Elektrische radiator

Een elektrische radiator is eenvoudig te installeren zonder buizen en leidingwerk. Snelle verwarming, duurzaam, efficiënt en overal te plaatsen. Elektrische radiatoren worden vaak gebruikt in de badkamer, werk- of studeerkamer of op zolder zowel voor hoofdverwarming of bijverwarming. Bij een elektrische radiator kopen is het van belang goed op het benodigde vermogen te letten. Onze verkoopadviseurs staan klaar om u te helpen.

Lijst Productspecificaties tonen

7 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Lijst Productspecificaties tonen

7 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Elektrische verwarming is geschikt als hoofd- en bijverwarming

Voordat u nieuwe radiatoren aanschaft dient u duidelijk te hebben hoe u een ruimte wenst te verwarmen. Er wordt gesproken over hoofdverwarming, in dit geval wanneer elektrische radiatoren het belangrijkste medium van verwarmen is.

Maakt u bijvoorbeeld gebruik van vloerverwarming en zou u een elektrische radiator kunnen inzetten als hulpmiddel? Dan spreekt men over bijverwarming.

Het verschil komt tot uiting in het benodigde vermogen. Wordt er meer gevraagd van een radiator, dient deze een hoger vermogen te hebben. Wanneer het vermogen of wattage ontoereikend is voor een specifieke ruimte, zult u moeite hebben de gewenste temperatuur te behalen.

Hoe een elektrische radiator werkt t.o.v. klassieke radiatoren

De klassieke radiator is aangesloten op de centrale verwarmingsinstallatie (CV) en geeft warmte af doormiddel van warm water door een netwerk van buizen door uw woning.

Een elektrische radiator maakt geen gebruik van afgifte van warm water, maar verwarmd de radiator middels elektriciteit met afgifte via de lucht of straling. We onderscheiden grofweg 5 varianten:

  • paneelradiatoren
  • buisradiatoren
  • convectoren
  • accumulatie
  • infrarood

Hoeveel vermogen heeft u nodig en wat doet dat met uw verbruik?

Bij CVtotaal bieden we momenteel elektrische verwarming van 500W tot 2000W radiatoren. Met onze rekenhulp kunt u eenvoudig zelf het benodigd radiator vermogen berekenen per ruimte.

LET OP: in vergelijking met een traditionele radiator op een gasgestookt CV-systeem verbruikt een elektrische radiator in verhouding meer aan stroom. De kosten zullen hoger zijn. Echter, als u bijvoorbeeld zelf stroom opwekt via zonnepanelen is dat niet alleen duurzaam maar ook goedkoper.

Waarom mensen zoals u kiezen voor elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren zijn geschikt voor mensen die een compleet elektrisch verwarmingssysteem hebben in huis.

Maar ook zeer geschikt voor juist de ruimtes die een afwijkende warmtebehoefte hebben maar u geen zoneregeling heeft. Denk hierbij aan een badkamer, waar u slechts korte tijd zult doorbrengen. Daar hoeft niet de hele dag de kachel hoog. Ook een werkruimte of wellicht een aanbouw of tuinhuisje hoeft niet altijd verwarmd te worden.

Een elektrische design radiator verwarmt zeer snel, is eenvoudig te installeren zonder leidingwerk en past binnen een duurzame visie voor uw woning.

Advies of vragen over elektrische radiatoren kopen?

Heeft u vragen over de aanschaf of plaatsing van nieuwe radiatoren? Deskundige verkoopadviseurs staan u vriendelijk te woord via telefoon of email.