Geisers

Een geiser verwarmt alleen water wanneer hier vraag naar is, in tegenstelling tot een boiler die warm water op temperatuur houdt in een reservoir. Ook kunnen geisers in principe onbeperkt warm water blijven leveren.

Wanneer je enkel warm water behoefte hebt is een geiser zeer geschikt. Wanneer er ook radiatoren verwarmt dienen te worden, is een cv-ketel nodig. Ga hiervoor naar onze categorie cv-ketels.

Voor scherp geprijsde geisers van hoogwaardige merken als Vaillant bent u bij CVtotaal aan het juiste adres. CVtotaal levert zowel badgeisers als keukengeisers, evenals benodigde accessoires.

Lijst Productspecificaties tonen

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Lijst Productspecificaties tonen

Producten 1-12 van 18

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

De werking van een geiser

Een geiser wordt ook wel doorstroomverwarmer genoemd. De naam dankt zich aan de werking van het apparaat. Het water wordt namelijk verwarmd doordat het langs een warmtebron te laten stromen. Geisers verbruiken aardgas, propaan en/of butaan.

Open of gesloten geiser?

Open geisers

Open geisers halen voor de verbranding van het gas benodigde lucht uit de ruimte waar deze zijn aangebracht. De rookgassen dienen met een pijp naar buiten te worden afgevoerd. Echter is het raadzaam om een open geiser buitenshuis te installeren.

Gesloten geisers

Gesloten geisers hebben een eigen aanvoer van verse lucht, evenals een afvoer voor de rookgassen. Dit type geiser wordt tegenwoordig vooral gebruikt.

Bad- of keukengeiser?

Het verschil tussen een bad of keukengeiser zit in de tapcapaciteit per minuut. Om een bad te vullen heeft u een hogere tapcapaciteit nodig dan wanneer u de afwas doet. Kijk naar de CW-waarde en de tapcapaciteit per minuut om te zorgen dat u de juiste geiser kiest.

Advies bij de aankoop van uw geiser

Het uitzoeken welke geiser of boiler het best past bij jouw situatie kan een lastige klus zijn. Wanneer je hulp wenst bij je aankoop kun je bij onze deskundige adviseurs terecht met vragen.

Waarom je bij CVtotaal je nieuwe geiser gaat kopen

Doordat wij groot inkopen bij beste merken zoals Bosch, Nefit, Vaillant, Burgerhout en Ubbink zijn we in staat lagere prijzen te vragen dan concurrenten. Met meer dan 6300 klantbeoordelingen die ons gemiddeld een 8,8/10 geven op basis van prijs, gemak en service hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van je nieuwe geiser. Vandaag besteld, is morgen gratis thuisbezorgd!