Zonnepanelen & Omvormers

Met de stijging van de elektriciteitsprijs en de duurzame trend zijn zonnepanelen enorm populair geworden. Het is namelijk goed voor zowel het milieu als voor de portemonnee op lange termijn. CVtotaal heeft een breed aanbod mono kristallijne zonnepanelen en omvormers, scroll naar beneden om het assortiment te bekijken!

Lijst Productspecificaties tonen

Producten 13-23 van 23

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Lijst Productspecificaties tonen

Producten 13-23 van 23

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Zonnepanelen en omvormers

CVtotaal levert mono kristallijne zonnepanelen, dit zijn zwarte zonnepanelen. Elke siliciumkristal in het zonnepaneel vormt de basis voor een zonnecel, waardoor de efficiëntie zeer hoog ligt. Door de zwarte kleur vallen de zonnepanelen minder op en behoudt je in zekere mate de ‘’natuurlijke’’ uitstraling van je dak.

Omvormers zijn van groot belang voor je zonnepanelen, deze zorgen namelijk dat de opgewekte stroom wordt omgezet in bruikbare wisselstroom voor je huishouden of energieleverancier.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Hoeveel rendement je zonnepanelen bieden is afhankelijk van de mate waarin je dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen, controleer dit met de volgende factoren:

  • Richting: Zonnepanelen werken het efficiënts wanneer deze in zuidelijke richting worden geplaatst. Wanneer de panelen geplaats worden in Zuidoostelijke of Zuidwestelijke richting kan het rendement tot 10% afnemen. Dit is echter nog zeker rendabel.
  • Hellingshoek: De ideale hellingshoek is 35%. Echter kunnen de panelen tussen 20 en 60 graden worden geplaatst zonder al te veel rendementsverlies.
  • Schaduw: Let op dat het dak waar je de panelen op wil plaatsen geen schaduw van andere bebouwing of bomen heeft.   

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

De opbrengst van een zonnepaneel onder ideale omstandigheden noemen we Watt-piek. Dit is tevens de waarde waarin het vermogen van een zonnepaneel in wordt uitgedrukt. In Nederland is er nooit sprake van een ideale omstandigheid voor een zonnepaneel, daarom rekenen we standaard met een Watt-piek van 0,85.

Het gemiddeld jaarlijks stroomverbruik van een huishouden in Nederland ligt rond de 3300 kWh, om dit op te wekken zijn 14 zonnepanelen nodig.

Wat voor omvormer heb ik nodig?

Om te achterhalen wat voor omvormer je nodig hebt kun je de volgende formule hanteren:

Aantal zonnepanelen X Watt-piek per paneel X 0,85

Zonnepanelen kopen bij CVtotaal

Onze medewerkers beschikken over jarenlange ervaring en deskundigheid. Wanneer je meer informatie wenst ben je van harte welkom om ons te bellen 0518 411 659.

  • 24 uurs levering
  • Gratis verzending
  • Achteraf betalen
  • Kies zelf je leverdatum