Thermostaten

Wat is de beste temperatuur voor jou?

Wat de beste thermostaat is voor jou is afhankelijk van de situatie. Niet elke thermostaat werkt met elke cv-ketel. Kies je een aan/uit thermostaat, dan is die geschikt voor elke ketel. Heb je een modulerende cv-ketel, dan wil je natuurlijk ook dat je thermostaat optimaal gebruik kan maken van de modulerende functie. Wil je de thermostaat ook op afstand kunnen bedienen met je smartphone of tablet? Dan is een slimme thermostaat de beste keuze voor jou.

De verschillende soorten thermostaten:

Slimme thermostaten: Bij een slimme thermostaat kan je de temperatuur op afstand met je smartphone instellen. Op deze manier kan je de verwarming aanzetten voordat je thuis bent. Daarnaast zijn slimme thermostaten programmeerbaar en zelflerend. Een slimme thermostaat bekijkt jouw gedrag en maakt op basis van jouw gedrag een programma. Zo gaat de verwarming uit wanneer je niet thuis bent, en gaat de verwarming weer aan wanneer je thuis komt.

Draadloze thermostaten: Een draadloze thermostaat is een kamerthermostaat die je snel en eenvoudig kunt installeren in je woning, omdat je geen bedrading nodig hebt. In tegenstelling tot een normale thermostaat hoef je deze draadloze variant niet aan te sluiten op je cv-ketel, je kunt de thermostaat plaatsen waar je wilt in de ruimte.

Aan/uit thermostaten: Aan/uit thermostaten zijn erg precies en schakelen snel. Je kunt het vergelijken met een schakelaar voor de cv-ketel. De thermostaat kan alleen ‘aan’ en ‘uit’. Als de temperatuur in de ruimte lager is dan de ingestelde temperatuur, dan schakelt de thermostaat op ‘aan’ en zal de cv-ketel gaan branden. De ingestelde temperatuur zal snel bereikt worden, wanneer deze bereikt is schakelt de thermostaat weer op ‘uit’.

Modulerende thermostaten: Het grote verschil met een modulerende temperatuurregeling en een aan/uit model is dat je het ook kan gebruiken om andere signalen naar je cv-ketel te sturen. Een modulerende thermostaat is zuiniger dan een aan/uit thermostaat, omdat een modulerende thermostaat de cv-ketel niet tot onnodig hoge temperaturen aanstuurt. Het water in de cv-ketel wordt op een constante temperatuur gehouden.

Klokthermostaten: Een klokthermostaat is een thermostaat die je kunt programmeren. Hierdoor hoef je de temperatuur niet steeds aan te passen. Je kunt namelijk zelf instellen wat de temperatuur in jouw huis gaat zijn op een bepaald tijdstip. Als je bijvoorbeeld naar bed toe gaat en de thermostaat omlaag zet om energie te besparen kun je dit wel eens vergeten. Maar met een klokthermostaat stel je gemakkelijk in dat rond een bepaalde tijd de temperatuur van jouw thermostaat omlaag gaat.

Thermostaat met zoneregeling

Als je een thermostaat heb die geschikt is voor zoneregeling kun je de temperatuur apart per ruimte regelen. Zoneregeling is energiezuiniger dan traditionele verwarming. Je hebt namelijk de keuze om ruimtes afzonderlijk van elkaar te regelen, omdat je de keuze hebt om bepaalde ruimtes en niet het complete huis te verwarmen kan je dus veel geld besparen. Voorbeelden van thermostaten die geschikt zijn voor zoneregeling zijn de Honeywell evohome en de Nefit Bosch EasyControl.

Hoe werkt zoneregeling?

Bij zoneregeling werk je met slimme radiatorknoppen, die apart ingesteld kunnen worden en of afstand via een app bediend kunnen worden. De slimme radiatorknop, die bijvoorbeeld in je slaapkamer zit, wordt draadloos aan het centrale bedieningssysteem gekoppeld. Via de RF-module maakt de radiatorknop contact met bedieningspaneel van de zoneregeling. Via het bedieningspaneel of een app kun je dus waar en wanneer je wilt de temperatuur van een ruimte instellen.

Waarom jij een thermostaat van Cvtotaal nodig hebt

Voor Cvtotaal is een goede service en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding erg belangrijk. We vinden het belangrijk dat we onze klanten tevreden te stellen en dat jij goed geholpen wordt. Om ervoor te zorgen dat je tevreden bent hebben wij een divers aanbod van thermostaten, hierdoor weet je zeker dat wij het product hebben dat jij zoekt. Dankzij onze goede service, prijs-kwaliteitverhouding en diverse aanbod beoordelen onze klanten ons met een 8,5 en daar zijn wij erg blij mee!

cv-ketel thermostaat keuzehulp

Met een thermostaat stel je de gewenste temperatuur in van de verwarming. De thermostaat geeft een seintje aan de warmtebron om meer of minder warmte te produceren. Hiervoor heb je verschillende soorten thermostaten van diverse topmerken. Weet je nou niet welke thermostaat het beste voor jou is of ben je benieuwd naar de verschillende soorten? Gebruik dan onze thermostaat keuzehulp.

Geen producten gevonden voor deze selectie.