Veelgestelde vragen
Mocht uw vraag niet voorkomen in onderstaande lijst of is uw vraag niet of onvoldoende beantwoord, dan kunt u ons bereiken op tel: 0518-411659 (bereikbaar op werkdagen ma t/m vr tussen 8:30 - 17:00 uur) of stuur uw vraag naar info@cvtotaal.nl.

Wie is CVtotaal
We zijn een bedrijf dat gericht is op het leveren van installatie techniek
producten CvTotaal is een onderdeel van Installatietechniek Totaal BV te Leeuwarden een allround
installatiebedrijf dat al bijna 30 jaar in de omgeving van Leeuwarden zijn werk doet.

Bij ons kunt u zowel terecht als zelfstandig installateur of als particulier, voor alle
Cv installatie onderdelen of voor complete installatie pakketten. Dit alles
tegen bodemprijzen en levering door geheel Nederland.

Hoe kan ik een bestelling plaatsen
Klik hier voor een duidelijke instructiefilm hoe u een bestelling plaatst.
Voor tekstuele uitleg hoe u een bestelling op cvtotaal.nl kunt plaatsen, klikt u hier.


 Levering

  • Grotere producten worden rechtstreeks vanaf de leverancier bij uw afleveradres afgeleverd.
  • Kleinere producten worden door een postorderbedrijf op uw afleveradres afgeleverd.
  • De bestelling kan geleverd worden tussen 07:00 uur en 17:00 uur
  • Wanneer u niet thuis bent kunt u een briefje op de deur plakken met instructies voor de chauffeur ((bijv. bij buren leveren, in tuinhuisje afleveren))
  • Bij bestellingen met meerdere producten kan het voorkomen dat het door meerdere leveranciers wordt afgeleverd.
  • Leveringen worden aangeboden tot uiterlijk aan de deur, op de begane grond: u bent er zelf verantwoordelijk voor om, indien gewenst, de producten naar een hoger gelegen verdieping te brengen
  • Locatie dient toegangkelijk te zijn met een pompwagen dmv erfverharding (geen kiezels zand enz) mocht er hulp nodig zijn met tillen dan is dit wel een vereiste. >25kg arbo
  • Wanneer wij de producten versturen dient u vooraf te betalen

Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u een voorkeursdag voor levering doorgeven. Wij leveren enkel op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 7:00 tot 17:00 uur. Het is niet mogelijk om een tijdstip vooraf aan te geven. U kunt zodoende niet bij de voorkeursdag levering ook nog een gewenst tijdstip doorgeven.
Uiteraard bieden wij u ook de mogelijkheid om een ander afleveradres door te geven. U kunt er zodoende voor kiezen om het pakket op uw werk te laten afleveren.


