Blog

 1. Cv-ketel zuinig afstellen: Slimme tips

  In de winter verbruik je meer gas voor verwarming en warm water dan in de zomer. Hierdoor heb je hogere stookkosten. Door de hoge gasprijzen wil je dit eigenlijk zo goed mogelijk in controle houden. Er zijn eenvoudige oplossingen om te besparen op je stookkosten. Je cv-ketel goed afstellen is een goede oplossing om gas te besparen. Door je cv-ketel zuinig te laten werken, bespaar je niet alleen gas, maar help je ook het milieu. In deze blog geven we tips hoe je je cv-ketel zuiniger kan afstellen. 

  {{widget type="Magefan\BlogExtra\Block\Widget\Contents"}}

  Waar kun je op letten voor het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel?

  Is je (VR) cv-ketel al wat ouder of is het tijd voor een nieuwe? Overweeg dan om deze te vervangen door een HR cv-ketel. Een VR (verbeterd rendement) cv-ketel gebruikt ongeveer 89% van de energie om je woning te verwarmen. HR cv-ketels hebben een hoog rendement, waardoor 100% van de energie efficiënt wordt gebruikt om je woning te verwarmen. Gebruik onze ketelkiezer om te ontdekken welke cv-ketel bij jou past.

  Heb je bijvoorbeeld nog een boiler voor warm water en een soloketel voor verwarming? Dan is het een goede oplossing om deze toestellen te vervangen door een combiketel. Een combiketel zorgt voor de centrale verwarming én voor warm water uit de kraan. Dit zorgt voor energiebesparing.

  Bekijk hier onze HR-combiketels.

  Verlaag tapwater temperatuur van de combiketel

  Om optimaal te besparen met een combiketel, kun je via een tapwaterthermostaat de temperatuur verlagen van 80 naar 60 graden. Let op dat je de temperatuur niet meer verlaagd dan 60 graden. Wanneer het tapwater een lagere temperatuur heeft dan 60 graden, verhoog je de kans op legionella.

  Verlaag de aanvoertemperatuur

  De ketelthermostaat regelt de temperatuur van het water dat naar de radiatoren gaat. Moderne cv-ketels hebben een maximale aanvoertemperatuur van 80 graden. Oudere cv-ketels kunnen wel een aanvoertemperatuur van 90 graden hebben. Een cv-ketel verbruikt veel gas om deze hoge temperaturen te bereiken. Dit zorgt voor meer stookkosten en een hogere CO2 uitstoot. De aanvoertemperatuur verlagen helpt om te besparen op je stookkosten.

  Nieuwere cv-ketels geven de mogelijkheid om zelf de aanvoertemperatuur in te stellen. Als je een redelijk tot goed geïsoleerd huis hebt, is 50 of 60 graden meestal voldoende. Wanneer je huis goed tot zeer goed geïsoleerd is, kun je waarschijnlijk je woning warm krijgen met een aanvoertemperatuur van 35 tot 50 graden. Hiervoor is het wel belangrijk om te kijken of je radiatoren geschikt zijn. Lage temperatuur radiatoren zijn geschikt om met een lage aanvoertemperatuur te verwarmen.

  Lees op deze pagina meer over lage temperatuur radiatoren.

  Zet je cv-ketel in ecostand

  Meestal staat een cv-ketel ingesteld op de comfortstand. Hierdoor wordt er altijd een beetje warm water warm gehouden in de cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat je gelijk warm water hebt. Deze stand zorg ervoor dat je cv-ketel de hele dag door gas verbruikt, waardoor je hogere stookkosten hebt.

  Je cv-ketel instellen op de ecostand is een simpele oplossing om minder gas te verbruiken. In de ecostand verwarmt je cv-ketel pas het water op het moment dat je warm water nodig hebt. Hierdoor duurt het wat langer voordat je warm water hebt en verbruik je iets meer koud water. Met deze simpele oplossing kun je als snel zo’n 10 tot 20 m3 gas per jaar besparen (bron: milieucentraal). In de handleiding van je cv-ketel staat uitgelegd hoe je de cv-ketel op de ecostand kan instellen.

