Ventilatiewarmtepompen

Wil jij ook graag jouw woning verduurzamen, maar is de stap naar een volledig gasvrije woning nog te groot? Dan is een ventilatiewarmtepomp iets voor jou! Veel huizen beschikken over een mechanisch ventilatiesysteem, wat natuurlijk goed is voor de gezondheid van jou en je woning. Alleen is het zo dat bij de afvoer van vervuilde, vochtige lucht ook warmte mee naar buiten wordt afgevoerd. Met een ventilatiewarmtepomp is dit verleden tijd, de ventilatiewarmtepomp haalt energie uit de warme afgezogen lucht en gebruikt deze voor jouw centrale verwarming.

Bestel eenvoudig je ventilatiewarmtepomp op cvtotaal.nl, voor 17:45 besteld is morgen in huis!

3 producten

Inventum Spaarpomp
2.886,-

Compacte hybride warmtepomp

Vervangt MV-box

COP: 5,0

Leverbaar
Bekijk product
Inventum Modul-AIR Combi
4.651,-

Warmtepomp zonder buitenunit

€2.475 subsidie

COP: 5.0

Leverbaar
Bekijk product
Inventum Modul-AIR Solo
4.038,-

Warmtepomp zonder buitenunit

€2.475 ISDE-subsidie

COP: 5,0

Leverbaar
Bekijk product

Wat is het verschil tussen een ventilatiewarmtepomp en een hybride warmtepomp?

Met de ventilatiewarmtepomp is er weer een nieuwe mogelijkheid tot verduurzaming op de markt gekomen. Maar wat is het verschil tussen de beide bovengenoemde warmtepompen? Er zijn twee voornaamste verschillen tussen deze beide soorten warmtepomp, namelijk:

  • De ventilatiewarmtepomp is een monoblock systeem, wat inhoudt dat hij enkel over een binnendeel beschikt. Een hybride warmtepomp is zogenoemd split-systeem, deze beschikt dus over een binnen- en buitendeel. Hierdoor wordt de installatie van een hybride warmtepomp vaak complexer.
  • Een ventilatiewarmtepomp is alleen toepasbaar in woningen welke al voorzien zijn van een mechanisch ventilatiesysteem. Hij wint namelijk zijn warmte uit de afgezogen lucht. Deze zal normaliter verloren gaan bij een mechanisch ventilatiesysteem. Een hybride haalt zijn energie uit de buitenlucht welke wordt aangezogen door de buitenunit.

Een overeenkomst tussen beide producten is dat ze nog samenwerken met een cv-ketel. Deze schiet te hulp als het voor de warmtepomp te koud wordt en regelt het warme water in je woning.

Is mijn huis geschikt voor de installatie van een ventilatiewarmtepomp?

Of je huis geschikt is voor de installatie van een ventilatiewarmtepomp hangt af van verschillende factoren. Het belangrijkste is dat je woning moet beschikken over een mechanisch ventilatiesysteem. Dit is namelijk de bron voor de ventilatiewarmtepomp. In bijna alle gevallen kun je de ventilatiewarmtepomp 1-op-1 wisselen met de mechanische ventilatiebox.

Is jouw woning goed tot zeer goed geïsoleerd, dan kan je met een ventilatiewarmtepomp met elektrische naverwarming je huis al volledig verwarmen.

Let op: wanneer je woning al voorzien is van balansventilatie (WTW) dan is het niet mogelijk om een ventilatiewarmtepomp te installeren, omdat de warmte uit de ventilatielucht al wordt om de inkomende lucht op te warmen.

Ventilatiewarmtepomp en ISDE-subsidie

Goed nieuws! Bij aankoop van een ventilatiewarmtepomp kom je in aanmerking voor de ISDE-subsidie vanuit de overheid. Hiermee ontvang je gelijk een groot deel van je aankoopbedrag terug. Het aanvragen van deze overheidssubsidie kan je doen via RVO.nl. Hier vind je ook alle voorwaarden waar je aan moet voldoen wanneer je in aanmerking wilt komen voor de ISDE-subsidie.