Vloerverwarming

Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden verlegd. Normaliter doen we dit via het slakkenhuis patroon. Voor bijverwarming is normaliter 8mtr buis per m2 vloerverwarming nodig. Als de ondervloer is geisoleerd dan kan je de buis verleggen op staalmatten. Is de ondervloer niet geisoleerd dan is het verstandig om de buis op noppenplaat te leggen (of standaard isolatie op de vloer en daar staalmatten overheen). Als de buis is gelegd dien je een dekvloer van meestal zandcement te storten. Let er wel op dat je bij de randen randisolatie toepast om zo een zwevende vloer te creëren die niet gaat scheuren. Lees verder

Lijst Productspecificaties tonen

Producten 49-60 van 124

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Lijst Productspecificaties tonen

Producten 49-60 van 124

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wanneer je vloerverwarming (als bijverwarming) legt in een goed geisoleerde ruimte dan leg je de leidingen 15cm uit elkaar. Je bent dan 8mtr buis per m2 nodig. Wens je hoofdverwarming aan te leggen (of leg je vloerverwarming in de badkamer) dan leg je de leidingen 10cm uit elkaar en heb je per m2 10mtr leiding nodig. 1 groep mag maximaal 100 mtr leiding bevatten. Oftewel je legt vloerverwarming als hoofdverwarming in een ruimte van 100m2 dan heb je 1000mtr buis nodig en een 10 groeps verdeler.

Voor vloerverwarming badkamer of woonkamer zit natuurlijk ook weer verschil, bij vragen kan je altijd contact met ons opnemen. De meest gestelde maar tevens logische vraag "wat kost vloerverwarming" beantwoorden, is zodoende niet eenvoudig te beantwoorden. Dat is dus afhankelijk van de ruimte. Toch hebben wij de meest complete vloerverwarmingsets in ons assortiment, welke in de meeste situaties prima is toe te passen.