  Cv-ketel waterzijdig inregelen

  Door het waterzijdig inregelen stroomt precies dezelfde hoeveelheid warm water door alle radiatoren. Hiermee wordt de warmteverdeling tussen radiatoren beter, waardoor er een betere warmteafgifte is. Door waterzijdig inregelen verhoog je het comfort in je woning en kun je tussen de 5% en 15% energie besparen (bron: consumentenbond). Het installeren van je nieuwe cv-ketel moet worden gedaan door een gecertificeerde installateur. Het waterzijdig inregelen kan ook worden gedaan door een installateur. Je kunt dit ook zelf doen. Om de waterstroom door de radiator te regelen, gebruik je de radiatorknop die je kunt instellen. Draai aan de schroef in het binnenwerk, niet aan de knop zelf. Je kunt ook de voetventielen onderaan de radiator gebruiken in de afvoerleiding. Maar let op, want als het cv-water vies is, kan dit voor verstopping zorgen.

  Cv-ketel onderhoud

  Onderhoud is belangrijk om je cv-ketel optimaal en veilig te laten werken. Een goed onderhouden cv-ketel geeft minder storingen en verlengt de levensduur.

  Lees in deze blog het belang van cv-ketel onderhoud.

  Radiatoren ontluchten

  Door je cv-ketel bij te vullen en te ontluchten zorg je dat het systeem optimaal warmte af kan geven. Wanneer je bijvoorbeeld een tikkend geluid hoort vanuit de verwarming. Dan is dit een duidelijk teken dat het systeem bijgevuld en ontlucht moet worden. Het is verstandig om dit minimaal één keer per jaar voor het stookseizoen te doen. Radiatoren ontluchten is iets wat je makkelijk zelf kan doen.

  Lees in deze blog hoe je jouw radiatoren ontlucht.

  Zuinige cv-ketels

  Ben je op zoek naar een nieuwe cv-ketel? Ga dan voor een zuinige cv-ketel. De warmtewisselaar in een cv-ketel zorgt door middel van de verbranding van gas voor warm water. Hierbij staat het water en het gas niet direct met elkaar verbinding, waardoor er een hoog rendement gehaald kan worden. Bij de verbranding van rookgassen ontstaan rookgassen. Deze rookgassen bevatten nog veel warmte. Bij oudere cv-ketels wordt deze warmte via de rookgasafvoer aan de lucht afgegeven. Hierdoor ontstaat er warmteverlies. Zuinige cv-ketels hebben twee warmtewisselaars, waardoor de warmte uit rookgassen kan worden gehaald en gebruikt kan worden om koud water op te warmen. Hierdoor maak je nuttig gebruik van de warmte en bespaar je energie.

  Lees in deze blog meer over zuinige cv-ketels.

  Modulerende thermostaten

  Een modulerende thermostaat werkt anders dan een aan/uit thermostaat. Wanneer je de temperatuurinstelling van een aan/uit-thermostaat met één graad verhoogt, zal de cv-ketel direct aanslaan. Deze zal dan op een hoog niveau branden om snel de gewenste temperatuur te bereiken. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt, zal de cv-ketel stoppen met verwarmen. Dit zorgt voor een hoog energieverbruik.

  Een modulerende thermostaat werkt samen met een modulerende cv-ketel. Hierdoor werkt je cv-ketel zo zuinig mogelijk. De thermostaat vertelt de cv-ketel precies hoeveel energie hij moet gebruiken om je huis lekker op temperatuur te houden. Dit betekent minder energie verspilling. Niet elke cv-ketel is geschikt voor een modulerende thermostaat. Een Opentherm protocol in je cv-ketel zorgt ervoor dat je cv-ketel kan samenwerken met deze thermostaat. Je kunt in de gebruikshandleiding vinden of de cv-ketel Opentherm ondersteunt.

  Wil je op de hoogte blijven van nieuws en acties?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks informatie over nieuws, producten en energiebesparende tips.