Betaalopties 

CVtotaal biedt u de volgende betaalmogelijkheden:
• iDeal betaling: Snel en vertrouwd betalen middels uw eigen bank. Wanneer u de bestelling op werkdagen voor 16:00 uur met deze methode voltrekt, kunnen de producten binnen 24 uur bij u geleverd (tijdens werkdagen). De producten dienen dan wel voorradig te zijn en ook dient u in dit geval te kiezen voor de snelste verzendmethode/ afleverdatum. Wanneer een product onverhoopt niet binnen 24 uur leverbaar is, zullen wij u hierover berichten. U heeft dan het recht om de order kosteloos te annuleren.
• Bankoverschrijving: Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u van ons een factuur in uw mailbox. Na ontvangst van uw betaling zullen wij zsm uw order gereed maken voor verzending. Wanneer u kiest voor deze betaalopties, bedraagt de gemiddelde levertijd 2-4 werkdagen (afhankelijk van de snelheid van uw betaling en uw bank).
• Digitale acceptgiro via AfterPay: AfterPay voert voor cvtotaal.nl het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale acceptgiro van AfterPay via e-mail ontvangt om het gekochte product(en) te betalen. U kunt bij cvtotaal.nl betalen met een digitale acceptgiro tot een bedrag van 600 als u voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Bent u al bekend bij AfterPay kunt u betalen tot een bedrag van 800. Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen met acceptgiro voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met acceptgiro niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode. U kunt bij vragen altijd contact met AfterPay opnemen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het consumentendeel van de AfterPay website. Wanneer u kiest voor Afterpay worden de administratiekosten aan de klant doorberekend op basis van een formule, namelijk 1,35 + 3,25% over het totale aankoopbedrag.
• Creditcard: Met de Creditcard(VISA/Mastercard) betaalt u als klant achteraf via de Creditcardmaatschappij.
• In3: Betaal je je aankoop liever niet in één keer? Maak dan gebruik van in3: de enige gespreid betaalmethode met 0% rente. In drie keer betaal je het aankoopbedrag zonder extra kosten. Zo koop je binnen je budget je favoriete product. Het minimale bestelbedrag is 100,- en het maximale bestelbedrag is 3.000,-. Voorafgaand aan de betaling doet In3 een supersnelle gegevenscontrole. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kan je contact opnemen met In3 of kiezen voor een andere betaalmethode. 
• SprayPay – Gespreid betalen: Er kan gekozen worden voor gespreid betalen vanaf een aankoop bedrag vanaf 250 tot 3500,-. Tijdens de aanvraag kan de klant kiezen in hoeveel termijnen het aankoopbedrag betaald moet worden. De keuze bestaat uit 12, 18, 24 of 36 maanden. Het rentepercentage dat Spraypay rekent is afhankelijk van de looptijd. Dit varieert tussen de 11,9% en 14%. Betaling via SprayPay gebeurd veilig en zorgvuldig en zodra alles volledig is ingevuld ziet de klant meteen of deze in aanmerking komt. Als de aanvraag volledig is afgerond en door SprayPay wordt goedgekeurd wordt het eerste termijnbedrag na 30 dagen afgeschreven. Om in aanmerking te komen voor Spraypay moet de klant de volgende stappen doorlopen:
- Inkomsten / lasten toets
- Identificatie met behulp van IDIN
- Overeenkomst digitaal accepteren
- Ondertekening automatische incasso
• Automatisch incasso: Hebt u een offerte bij cvtotaal aangevraagd, dan kunt u kiezen voor enkele van de bovenstaande betaalmethodes of automatisch incasso. Indien u kiest voor automatisch incasso wordt u gevraagd tijdens het accepteren van de offerte om uw IBAN achter te laten. Door vervolgens op "offerte accepteren" te klikken gaat u akkoord met automatisch incasso en de offerte. Het geldbedrag wordt vervolgens 1 dag na installatie van uw rekening afgeschreven. 

De genoemde prijzen op de website cvtotaal.nl zijn inclusief BTW.


Ter aanvulling: Wanneer u gebruik maakt van uw herroepingsrecht en producten retourneert, komt de financiering ook te vervallen.


Wat is mijn (wettelijke) garantie?
Wanneer je een product bij ons aanschaft, geldt hiervoor de wettelijke garantie. Dat wil zeggen dat een product moet voldoen aan hetgeen je ervan mag verwachten. Wij als verkoper zijn verantwoordelijk: wanneer er zich binnen de garantietermijn een probleem voordoet (bijv. lekkage), kan je je tot ons wenden. Bij sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Dit doet niets af aan de wettelijke garantie.


Aansprakelijk bij gevolgschade?
Wanneer een product welke u bij ons heeft aangeschaft niet volgens behoren functioneert, dan zijn wij als verkoper aansprakelijk en moet een defect worden hersteld. In praktijk betekend dit veelal dat, bijvoorbeeld in het geval van een lekkende radiator, de radiator omgeruild zal moeten worden. Dit zijn de zogenaamde conformiteitregels, oftewel uw wettelijke garantie.

Wanneer de radiator blijkt te lekken en u heeft hierdoor schade aan bijv. uw vloer, is conform deze conformiteitregels CVtotaal aansprakelijk voor het gebrek zelf en dient de radiator dus vervangen te worden. Wanneer wij niet de radiator bij u hebben gemonteerd, betreft het hier dus een omruiling. De defecte radiator dient gereed te staan voor de chauffeur, zodat deze direct de nieuwe radiator kan afleveren en de beschadigde mee retour kan nemen.

Maar voor de schade welke de radiator heeft veroorzaakt (in dit voorbeeld de vloer), kan CVtotaal niet worden aangesproken, maar de producent wel (art. 7:24 BW).

