Badkamerventilatie

Badkamerventilatoren

Goede afzuiging in de badkamer is van groot belang. Het zorgt namelijk voor frisse lucht, vochtverdrijving en een aangenamer klimaat. Wanneer je badkamerventilatie niet optimaal is kan het vocht ervoor zorgen dat het schilder- en stucwerk wordt aangetast en schimmels ontstaan.

CVtotaal biedt verschillende soorten badkamerventilatoren aan voor zowel kleine als grote badkamers. Bekijk ons complete aanbod voor de beste keus badkamerventilatoren.

Lijst Productspecificaties tonen

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Lijst Productspecificaties tonen

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Opbouwventilator of inbouwventilator?

Opbouwventilatoren zijn relatief goedkope badkamerventilatoren die gemakkelijk te installeren zijn. Echter zijn deze ventilatoren niet verborgen zoals inbouwventilatoren, waardoor u altijd een gedeelte in het zicht zal hebben. Sommige modellen produceren meer geluid, over het algemeen wordt een stillere ventilator als prettiger ervaren. De geluidsproductie van elke ventilator is in de webwinkel te vinden bij de productbeschrijving.

Inbouwventilatoren zijn ventilatoren die in het luchtkanaal of tussen twee luchtbuizen worden gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat ze stiller zijn en niet zichtbaar. De montage is iets gecompliceerder.

Bedieningswijzen badkamerventilator

Schakelaar: De schakelaar is gekoppeld aan de lichtschakelaar en gaat aan wanneer het licht aan wordt gezet. De vochtige lucht is in veel gevallen nog niet verdwenen als je de badkamer verlaat en het licht aanlaten kost onnodig energie. Om dit op te lossen kun je kiezen voor een ventilator met een naloop-timer. Deze zorgt ervoor dat de ventilator na het uitschakelen van het licht nog enige tijd aan blijft. De nalooptijd is zelf in te stellen.

Hygrostaat: Een hygrostaat is een vochtsensor. Wanneer de badkamer te vochtig wordt gaat de ventilator automatisch aan. Als het vochtgehalte voldoende is gedaald gaat de ventilator automatisch weer uit.

Bewegingssensor: Wanneer de sensor beweging registreert zal de ventilator automatisch worden geactiveerd. Als er vervolgens geen beweging meer wordt geregistreerd zal de ventilator automatisch uit gaan.

Wanneer vervang je de badkamerventilator?

Is de ventilatiebox ouder dan 15 jaar? Dan is vervanging aan te raden. De huidige ventilatieboxen zijn sterker, stiller en verbruiken minder stroom.

Ventilatiebox laten vervangen door een erkende installateur? CVtotaal heeft een landelijk dekkend netwerk van erkende installateurs. Bestel dan een exemplaar met montage.

Ons advies: laat de badkamerventilatie reinigen

Elk ventilatiesysteem heeft onderhoud nodig. Vuil, stof en vettigheid, blijven achter in afzuigingen in badkamers, maar ook andere ruimtes. Laat voor een gezond binnenklimaat de ventilatiebox eens per 4 jaar deskundig reinigen.

Waarom koop je een nieuwe ventilatiebox bij CVtotaal?

-          compleet met stekkers, ventielen, voedingskabels en afstandsbediening

-          2 tot 7,5 jaar garantie, afhankelijk van het merk

-          voor 16.00 uur besteld, volgende werkdag in huis

-          achteraf betalen mogelijk

-          gratis verzending*

Wij verkopen online gerenommeerde merken waaronder Itho Daalderop, comfortlux en Soler - Palau. Heb je vragen over welke badkamerventilator in jouw situatie het beste past? Mail of bel ons voor persoonlijk advies.