Badkamerventilatie

Waarom is een badkamerventilator nodig

Bij gebruik van de badkamer komt over het algemeen veel vocht vrij, vaak in de vorm van stoom. Het is daarom van groot belang om goede ventilatie in je badkamer te hebben. Als het vocht niet goed wordt afgezogen of het te lang blijft hangen kan dit zorgen voor het ontstaan van schimmel en/of muffe geurtjes. Deze problemen kunnen zorgen voor gezondheidsklachten. Zorg daarom altijd voor goede ventilatie in je badkamer.

Voordelen van badkamerventilatie

  • Het voorkomt het beslaan van spiegels
  • Het voorkomt schimmelvorming in de badkamer
  • Betere hygi├źne in jouw badkamer

Badkamerventilator onderhouden

In de badkamer ventilatie blijft vuil, stof en vettigheid achter wat gevolgen heeft voor het ventileren van de ruimte. Om je badkamerventilator optimaal te laten renderen is het verstandig om hem eens in de 3-4 jaar deskundig te laten reinigen. Wij raden je aan om dit door een specialist uit te laten voeren.

Is je ventilator ouder dan 15 jaar? Dan adviseert Cvtotaal om je badkamerventilator te laten vervangen. Zo voorkom je dat het ten koste gaat van je gezonde binnenklimaat. Ook zijn huidige badkamerventilatoren sterker, stiller en verbruiken minder stroom.

Bedieningswijzen

De badkamerventilator kan op verschillende manieren in- en uitgeschakeld worden. De meest gebruikte bedieningswijzen voor de badkamer leggen we hieronder uit.

Aan/uit schakelaar: Dit is de eenvoudigste bediening maar zeker niet de meest ideale. De schakelaar van de ventilator is gekoppeld aan de lichtschakelaar. Dus doe je het licht aan dan gaat automatisch de ventilator aan. Dit is niet erg praktisch, omdat nog niet al het vocht uit de badkamer is verdwenen als je klaar bent met douchen.

Om dit op te lossen kun je kiezen voor een ventilator met een naloop-timer. Deze zorgt ervoor dat de ventilator na het uitschakelen van het licht nog enige tijd aanblijft. De nalooptijd is zelf in te stellen.

Hygrostaat: Een hygrostaat is niks minder dan een vochtsensor. Hij meet het vochtgehalte in de ruimte. Is het vochtgehalte te hoog dan zal de ventilator aanslaan en is het vochtgehalte genoeg gedaald dan schakelt hij automatisch weer uit.

Een badkamerventilator die is voorzien van een hygrostaat schakelt zichzelf automatisch in en uit. Is het vochtgehalte te hoog dan schakelt hij automatisch in en zorgt ervoor dat deze voldoende daalt.

Bewegingssensor: Wanneer de sensor beweging registreert zal de ventilator automatisch worden geactiveerd. Als er vervolgens geen beweging meer wordt geregistreerd zal de ventilator automatisch uit gaan.

Waarom een badkamerventilator kopen bij Cvtotaal

Als je opzoek bent naar een badkamerventilator zit je bij Cvtotaal goed. Je koopt op een snelle en eenvoudige manier je nieuwe badkamerventilator en bent verzekerd van de beste service en kwaliteit. Cvtotaal heeft een divers aanbod in A-merken waardoor er altijd een badkamerventilator voor jou is. Wij vinden betrouwbaarheid en kwaliteit erg belangrijk. Dit is de reden dat onze klanten ons met een 8,5 beoordelen.

Goede ventilatie in de badkamer is van groot belang. Het zorgt voor frisse lucht, vochtverdrijving en een aangenamer klimaat. Wanneer je badkamerventilator niet optimaal werkt kan het vocht ervoor zorgen dat het schilder- en stucwerk wordt aangetast en schimmels kunnen ontstaan. Er zijn verschillende soorten badkamerventilatie, maar welke badkamerventilator is het meest geschikt voor jou? Dat leggen we hieronder uit.

Geen producten gevonden voor deze selectie.