Airco condenspompen

Een condenspomp om de condens uit je airco af te voeren bestel je gemakkelijk bij Cvtotaal! Al jaren vind je in de webshop kwalitatieve producten en bijbehorende accessoires. We bieden onze condenspompen aan voor een lage prijs en bestel je hem voor 16:00 uur, dan heb je hem de volgende werkdag al in huis.

2 producten

Grundfos Conlift 1 condenspomp
141,-
1 reviews

Geschikt voor vloer- of wandmontage

5,7m opvoerhoogte

Condenswater opvang: 2,65L

Leverbaar
Bekijk product
Aspen condenspomp Mini Aqua silent+
163,-

Past in leidinggoot of airco binnendeel

10m opvoerhoogte

Erg stil

Leverbaar
Bekijk product

Wanneer is een condenspomp nodig?

Tijdens het koelproces wordt er vocht uit de lucht onttrokken, door dit proces ontstaat er condenswater. Het condenswater slaat zich op in de airco en dient te worden afgevoerd, wat voor afvoer je hebt bepaald of je een condenspomp nodig hebt. Loopt je afvoer recht of naar beneden dan zul je geen condenspomp nodig hebben, maar gaat je afvoer omhoog of moet die een lange afstand afleggen dan is een condenspomp noodzakelijk. Het water kan anders niet worden afgevoerd en hoopt zich op in de airco, dit kan het systeem schaden maar het kan ook een bron zijn voor de verspreiding van ziektekiemen en microben.

Werking van een condenspomp

Een condenspomp zorgt ervoor dat condenswater kan worden afgevoerd op momenten dat dit niet natuurlijk kan. Het condenswater wat vrijkomt bij de werking van de airco wordt opgevangen in een lekbak. De condenspomp zal dit condenswater in de lekbak vervolgens omhoog pompen zodat het water op een bepaalde hoogte komt om op gemakkelijke en optimale manier naar buiten afgevoerd te worden.

Wat is condenswater?

Tijdens het koelproces wordt er vocht uit de lucht onttrokken, waardoor er condenswater ontstaat. De warme, vochtige lucht condenseert immers op het koude gedeelte van de airco. Als het condenswater niet kan worden afgevoerd slaat het zich op in de airco. Hoopt het condenswater zich op, dan kan dit het systeem flink beschadigen en zorgen voor het verspreiden van allerlei ziektekiemen en microben.