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\HtmlBlock" text="IiAgICA8ZGl2IGNsYXNzPVwibXgtYXV0byBsZzptYXgtdy1ub25lIG1kOnB4LTI0IGxnOnB4LTBcIj5cclxuICAgICAgICAgICAgICAgIDxkaXYgY2xhc3M9XCJwci00XCI:XHJcbiAgICA8Zm9ybSBjbGFzcz1cImZvcm0gc3Vic2NyaWJlXCIgYWN0aW9uPVwiaHR0cHM6XC9cL3d3dy5jdnRvdGFhbC5ubFwvbmV3c2xldHRlclwvc3Vic2NyaWJlclwvbmV3XC9cIiBtZXRob2Q9XCJwb3N0XCIgeC1kYXRhPVwiaW5pdE5ld3NsZXR0ZXJGb3JtKClcIiBAc3VibWl0LnByZXZlbnQ9XCJzdWJtaXRGb3JtKClcIiBpZD1cIm5ld3NsZXR0ZXItdmFsaWRhdGUtZGV0YWlsXCI:XHJcbiAgICAgICAgPGRpdiBjbGFzcz1cIm1iLTMgdGV4dC13aGl0ZSB0ZXh0LWJhc2UgZm9udC1ib2xkIGxlYWRpbmctNyBsZzptYi01XCI: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:XHJcbiAgICAgICAgPFwvZGl2PlxyXG4gICAgICAgIDxkaXY:XHJcbiAgICAgICAgICAgIDx0ZW1wbGF0ZSB4LWlmPVwiZGlzcGxheUVycm9yTWVzc2FnZVwiPlxyXG4gICAgICAgICAgICAgICAgPHAgY2xhc3M9XCJmbGV4IGl0ZW1zLWNlbnRlciB0ZXh0LXJlZFwiPlxyXG4gICAgICAgICAgICAgICAgICAgIDxzcGFuIGNsYXNzPVwiaW5saW5lLWJsb2NrIHctOCBoLTggbXItM1wiPlxyXG4gICAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgICA8c3ZnIHhtbG5zPVwiaHR0cDpcL1wvd3d3LnczLm9yZ1wvMjAwMFwvc3ZnXCIgZmlsbD1cIm5vbmVcIiB2aWV3Qm94PVwiMCAwIDI0IDI0XCIgc3Ryb2tlPVwiY3VycmVudENvbG9yXCIgd2lkdGg9XCIyNFwiIGhlaWdodD1cIjI0XCI:XHJcbiAgPHBhdGggc3Ryb2tlLWxpbmVjYXA9XCJyb3VuZFwiIHN0cm9rZS1saW5lam9pbj1cInJvdW5kXCIgc3Ryb2tlLXdpZHRoPVwiMlwiIGQ9XCJNMTIgOHY0bTAgNGguMDFNMjEgMTJhOSA5IDAgMTEtMTggMCA5IDkgMCAwMTE4IDB6XCI:PFwvcGF0aD5cclxuPFwvc3ZnPlxyXG4gICAgICAgICAgICAgICAgICAgIDxcL3NwYW4:XHJcbiAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgPHRlbXBsYXRlIHgtZm9yPVwiZXJyb3JNZXNzYWdlIGluIGVycm9yTWVzc2FnZXNcIj5cclxuICAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgPHNwYW4geC1odG1sPVwiZXJyb3JNZXNzYWdlXCI:PFwvc3Bhbj5cclxuICAgICAgICAgICAgICAgICAgICA8XC90ZW1wbGF0ZT5cclxuICAgICAgICAgICAgICAgIDxcL3A:XHJcbiAgICAgICAgICAgIDxcL3RlbXBsYXRlPlxyXG4gICAgICAgIDxcL2Rpdj5cclxuICAgIDxcL2Zvcm0:XHJcbiAgICA8ZGl2IGNsYXNzPVwidy1mdWxsXCI:XHJcbiAgICAgICAgICAgIDxcL2Rpdj5cclxuICAgIDxzY3JpcHQ: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:XHJcbjxcL2Rpdj5cclxuICAgICAgICAgICAgPFwvZGl2PlxyXG4gICAgICAgIDxcL2Rpdj4i" _dataEncoded="1"}}

  408x gelezen
 2. Energie besparen: Snelle en simpele tips

  Energie besparen in huis is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. De meeste energiebesparende alternatieven eisen een grote investering, maar niet alle energiebesparingen hebben een grote investering nodig. Door kleine en simpele aanpassingen te doen in je woning, kun je al tientallen euro's per maand besparen. Lees snel verder om te ontdekken hoe je simpel energie en geld kunt besparen. 

