Ventilatie

Wat doet een ventilatiesysteem?

Een ventilatiesysteem is van groot belang in je woning. Het zorgt ervoor dat de lucht in je ruimte wordt gezuiverd. Het vuil, vocht en de stofdeeltjes worden uit de lucht gehaald om een gezond binnenklimaat te creëren. Als vocht in de lucht blijft hangen vergroot dit de kans op schimmels. Bovendien versterkt vocht allergieën en luchtwegproblemen.

De voordelen van ventilatie

  • Je verwarming verbruikt minder energie in een goed geventileerd huis
  • Zorgt voor een gezond binnenklimaat
  • Voorkomt schimmelvorming in vochtige ruimtes
  • Het voorkomt gezondheidsklachten

Welke type ventilatie zijn er

Natuurlijke ventilatie: Zo kun je de woning op een natuurlijke wijze ventileren. Dit kan met behulp van roosters, ramen, naden en kieren. Voor goede isolatie worden deze naden en kieren in de woning zo veel mogelijk gedicht om warmteverlies te voorkomen.

Mechanische ventilatie: Mechanische ventilatie is een centraal systeem dat er motorisch voor zorgt dat vuil, vocht en stofdeeltjes uit de lucht worden gezogen. Er komt een luchtstroom op gang wanneer de vervuilde lucht wordt afgezogen. Deze luchtstroom zorgt voor het aantrekken van schone buitenlucht. Deze schone lucht kan naar binnen stromen via ramen en ventilatieroosters.

Ventileren met een airco: Je kan ook je ruimte ventileren met een airco. Een airco is vaak voorzien van luchtfilters, deze ontdoet de aangetrokken (buiten)lucht van vuil, stof en/of vocht. Het is wel belangrijk om je airconditioning goed te onderhouden. Reinig de filters van je airco minimaal 4 keer per jaar voor een optimale werking. Doe je dit niet, dan zullen de filters minder goed functioneren. Dit heeft weer tot gevolg dat de lucht minder goed gezuiverd kan worden.

Onderhoud van je ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem trekt veel vuil en stof aan. Het is daarom belangrijk om jouw ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen. Wij adviseren om ten minste iedere drie/vier jaar je ventilatiesysteem te laten reinigen. Dit bevordert een gezond binnenklimaat en is natuurlijk ook goed voor de levensduur van de box.

De levensduur van een ventilatiesysteem ligt gemiddeld rond de 15 jaar. Is je ventilatiebox ouder dan 15 jaar? Dan is vervanging aan te raden. Een oudere ventilatiebox werkt minder goed. Hierdoor komt er minder gezonde lucht in huis. Daarnaast gebruiken oude ventilatieboxen beduidend meer energie dan nieuwe ventilatieboxen.

Waarom je een ventilatiesysteem van Cvtotaal nodig hebt

Bij Cvtotaal bieden we een divers assortiment met verschillende A-merken ventilatiesystemen. Je koopt op een snelle en eenvoudige manier je ventilatiesystemen- en onderdelen bij Cvtotaal en bent verzekerd van de beste service en kwaliteit. Wij vinden betrouwbaarheid en kwaliteit erg belangrijk. Dit is de reden dat onze klanten ons met een 8.5 beoordelen.

ventilatiebox keuzehulp

Ventilatie zorgt voor een continue luchtverversing in huis. Een goede ventilatie is belangrijk voor de gezondheid, want in een goed geventileerd huis heb je minder last hebt van tocht, warmteverlies en schimmel. De ventilatie zorgt ervoor dat de lucht schoner is. Met een luchtventilatiesysteem zorg je op simpele wijze voor een goede ventilatie in huis. Wil je een ventilatiesysteem kopen? In het assortiment van Cvtotaal vind je ventilatieproducten van diverse topmerken. De producten zijn zowel geschikt voor je complete woning of specifiek voor extra vochtige ruimtes zoals de badkamer. Bekijk hieronder het complete aanbod en bestel eenvoudig en snel online bij Cvtotaal

Geen producten gevonden voor deze selectie.