortgelijke brandstoffen. Ook is het een relatief goedkope brandstof die gemakkelijk is op te slaan. De pelletkorrels laten weinig as achter, ongeveer 0,5%. Het is raadzaam om de as eenmaal per week te verwijderen, dit is gemakkelijk te doen met een speciale aszuiger.

Waarom een Pelletkachel?

 • Milieuvriendelijk
 • Hoog rendement
 • Makkelijke bediening en installatie
 • Goedkope brandstof
 • Veilige verbranding
 • Verbranding laat slechts 0,5% as achter

Pelletkachel kopen bij CVtotaal

Onze medewerkers beschikken over jarenlange ervaring en deskundigheid. Wanneer je meer informatie wenst voor de aankoop van een palletkachel ben je van harte welkom om ons te bellen 0518 411 659.

 • 24 uurs levering
 • Gratis verzending
 • Achteraf betalen
 • Kies zelf uw leverdatum