Mechanische ventilatieboxen

Waarom mechanische ventilatie nodig

Huizen worden vandaag de dag steeds beter geïsoleerd waardoor natuurlijke ventilatie via naden en kieren afneemt. Om deze reden wordt het steeds belangrijker om mechanische ventilatie te nemen. Als je woning niet goed geïsoleerd wordt, kan dit leiden tot schimmelvorming of het ontstaan van muffe geuren. Wat op den duur kan leiden tot gezondheidsklachten zoals hoofdpijn of ademhalingsproblemen.

Voordelen van mechanische ventilatie

  • Altijd voldoende verse lucht
  • Afzuiging van vocht in bijvoorbeeld badkamer of keuken
  • Verschillende standen mogelijk (hoeveel afhankelijk van model)

Waarom je mechanische ventilatiebox vervangen en reinigen

Als je de functionaliteit van jouw mechanische ventilatie optimaal wil hebben en houden is goed onderhoud er belangrijk. Door te ventileren trek je vocht, vuil en stofdeeltjes uit de lucht. Het gevolg is dat dit vuil in de ventilatiekanalen gaat zitten. Dit gaat ten koste van de functionaliteit van je mechanische ventilatie. Wij adviseren daarom om eens in de vier jaar je ventilatie grondig te laten reinigen. Dit voorkomt dat de werking van de ventilatiebox minder wordt.

De levensduur van een mechanische ventilatiebox ligt zo rond de 15 jaar. Daarna is het belangrijk om de mechanische ventilatie te laten vervangen, omdat de werking van een ouder model simpelweg minder wordt.

Waarom jij een mechanische ventilatiebox van Cvtotaal nodig hebt

Ben je opzoek naar een mechanische ventilatiebox? Dan zit je bij Cvtotaal aan het juiste adres. Met een divers aanbod van topmerken als Itho Daalderop, Orcon, Vasco en Stork hebben we altijd een ventilatiebox geschikt voor jou en ben je verzekerd van de beste service en kwaliteit. Het is niet voor niks dat onze klanten ons gemiddeld met een 8,5 beoordelen!

ventilatiebox keuzehulp

Een goede ventilatie in de woning is belangrijk voor je gezondheid. Een slecht geventileerde woning is namelijk vochtig, en heeft een nadelige invloed op de gezondheid. Hierdoor kunnen klachten zoals hoofdpijn of ademhalingsproblemen ontstaan. Mechanische ventilatieboxen bieden hierbij een oplossing. Door de ventilatie wordt de lucht constant ververst voor een gezond leefklimaat.

Is je ventilatiebox toe aan vervanging, of heb je nieuwe mechanische ventilatie nodig? In het assortiment van Cvtotaal vind je online ventilatieboxen van diverse topmerken. Je vindt zowel geschikte producten voor je complete woning of specifiek voor extra vochtige ruimtes zoals de badkamer. Daarnaast zijn de boxen geschikt voor zowel bestaande woningen als nieuwbouw. Bekijk hieronder het complete aanbod en bestel snel en eenvoudig online bij Cvtotaal

Geen producten gevonden voor deze selectie.