  {{widget type="Magefan\BlogExtra\Block\Widget\Contents"}}

  Waarom is energie besparen belangrijk?

  Sinds 1 januari 2024 is het prijsplafond verdwenen en de belasting op gas gestegen. Dit betekent dat de gasprijs omhooggaat, waardoor het een verstandige keuze is om te kijken naar bespaar opties. De belasting op elektriciteit is gedaald om mensen te motiveren over te stappen op elektrische alternatieven voor apparaten die op gas werken. Maar niet iedereen kan zomaar investeren in duurzame alternatieven. Daarom is het belangrijk om te kijken hoe je met simpele aanpassingen energie bespaard.

  Daarnaast is besparen op energie goed voor het milieu, omdat het zorgt voor minder uitstoot van broeikasgassen. Zelfs met kleine energiebesparende aanpassingen help je het milieu. Met energiebesparende aanpassingen zul je dit op jaarbasis merken in een lagere energierekening.

  Radiator aanpassingen

  Radiatorfolie

  Radiatoren geven warmte af, waardoor je woning verwarmd wordt. Niet alle warmte blijft in je woning. Een deel van de warmte gaat naar buiten via de muren of ramen. Radiatorfolie heeft als doel een groot deel van de warmte in de woning te houden. De folie bevestig je aan de achterkant van de radiator waardoor je deze oplossing niet ziet. Op deze manier wordt je woning sneller warm en bespaar je energie.

  Verwarmingsbuizen isoleren

  Sommige ruimtes in je woning hoeven niet verwarmd te worden. Deze ruimtes zijn bijvoorbeeld de bijkeuken of de zolder. Vaak zijn in deze ruimtes wel verwarmingsbuizen aanwezig. Door deze verwarmingsbuizen loopt het water van de cv-ketel naar de radiatoren. Omdat deze ruimtes koud zijn, moet de cv-ketel harder werken om het gewenste temperatuur te behalen. Dit zorgt voor warmteverlies en onnodig energieverbruik. Voor de ruimtes die je niet verwarmd, is het verstandig om de verwarmingsbuizen te isoleren. Buisisolatie zorgt ervoor dat er minder warmteverlies is in de koude ruimtes. Hierdoor hoeft de cv-ketel minder hard te werken en bespaar je dus energie.

  Radiator ontluchten

  Om je woning optimaal te verwarmen met weinig warmteverlies, is het belangrijk dat je radiatoren goed werken. Een radiator kan niet goed warm worden wanneer er lucht in de leidingen van de verwarming zit. Dit kun je oplossen door met een ontluchtingssleuteltje het ventiel aan de zijkant van je radiator open te draaien en je radiator te ontluchten.

  Lees in deze blog meer over hoe je zelf je radiatoren ontlucht.

  Tado radiator knop

  Met de radiator knoppen van tado kun je in elke ruimte apart de temperatuur instellen. Dit is eenvoudig te bedienen via een app op je smartphone. De slaapkamer hoeft bijvoorbeeld niet zo warm te zijn als de woonkamer. Met deze slimme radiatorknoppen kun je dus de slaapkamer koeler instellen dan bijvoorbeeld de woonkamer of je thuiskantoor. Zo verwarm je de ruimtes waar je bent en bespaar je energie!

  Lees in deze blog meer over energiebesparing met zoneregeling.

  Thermostaat aanpassingen

  Zet de thermostaat lager

  Het verwarmen van je woning wanneer je er echt bent is een eenvoudige aanpassing in je dagelijkse routine. Zet je thermostaat lager op het moment dat je het huis verlaat of gaat slapen. Hiermee voorkom je onnodige verwarming. Zet de thermostaat een uur voordat je gaat slapen lager, ongeveer op 15 graden. In dit uur je blijft je woning nog wel warm en comfortabel. Het is ook mogelijk om dit in te stellen met een klokthermostaat. Een klok thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur omlaag of omhooggaat op de ingestelde tijd. Een slimme thermostaat zorgt ervoor dat je huis automatisch verwarmd wordt op de geprogrammeerde tijd. Deze thermostaat kun je op afstand bedienen. Daarnaast ziet deze slimme thermostaat wanneer je het huis verlaat en stopt vervolgens de verwarming. Dit zorgt voor energiebesparing en wooncomfort.