Er zijn wel eisen voordat er sprake is van productaansprakelijkheid. Zo moet er conform art 6:185 BW en 6:186BW sprake zijn van een zogenaamd veiligheidsgebrek. Dat houdt in dat het product niet de veiligheid biedt, die je zoals klant zou verwachten. Verder geldt voor materiële schade wel een ondergrens van € 500,-. (dit dient u te zien als een soort van eigen risico).

CVtotaal zal uiteraard in het geval van deze productaansprakelijkheid meewerken aan uw ingediende klacht of schadeclaim, door u te helpen de producent (of haar gegevens) te vinden.

Om bovenstaande gegevens te verifiëren, klikt u voor de genoemde artikels op onderstaande links:
Artikel 7:24 BW
Artikel 6:185 BW
Artikel 6:186 BW


Kosten retourneren:
Het kan natuurlijk voorkomen dat een product niet voldoet aan uw verwachtingen, u achteraf toch een ander product benodigd bent of dat u bij nader inzien een bepaald product niet benodigd bent. U kunt dan gebruik maken van uw herroepingsrecht. Voor meer informatie klikt u hier.

Wanneer u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, dient u zelf voor het retourneren van het product/ de producten te zorgen. De kosten van dit retourneren zij voor uw rekening. Onderstaand een schatting voor deze kosten:

- pakketten tot 10kg binnen het maximale formaat van 100x50x50cm bedragen € 6,75
- pakketten van 10 - 30kg binnen het maximale formaat van 176x78x58cm bedragen € 12,90 
- cvketels en/of radiatoren met een maximale hoogte van 600x110x2200mm bedragen € 35,- 
- voor grotere pakketten/ orders betaald u een palletplaats, hierbij dient u te denken aan circa € 65,-. 


Wat zijn mijn rechten wanneer het verkeerde product is geleverd?

Voordat de order verzonden wordt, krijgt u een bericht van ons. In dit bericht verzoeken wij u vriendelijk om de ontvangen producten te controleren op (mogelijke) (transport)schade. U dient dan tevens te controleren of dit het juiste/ bestelde product is. Het kan natuurlijk voorkomen dat per ongeluk het verkeerde product verzonden is. Wanneer u het verkeerde product of een beschadigd product heeft ontvangen, zullen wij dit zsm en in overleg met u, omruilen.Schade dient u bij voorkeur te melden binnen 10 dagen na ontvangst van het product, wij verzoeken u ook om een verkeerd ontvangen product binnen deze termijn te melden. De wet geeft aan dat een klant een "redelijk termijn" na ontdekking heeft om deze foutieve levering te melden. Deze periode is minimaal 2 maanden na ontdekking. In onze orderbevestiging welke u per mail ontvagnt  vragen wij u om de producten binnen 10 dagen na ontvangst te controleren.

Het kan natuurlijk voorkomen dat een product niet voldoet aan uw verwachtingen, u achteraf toch een ander product benodigd bent of dat u bij nader inzien een bepaald product niet benodigd bent. U kunt dan gebruik maken van uw herroepingsrecht. Voor meer informatie klikt u hier.

Wanneer u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, dient u zelf voor het retourneren en de bijbehorende kosten te zorgen, dit in tegenstelling tot ene verkeerde levering door ons.

 
Technische instructies/ handleidingen

Onderstaand treft u de diverse montage/ installatiehandleidingen van diverse merken/ modellen. Staat uw model of merk er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Thermrad radiatoren klik hier;
Henrad/ stelrad radiatoren klik hier;
Brugman radiatoren klik hier;
Vasco radiatoren klik hier;
Jaga Tempo klik hier;
Jaga Strada klik hier;
Jaga Mini klik hier;

Nefit ModuLine 300 thermostaten klik hier;
Nefit ModuLine 400 thermostaten klik hier;
Vaillant CalorMATIC 350 thermostaten klik hier;
Vaillant CalorMATIC 370 thermostaten klik hier;

Inventum Modesto keuken boiler klik hier;
Daalderop Close in boiler klik hier.


Het wordt niet warm in mijn kamer

Als eerste zou u kunnen kijken of het verwarmingselement helemaal goed warm wordt. Zo niet dan is er iets met het leidingwerk aan de hand.

Vervolgens kunt u nagaan of de radiator genoeg ruimte tussen de vloer en de vensterbank heeft om te circuleren.

Daarna kunt u kijken of u genoeg capaciteit heeft berekend.

Daarna kunt u kijken of de ketel de juiste temperatuur instelling heeft.