Airco's bij Cvtotaal

Mensen op de bank met werkende airco aan de muur

Verkoelen in de zomer en verwarmen in de winter, met een airco in huis heb je het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. Moderne airco's zijn niet alleen betaalbaar maar verbruiken ook weinig energie, zijn fluisterstil en kunnen de luchtkwaliteit bevorderen. Cvtotaal is dé specialist op het gebied van airconditioning en heeft een ruim assortiment airco's uit voorraad leverbaar.

Met behulp van onze handige airco rekenhulp weet je direct welke airco geschikt is voor jouw situatie.

Voor welk type airco ga jij?

Of je nou groot woont of slechts één kleine ruimte wilt verkoelen Cvtotaal heeft voor elke situatie een geschikte airco. Zo leveren we fluisterstille split-units die je samen met ons kunt installeren, praktische monoblocks die je zelf kunt installeren en goedkope mobiele airco's waar geen installatie voor nodig is. Liever een gecertificeerde installateur die de installatie voor je doet? Daarvoor hebben we de Cvtotaal PRO team installateurs.

Klik op onderstaande afbeeldingen of gebruik de rekenhulp als je er niet uitkomt.

Single split unit airco

 • Duurzame keuze
 • Super stil
 • Verwarmen mogelijk
 • Binnen- en buitendeel

 

 

Monoblock airco

 • Geen buitendeel
 • Zelf (snel) te plaatsen
 • Verwarmen mogelijk
 • Buitenmuur plaatsing

Mobiele airco

 • Verplaatsbaar
 • Geen installatie nodig
 • Lagere aanschafprijs
 • Afvoerbuis naar buiten

 

Hulp nodig? →

 • Krijg je het ook warm van al die keuzes? Gebruik dan nu onze airco rekenhulp!
Qlima WDH 229 monoblock airco 2,9kW
9 reviews

Zelf te plaatsen

Te bedienen met mobiele app

Geschikt tot: 85m³

1.019,-

Installatie mogelijkheden

Airco monteren aan de muur door monteurs

Laat het doen

Bij Cvtotaal kan je een airco kopen en de complete airco installatie volgens F-gas richtlijnen laten uitvoeren. Onze PRO team monteurs helpen je aan een goed geïnstalleerde airco!

Bekijk het assortiment

Buitendeel airco installatie door monteur

Doe het samen

Monteer en plaats zelf het binnen en buitendeel van de airco. Na installatie maak je een afspraak met een gecertificeerde monteur. Die doet een installatie check en maakt de F-gas koppeling.

Bekijk het assortiment

Qlima monoblock airco aan de binnenmuur

Doe het zelf

Dit type heeft geen buiten unit en hoeft alleen binnenshuis te worden gemonteerd. Hier hoeft dus ook geen gecertificeerde monteur aan te pas te komen.

Bekijk het assortiment

 
Kies uit verschillende airco's. Van uitsluitend betrouwbare merken.

Onze airco merken

Airconditioning: voor een aangenaam binnenklimaat

Met een airconditioning in huis heb je het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. Het is belangrijk om te weten welk koelvermogen je nodig hebt voor jouw specifieke situatie. Hiervoor kun je onze airco berekentool gebruiken, hiermee heb je binnen en handomdraai berekent welk koelvermogen voor jouw situatie gewenst is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een airco?

Bij het bepalen van de juiste airco moet je rekening houden met meerdere factoren. Cvtotaal heeft de factoren voor je op een rijtje gezet.

Uit welke type airco’s kan je kiezen?

Binnen ons assortiment onderscheiden we drie verschillende soorten airco’s: Single Split, Monoblock en mobiele airco’s.

Single Split airco: Single Split zijn airco’s die beschikken over een binnen- en buitendeel en moeten op een vaste plaats geïnstalleerd worden. De Single Split airco’s hebben van de drie soorten het meeste koelvermogen en zijn geschikt voor grote ruimtes. Daarnaast zijn ze over het algemeen zuiniger en stiller dan andere airco’s. Bij een Single Split airco is het wel noodzakelijk dat deze geïnstalleerd moet worden door een STEK-gecertificeerde monteur.

Monoblock airco: Monoblock airco’s bestaan uit één onderdeel, namelijk alleen de binnenunit. Wat bij een Single Split verwerkt is in twee delen, is bij een monoblock verwerkt in één unit. Een overeenkomst met een Single Split airco is dat een monoblock ook op een vaste plek geplaatst wordt. Een verschil is dat een monoblock niet door een STEK-gecertificeerde monteur geplaatst hoeft te worden. Een monoblock is in vergelijking met een Single Split beter geschikt voor kleinere ruimtes.

Mobiele airco: Mobiele airco is zoals het woord als zegt: mobiel. Het is een airco die in tegenstelling tot de andere types makkelijk te verplaatsen is. Je verplaatst hem gemakkelijk naar de ruimte waar koeling gewenst is. In aanschaf is een mobiele airco het voordeligst, maar daar tegenover staat dat een mobiele airco het minste koelvermogen heeft, het meeste energie verbruikt en het meeste geluid produceert.

Een lucht-lucht warmtepomp

Een Single Split airco die ook kan verwarmen wordt ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd. Alle Single Split airco’s van Cvtotaal zijn uitgerust met een warmtepomp, waardoor ze allemaal in staat zijn om een ruimte naast te koelen ook te verwarmen.

De werking van een lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit buiten– en binnen units. De buitenunit zuigt lucht naar binnen en zorgt voor verwarming van de lucht. Omdat de buitenunit in verbinding staat met de binnenunits kunnen de binnenunits vervolgens de warme lucht door de woning verspreiden. Ook kan een lucht-lucht warmtepomp een woning verkoelen. De binnen units onttrekken warmte uit de woning en blazen dit vervolgens naar buiten via de buitenunit. In de meeste gevallen bestaat een lucht-lucht warmtepomp uit één buitenunit en één of meerdere binnen units. Voor de buitenunit kan er gekozen worden om de unit aan het huis te verbinden, op het dak te plaatsen of op de grond.

De voordelen van een lucht-lucht warmtepomp

 • Verwarmt én verkoelt jouw woning
 • Zorgt voor minder CO2-uitstoot
 • Heeft een korte terugverdientijd
 • Besparen op jouw energierekening
 • Vergroot de waarde van jouw woning

Hoe weet ik hoeveel vermogen ik nodig heb?

Bij het bepalen van het koelvermogen moet je rekening houden met meerdere factoren. Het is belangrijk om te weten hoe groot de inhoud van de gewenste ruimte is en hoe goed deze ruimte geïsoleerd is. Heeft de airco een te klein vermogen, dan wordt de ruimte niet goed gekoeld. Met een te groot vermogen wordt de ruimte te koel en verbruik je meer stroom dan nodig is.

Met onze airco berekentool heb je met een paar klikken antwoord op bovenstaande vraag.

Airco kopen bij Cvtotaal

Bij Cvtotaal koop je gemakkelijk een airco online, zowel met als zonder installatie. Koop je een airco met installatie ben je altijd verzekerd van een optimale werking en juiste installatie door een gecertificeerde installateur. Elke airco is standaard voorzien van garantie, hoeveel dit is verschilt per merk/airco.