  Je kunt de thermostaat overdag ook een graad lager zetten dan je normaal doet. Dus zet je bijvoorbeeld de thermostaat altijd op 20 graden? Zet hem dan op 19 graden. Dit kan op jaarbasis al een aardige besparing opleveren.

  De gasprijs in januari 2024 is gemiddeld €1,45 per m3. Een Nederlands huishouden verbruikt jaarlijks gemiddeld 1.169 m3 gas (bron: milieucentraal). Per graad bespaar je ongeveer 7% op de kosten van verwarming. Dus door de thermostaat 1 graad lager te zetten bespaar je al snel €118 per jaar.

  Lees in deze blog meer over slimme thermostaten.

  Cv-ketel aanpassingen

  Zet de temperatuur van je cv-ketel lager

  Bij nieuwere cv-ketels is de maximale aanvoertemperatuur 80 graden Celsius. Bij cv-ketels die ouder zijn is de maximale aanvoertemperatuur 90 graden. Bij nieuwere cv-ketels kun je de aanvoertemperatuur zelf aanpassen. Dit staat omschreven in de handleiding. In redelijk tot goed geïsoleerde woning kun je de temperatuur verlagen naar 50 tot 60 graden Celsius. Het is belangrijk om na te gaan of je radiatoren hiervoor geschikt zijn en genoeg warmte blijven afgeven. Als dit niet het geval is kun je kijken naar lage temperatuur radiatoren. Je kunt sommige cv-ketels ook in de eco stand zetten. Hierdoor moet je wat langer wachten op warm water, maar bespaar je wel gas.

  Cv-ketel onderhoud

  Een cv-ketel kan zo’n 10 tot 12 jaar meegaan. Voor het optimaal blijven werken van de cv-ketel is belangrijk dat je een installateur een keer per jaar laat komen voor onderhoud. Dit zorgt er ook voor dat je cv-ketel veilig blijft werken. Een goed onderhouden cv-ketel neemt minder energie.

  Lees meer over cv-ketel onderhoud bij Cvtotaal.

  Ventilatie en tocht

  Dicht naden en kieren

  Om warmteverlies te voorkomen, is het belangrijk om naden en kieren in je woningen te dichten. Dit kan bijvoorbeeld met tochtstrips voor de ramen en deuren. Daarnaast kun je ook een brievenbusborstel aanschaffen. Naden en kieren tot ongeveer 1 cm kun je dichten met flexibele kit. De grotere naden en kieren kun je dichten met bijvoorbeeld purschuim.

  Ventilatie

  Daarnaast is het ventileren van je woning een goede manier op energie te besparen. Als je bijvoorbeeld een vochtig huis hebt, moet de cv-ketel harder werken op je woning te verwarmen. Wanneer je regelmatig ventileert, komt er droge lucht je woning binnen. Deze droge lucht kan makkelijker verwarmd worden.

  Lees in deze blog meer over de gezondheidseffecten van ventilatie.

  Woning isolatie

  Wil je verder investeren in verduurzaming en warmteverlies tegengaan? Dan is je woning isoleren een goede stap! Met woningisolatie verlaag je de stookkosten en help je het milieu. Het voordeel van woningisolatie is dat je er subsidie op kunt aanvragen waardoor je er nog meer voordeel uit kan halen. Door dak, vloer, en/of spouwmuurisolatie aan te brengen kun je jouw energielabel verbeteren. Dit kan ook invloed hebben op de waarde van je woning.

  Lees in deze blog meer over hoe je jouw energielabel verbetert.

