Infrarood verwarming

Infraroodpaneel versus traditionele verwarming

Infraroodpanelen en daarmee infraroodverwarming zijn ideaal om jouw energieverbruik te verminderen. Ten opzichte van een traditionele verwarming bespaar je gemiddeld 7% per graad die de ruimte verwarmd. Daarnaast is het niet de lucht zelf, maar de volledige ruimte die wordt verwarmd. Het voordeel hiervan is dat vloeren, muren en objecten de warmte altijd langer vasthouden.

Hoe werkt infraroodstraling?

Infraroodpanelen werken anders dan een traditionele verwarming ofwel convectieverwarming. Infraroodpanelen hang je aan de muur of het plafond, of zet je juist neer op de grond. IR-panelen geven een bepaalde stralingswarmte af aan een specifieke plek in de ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zithoek in de woonkamer. Als je je in deze stralingswarmte bevindt dan zal dit erg comfortabel voelen, terwijl de luchttemperatuur om je heen lager is.

Wat zijn de voordelen van een IR-paneel?

Er zitten vele voordelen aan een infraroodpaneel van Cvtotaal. Deze voordelen leggen we dan ook graag even voor je uit.

 • Slank en ruimtebesparend
 • De panelen zijn erg dun en stylish, waardoor deze goed te combineren zijn in ieder interieur. Ze kunnen als decoratie worden gebruikt of juist op het plafond worden geplaatst.

 • Efficiënte warmte
 • De panelen geven warmte af in een specifieke richting waardoor er efficiënt warmte wordt geleverd. Je zult hierdoor geen warmte verspillen aan plekken in huis die niet verwarmd hoeven te worden.

 • Ideaal voor bijverwarming of gerichte verwarming
 • Vaak worden infraroodpanelen ook gebruikt als toevoeging op de huidige verwarming, wat een goede oplossing kan zijn. Overweeg je om een infraroodpaneel te kopen? Ga dan altijd eerst voor één paneel. Op die manier kun je ervaren of je de warmte van IR-panelen prettig vindt.

  Cvtotaal aanbod aan infraroodpanelen

  In het aanbod van Cvtotaal vind je infraroodpanelen van verschillende merken. Het gaat hierbij om IR-panelen van zowel premium als budget merken en daarnaast ook merken met de juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Je kunt er bij Cvtotaal altijd vanuit gaan dat de merken aan de juiste eisen voldoen omdat kwaliteit bij ons voorop staat.

  Merken IR-panelen

  Eén van de premium merken is Masterwatt met mooie, strakke en slimme infraroodpanelen. Ben je op zoek naar een kwalitatieve, maar budgetvriendelijke optie? Bekijk dan de infraroodpanelen van Alkari. Alkari is een degelijk en huiselijk merk en daarom ontzettend populair.

  Meer weten?

  Wil je graag advies over een nieuw infraroodpanel of meer informatie over onze werkwijze bij het installeren van deze infraroodpanelen? Neem vrijblijvend contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder!

  Infraroodpanelen worden steeds populairder, met name doordat we uiteindelijk allemaal van het gas af gaan stappen. In 2050 wil de Nederlandse overheid van het gas af zijn, waardoor deze manier van verwarmen dé toekomst zal zijn. Hoe werken infraroodpanelen, waar moet ik op letten en wat is voor mij de beste keuze? We leggen het je graag uit!

  Infraroodpanelen online kopen? Wij helpen je graag op weg. Bij Cvtotaal kun je infraroodpanelen kopen van onder andere Alkari en Masterwatt. Infraroodpanelen kunnen in vrijwel elke ruimte toegepast worden en geven direct warmte af.

  Infraroodpanelen zijn in de volgende types en maatvoeringen beschikbaar:
  • Hoogte: 400 t/m 600 mm.
  • Lengte: 600 t/m 1800 mm.
  • Diepte: 20 t/m 45 mm.
  • Vermogen: 200 t/m 1200 Watt.
  Gebruik de filters links om het juiste type, vermogen en afmetingen te selecteren.
  Geen producten gevonden voor deze selectie.