Hybride warmtepompen

De voordelen van warmtepompen via Cvtotaal

  • Besparen op jouw energierekening: Afhankelijk van de energieprijzen kun je met een warmtepomp al snel veel geld besparen.
  • Goed voor het milieu: Warmtepompen werken in tegenstelling tot een cv-ketel op elektriciteit. Dit is dus beter voor het milieu.
  • Onderhoudsvriendelijk en duurzaam: Een warmtepomp heeft in verhouding tot een cv-ketel weinig onderhoud nodig én een warmtepomp gaat erg lang mee.
  • Vergroot de waarde van jouw woning: Het energielabel van jouw huis zal 1 of 2 labelstappen maken, hiermee vergroot je de waarde van jouw woning.
  • Je kunt gebruik maken van subsidies: Bij de aanschaf van een warmtepomp kan je vaak gebruik maken van subsidies vanuit de overheid. Bekijk of er mogelijkheden zijn voor jouw situatie!

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een systeem dat warmte haalt uit de buitenlucht of bodem. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan een afgiftesysteem. Dit kunnen radiatoren of vloerverwarming zijn, maar ook binnenunits die warme lucht verspreiden. Omdat een warmtepomp op elektriciteit werkt, en niet op gas zoals een cv-ketel is dit een duurzamere manier om je woning te verwarmen.

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die allemaal een klein beetje anders werken. Dit zijn de meest voorkomende warmtepompen:

Lucht-lucht warmtepomp

De lucht-lucht warmtepomp is een warmtepomp die via een buitenunit lucht naar binnen haalt, deze lucht opwarmt en vervolgens via één of meerdere binnenunits door de woning verspreidt. Dit type warmtepomp kan ook ingezet worden om de woning te verkoelen.

Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp haalt ook lucht naar binnen via een buitenunit. De lucht wordt vervolgens opgewarmd en overgedragen aan een afgiftesysteem. Vaak zijn dit radiatoren of vloerverwarming. Op deze manier kan je op een duurzame wijze je huis verwarmen.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp die samenwerkt met de cv-ketel. Deze is relatief makkelijk te installeren en geschikt voor de meeste woningen. De warmtepomp zorgt dat jouw huis wordt verwarmd. Wanneer het buiten koud wordt, springt de cv-ketel automatisch bij.

Is een warmtepomp geschikt voor jouw woning?

Om een warmtepomp te kunnen laten plaatsen dien je er eerst zeker van te zijn dat jouw woning hiervoor geschikt is. De meest belangrijke voorwaarden is dat jij eigenaar bent van de woning en van de cv-ketel. Ook is het belangrijk dat er genoeg ruimte is voor de warmtepomp, zowel in als rondom het huis. Daarnaast moet de woning goed geïsoleerd zijn. Wanneer de woning niet goed geïsoleerd is bestaat er een kans dat de warmtepomp niet rendabel of rendabel genoeg is.

Warmtepompen bij Cvtotaal

Met een warmtepomp van Cvtotaal ben je verzekerd van de beste kwaliteit. Het diverse aanbod aan merken zorgt ervoor dat je de beste keuze maakt voor jouw situatie. Op deze manier kan je jouw woning op een duurzame manier verwarmen én draag je bij aan een betere wereld. Doordat Cvtotaal de beste prijs en service levert beoordelen onze klanten ons met een 8, en daar zijn wij dan ook erg trots op.

warmtepomp keuzehulp

Wil jij graag de volgende stap zetten in het verduurzamen van jouw woning? Dan is een (hybride) warmtepomp misschien wel wat voor jou. Met een warmtepomp kan je namelijk op een milieuvriendelijke manier je huis verwarmen. Warmtepompen werken op elektriciteit en niet op gas, waardoor jouw energierekening lager zal zijn. Cvtotaal biedt verschillende soorten warmtepompen aan, geschikt voor jouw situatie.

Heb je hulp nodig bij de keuze voor een warmtepomp? Wij helpen je graag vrijblijvend met het vinden van het juiste product:

×

Geen producten gevonden voor deze selectie.