  Meld je aan voor de nieuwsbrief

  Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

  {{widget type="Magna\Widgets\Block\Widget\HtmlBlock" text="IiAgICA8ZGl2IGNsYXNzPVwibXgtYXV0byBsZzptYXgtdy1ub25lIG1kOnB4LTI0IGxnOnB4LTBcIj5cclxuICAgICAgICAgICAgICAgIDxkaXYgY2xhc3M9XCJwci00XCI:XHJcbiAgICA8Zm9ybSBjbGFzcz1cImZvcm0gc3Vic2NyaWJlXCIgYWN0aW9uPVwiaHR0cHM6XC9cL3d3dy5jdnRvdGFhbC5ubFwvbmV3c2xldHRlclwvc3Vic2NyaWJlclwvbmV3XC9cIiBtZXRob2Q9XCJwb3N0XCIgeC1kYXRhPVwiaW5pdE5ld3NsZXR0ZXJGb3JtKClcIiBAc3VibWl0LnByZXZlbnQ9XCJzdWJtaXRGb3JtKClcIiBpZD1cIm5ld3NsZXR0ZXItdmFsaWRhdGUtZGV0YWlsXCI:XHJcbiAgICAgICAgPGRpdiBjbGFzcz1cIm1iLTMgdGV4dC13aGl0ZSB0ZXh0LWJhc2UgZm9udC1ib2xkIGxlYWRpbmctNyBsZzptYi01XCI: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:XHJcbiAgICAgICAgPFwvZGl2PlxyXG4gICAgICAgIDxkaXY:XHJcbiAgICAgICAgICAgIDx0ZW1wbGF0ZSB4LWlmPVwiZGlzcGxheUVycm9yTWVzc2FnZVwiPlxyXG4gICAgICAgICAgICAgICAgPHAgY2xhc3M9XCJmbGV4IGl0ZW1zLWNlbnRlciB0ZXh0LXJlZFwiPlxyXG4gICAgICAgICAgICAgICAgICAgIDxzcGFuIGNsYXNzPVwiaW5saW5lLWJsb2NrIHctOCBoLTggbXItM1wiPlxyXG4gICAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgICA8c3ZnIHhtbG5zPVwiaHR0cDpcL1wvd3d3LnczLm9yZ1wvMjAwMFwvc3ZnXCIgZmlsbD1cIm5vbmVcIiB2aWV3Qm94PVwiMCAwIDI0IDI0XCIgc3Ryb2tlPVwiY3VycmVudENvbG9yXCIgd2lkdGg9XCIyNFwiIGhlaWdodD1cIjI0XCI:XHJcbiAgPHBhdGggc3Ryb2tlLWxpbmVjYXA9XCJyb3VuZFwiIHN0cm9rZS1saW5lam9pbj1cInJvdW5kXCIgc3Ryb2tlLXdpZHRoPVwiMlwiIGQ9XCJNMTIgOHY0bTAgNGguMDFNMjEgMTJhOSA5IDAgMTEtMTggMCA5IDkgMCAwMTE4IDB6XCI:PFwvcGF0aD5cclxuPFwvc3ZnPlxyXG4gICAgICAgICAgICAgICAgICAgIDxcL3NwYW4:XHJcbiAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgPHRlbXBsYXRlIHgtZm9yPVwiZXJyb3JNZXNzYWdlIGluIGVycm9yTWVzc2FnZXNcIj5cclxuICAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgICAgPHNwYW4geC1odG1sPVwiZXJyb3JNZXNzYWdlXCI:PFwvc3Bhbj5cclxuICAgICAgICAgICAgICAgICAgICA8XC90ZW1wbGF0ZT5cclxuICAgICAgICAgICAgICAgIDxcL3A:XHJcbiAgICAgICAgICAgIDxcL3RlbXBsYXRlPlxyXG4gICAgICAgIDxcL2Rpdj5cclxuICAgIDxcL2Zvcm0:XHJcbiAgICA8ZGl2IGNsYXNzPVwidy1mdWxsXCI:XHJcbiAgICAgICAgICAgIDxcL2Rpdj5cclxuICAgIDxzY3JpcHQ: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:XHJcbjxcL2Rpdj5cclxuICAgICAgICAgICAgPFwvZGl2PlxyXG4gICAgICAgIDxcL2Rpdj4i" _dataEncoded="1"}}

  322x gelezen