Mobiele airco's

Altijd verkoeling binnen handbereik? Bestel dan een mobiele airco bij Cvtotaal! Onze mobiele airco’s zijn makkelijk te verplaatsen, waardoor je iedere gewenste ruimte kan verkoelen. Er is bovendien geen buitenunit nodig, enkel een slang naar buiten die de warme lucht direct afvoert. Je kunt hem dus meteen gebruiken en dat is wel zo fijn tijdens hete zomers en klamme nachten!

Met een mobiele airco in huis ben je altijd verzekerd van een fijn en leefbaar binnenklimaat. De afgelopen jaren steeg de populariteit van mobiele airco’s enorm en werden er veel verschillende modellen verkrijgbaar. Wij helpen je de beste te kiezen!  

4 producten

Qlima P534 mobiele airco 3,34kW
448,-
Leverbaar
Bekijk product
OP=OP
Comfortplus CP-12 mobiele airco 12.000BTU 3,5kW
399,-

Laatste modellen

Koelen en verwarmen

Makkelijk verplaatsen met wieltjes

Leverbaar
Bekijk product
Qlima P652 mobiele airco 4,8kW
902,-
Leverbaar
Bekijk product
Qlima MS-AC5001 Mini Split Airco 1,46kW
549,-

Verplaatsbaar

Zelf eenvoudig te installeren

Geschikt tot: 45m³

Leverbaar
Bekijk product

Mobiele airco kopen: waar moet je op letten?

Het aanbod van mobiele airco’s is fors gestegen in de afgelopen tijd en er is sprake van grote kwaliteitsverschillen. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een mobiele airco?

1. Koelvermogen

Het koelvermogen bepaalt hoeveel lucht een (mobiele) airco kan koelen. Dit koelvermogen wordt aangegeven met BTU. Per kubieke meter (1m3) heb je ongeveer 130 BTU nodig . Het is daarom ook van belang dat je - voordat je een aankoop doet - goed kijkt naar het benodigde koelvermogen. Selecteer de mobiele airco op basis van onder andere dit koelvermogen en kijk niet uitsluitend naar de prijs.

2. Geluidsniveau

Een eigenschap die vaak over het hoofd wordt gezien is het geluidsniveau. Hoewel je niet kunt verwachten dat een mobiele airco perfect koelt én helemaal stil is, adviseren wij je toch om goed te kijken naar het geluidsniveau. Het geluidsniveau wordt uitgedrukt in dB (decibel).

Stille mobiele airco

Een mobiele airco maakt over het algemeen meer geluid dan een vaste airco. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je hier ook overlast aan ondervindt. Ook andere apparaten in huis maken geluid, waar je waarschijnlijk wel aan gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan de vaatwasser, koelkast of droger. Bovendien zit er tussen mobiele airco’s verschil in geluidsniveau. De één is stiller dan de ander.

Werking mobiele airco

Het koelproces van een mobiele airco is heel eenvoudig. Om de lucht te kunnen koelen, zuigt een mobiele airco allereerst warme lucht op. Via koelvloeistof in de mobiele airco wordt de warmte uit de lucht gehaald en waarna de overgebleven (koele) lucht de kamer wordt ingeblazen. De warme lucht wordt vervolgens via een afvoerslang naar buiten afgevoerd. De slang kun je plaatsen door een muur, maar je kunt er ook voor kiezen om de slang door een draai- of kiepraam te plaatsen. Een mobiele airco vangt in veel gevallen de condens van vochtige lucht op in een condensbak. Voor het optimaal functioneren van een mobiele airco is het dan ook van belang dat je de condensbak regelmatig leegt.

Voordelen van een mobiele airco

De afgelopen jaren hebben we meerdere malen te maken gehad met een hittegolf. Tijdens deze periodes is warmte lastig uit de ruimte te krijgen. Met een mobiele airco is dat probleem snel opgelost. Je verplaatst deze eenvoudig van ruimte naar ruimte en hoeft enkel een slang naar buiten te laten lopen. Bovendien is een mobiele airco vrijwel altijd voorzien van wieltjes, zodat je hem niet hoeft te tillen en het verplaatsen nóg eenvoudiger wordt. Moderne mobiele airco’s zijn tevens energiezuinig én betaalbaar, en kunnen dus overal in huis gebruikt worden. Wil je de airco toch liever op een vaste plek hebben? Dan kun je ook kiezen voor een split unit airco.

Mobiele airco kopen bij Cvtotaal

Wil je een mobiele airco kopen? Dan ben je bij Cvtotaal aan het juiste adres! Cvtotaal is specialist in airconditioning en biedt uitsluitend A-kwaliteit mobiele airco’s van verschillende merken. De airco’s zijn eenvoudig online te bestellen en worden snel geleverd. Bestel op werkdagen vóór 16:00 uur, dan heb je de mobiele airco de volgende dag al in huis! Cvtotaal staat garant voor betrouwbaarheid en kwaliteit. En dat allemaal voor de beste prijs en service. Klanten beoordelen Cvtotaal niet voor niets met een dikke 8.5! Mocht je vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met één van onze specialisten. Wij staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.