Paneelradiatoren

Wat is een paneelradiator?

Een paneelradiator is een “traditionele” verwarming met de herkenbare geribbelde voorplaat. Een paneelradiator kan bestaan uit een enkele plaat, een dubbele plaat of zelfs een driedubbele plaat. Tussen deze platen zitten lamellen; hoe meer lamellen en platen, hoe meer vermogen de paneelradiator kan afgeven. Het is belangrijk om te weten welk vermogen je nodig hebt om je ruimte op temperatuur te kunnen krijgen. Je kunt het vermogen van je nieuwe radiator hier berekenen. Tegenwoordig zijn paneelradiatoren ook met een vlakke voorplaat beschikbaar.

Type van een paneelradiator

Zoals hierboven aangegeven zijn paneelradiatoren beschikbaar in een enkele plaat uitvoering (type 11), dubbele plaat (type 21 of 22) en driedubbele plaat (type 33). In een type aanduiding staat het eerste getal voor het aantal platen en het tweede getal voor het aantal lamellen tussen de platen. Een type 21 radiator heeft bijvoorbeeld 2 platen en maar achter één van deze platen een laag lamellen. Type 22 radiatoren hebben twee platen én 2 lagen met lamellen. Meer informatie over type aanduidingen van radiatoren kun je hier vinden.

Een paneelradiator online kopen? Of je nou op zoek bent naar een geribbelde of vlakke paneelradiator, wij helpen je graag op weg. Bij cvtotaal kun je paneelradiatoren kopen van onder andere Thermrad, Brugman en Ultra 8. Paneelradiatoren kunnen in vrijwel elke ruimte toegepast worden.

Paneelradiatoren zijn in de volgende types en maatvoeringen beschikbaar:

  • Hoogte: 300 t/m 900 mm.
  • Lengte: 200 t/m 3000 mm.
  • Diepte: 61 t/m 160 mm.
  • Type: 11, 21, 22 en 33.
  • Vermogen: 188 t/m 7137 Watt.
Gebruik de filters links om het juiste type, vermogen en afmetingen te selecteren.

Geen producten gevonden voor deze selectie.