Ventilatieboxen

Ventilatieboxen bij CVtotaal

Slechte ventilatie van je woning zorgt voor een vochtige woning. Dit heeft een nadelige invloed op veel materialen, de luchtkwaliteit en daarmee je gezondheid. In veel moderne woningen is weinig natuurlijke ventilatie aanwezig. Een mechanische ventilatiebox zorgt voor verse lucht in je woning en een daarmee een gezond leefklimaat.

Bij CVtotaal vind je online ventilatieboxen van gerenommeerde merken als Itho Daalderop, Orcon, Duco, Zehnder en Vasco. Geschikt voor klimaatverbetering van je complete woning of specifiek voor extra vochtige ruimtes als badkamers. Onze ventilatieboxen zijn toepasbaar in zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Bekijk hier ons complete aanbod voor de beste keus mechanische ventilatieboxen.

Lijst Productspecificaties tonen

Producten 1-12 van 30

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Lijst Productspecificaties tonen

Producten 1-12 van 30

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Te weinig verse zuurstof: slecht voor woning en gezondheid

De ventilatie in je woning kan ontoereikend zijn voor voldoende luchtverversing. In vochtige ruimtes als een badkamer is dat van cruciaal belang om te hoge luchtvochtigheid en daarmee schimmelvorming te voorkomen. En niet te vergeten, voldoende zuurstof is nodig voor een gezond leefklimaat. Als je te weinig ventileert kunnen klachten als hoofdpijn, keelpijn, vermoeidheid en een droge huid ontstaan.

Ventilatiebox voor continue verversing

Verse lucht en zuurstof zijn continu nodig, de hele dag en door het hele huis. Daarom installeer je een ventilatiebox, een mechanisch systeem dat vervuilde binnenlucht naar buiten afzuigt en weer verse lucht van buiten aanzuigt. Het systeem functioneert daarom optimaal in combinatie met roosters boven de ramen.

Ventilatiebox kopen: in welke capaciteit?

Ventilatieboxen zijn er in verschillende capaciteiten. Voor een woning tot 300 m3 inhoud is de kleinste box toereikend. Bij een woninginhoud tussen de 300 m3 en 400 m3 heb je een box met een ventilatiecapaciteit van 350 m3 per uur nodig. En voor grotere woningen adviseren we een box van 450 m3 per uur te nemen.

Stekker kiezen

Bij het vervangen van een ventilatiebox is het goed om te kijken naar de stekker van de bestaande box. Is dat een perilex stekker, bestel bij de nieuwe box dan tevens een perilex stekker. Heb je nog geen ventilatiebox in jouw woning, kies dan voor een randaarde stekker. In dat geval is de snelheid handig met een draadloze afstandsbediening te regelen.

Wanneer vervang je een ventilatiebox?

Is de ventilatiebox ouder dan 15 jaar? Dan is vervanging aan te raden. De huidige ventilatieboxen zijn sterker, stiller en verbruiken minder stroom.

Ventilatiebox laten vervangen door een erkende installateur? CVtotaal heeft een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs. Bestel dan een exemplaar met montage.

Ons advies: laat de ventilatiebox reinigen

Elk ventilatiesysteem heeft onderhoud nodig. Vuil, stof en vettigheid, blijven achter in afzuigingen in keukens, badkamers, maar ook andere ruimtes. Laat voor een gezond binnenklimaat de ventilatiebox eens per 4 jaar deskundig reinigen.

Waarom koop je een nieuwe ventilatiebox bij CVtotaal?

  • - compleet met stekkers, kleppen, voedingskabels en afstandsbediening
  • - 2 tot 7,5 jaar garantie, afhankelijk van het merk
  • - voor 16.00 uur besteld, binnen 24 uur in huis
  • - achteraf betalen mogelijk
  • - gratis verzending

Wij verkopen online gerenommeerde merken waaronder Itho Daalderop, Vasco en Stork. Heb je vragen over welke ventilatiebox in jouw situatie het beste past? Mail en bel ons voor persoonlijk advies.