Zoneregeling & Slimme Thermostaten

Met zoneregeling stel je verschillende temperaturen en tijdschema’s per ruimte in voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van energie. De juiste temperatuur, op het juiste moment, in de juiste kamer. Je verwarmt de kamer alleen als dit nodig is. Geen ongewenste temperatuur verschillen, niet onnodig stoken. Lees meer

Lijst Productspecificaties tonen

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Lijst Productspecificaties tonen

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is zoneregeling?

Zoneregeling in je woning maakt het mogelijk om kamers individueel te verwarmen. Zoneverwarming is achteraf ook toe te passen op bestaande cv ketels en radiatoren en zelfs vloerverwarming.

Voor zoneregeling moet je cv ketel beschikken over het OpenTherm protocol. Bekijk hier of je huidige cv ketel geschikt is voor zoneregeling met een modulerende slimme thermostaat. Onze verkoopadviseurs staan tevens klaar om vragen te beantwoorden.

Slimme thermostaat voor zoneregeling

Slimme thermostaten zijn verbonden met wifi en kun je met een app op je telefoon of tablet bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld de verwarming aanzetten als je onderweg naar huis bent zodat je thuis komt in een lekker warm huis.

De beste slimme thermostaten zijn zelf lerend. Ze leren jouw ritme en optimaliseren het schema automatisch voor je zodat je een hoog comfort geniet maar lage energiekosten.

Hoe werkt zoneregeling (vloerverwarming)?

Traditioneel hebben woningen 1 thermostaat, in de woonkamer. Deze meet de temperatuur en bepaald of je cv ketel aan of uit moet gaan om de gewenste temperatuur te bereiken.

Met zoneregeling maak je gebruik van extra thermostaten om te meten en regelaars voor je radiatoren. Bijvoorbeeld 1 in de badkamer en 1 in de werkkamer. Zo kun je ‘s ochtends vroeg alleen de badkamer verwarmen, overdag de werkkamer en ’s avonds de woonkamer.

Ook voorkom je dat er bijvoorbeeld volop door gestookt wordt in je zonnige werkkamer omdat er in de woonkamer ramen open staan. Individuele ruimtes altijd op de gewenste temperatuur. De luxe van comfort is bereikbaar dankzij smart home domotica.