Split unit airco's

Welk koelvermogen heb ik nodig?

Het koelvermogen van een airco wordt in kW of BTU uitgedrukt.
Op onze site worden alle vermogens in kW weergegeven (1kW is 3410BTU).
Om het benodigde vermogen te berekenen kijken we naar de inhoud van de ruimte in m³ en de isolatiewaarde. Afhankelijk van de isolatiewaarde wordt er gerekend met 30(goed geïsoleerd),40(matig geïsoleerd) of 50(slecht geïsoleerd) watt per m³.

Voorbeeld:
Een slaapkamer van 50m³ met een plat dak en enkel glas:
Bij een plat dak en enkel glas kunnen we er vanuit gaan dat de ruimte slecht geïsoleerd is en dus rekenen met 50watt/m³.

50m³x50 watt = 2500 watt oftewel 2,5kW

Wat is een Single Split airco en hoe werkt het systeem?

Een veel voorkomend type airco is de zogenaamde ‘Single Split airco’. Dit is een airconditioning systeem dat bestaat uit in ieder geval twee delen. Een ‘buitenunit’ en één of meerdere ‘binnenunits’.

Een Single Split airco is een warmtepompsysteem dat werkt op basis van koelvloeistof dat rondgepompt wordt in leidingen tussen de verschillende binnen- en buitenunits. De koelvloeistof in het systeem zorgt ervoor dat warmte – door de binnenunit - wordt onttrokken uit de binnenruimte. Vervolgens zorgt de buitenunit ervoor dat de warme lucht buiten afgevoerd wordt.

Onderdelen van de binnenunit

De binnenunit van een Single Split airco systeem werkt op basis van een ventilator. Deze ventilator zorgt ervoor dat de warmte uit de ruimte opgenomen wordt en transporteert deze naar een warmtewisselaar. De warmtewisselaar in een Single Split airco is een leiding met koelvloeistof waar de temperatuur tussen de 6 en 8 graden ligt. De vloeistof wordt door de warme lucht opgewarmd en via een compressor naar de buitenunit getransporteerd.

Onderdelen van een buitenunit

Zodra de warme lucht aankomt in de buitenunit, zorgt de condensor ervoor dat het gas condenseert en weer omgezet wordt in vloeistof. De omgezette koude koelvloeistof gaat vervolgens weer naar de binnenunit, waar het proces zich herhaalt.

Meer dan alleen verkoelen

Wie dacht dat een Single Split airco alleen zorgt voor verkoeling heeft het mis. Een Single Split airco kan namelijk ook verwarmen!

In de wintermaanden kun je de meeste airconditioning systemen ook gebruiken als verwarming. Geen zorgen, het zorgt niet voor een torenhoge energierekening. Een Single Split airco is namelijk een energiezuinig systeem dat energie efficiënt omzet in warmte.

Let op: om te kunnen verwarmen dient de airco uitgerust te zijn met een warmtepomp. Bij alle Single Split airco’s van Cvtotaal is dit het geval.

Merken Single Split units bij Cvtotaal

Bij Cvtotaal vind je diverse A-merk split airco’s voor een zeer scherpe prijs. Zo vind je bij ons onder andere de volgende merken:

  • Qlima airco’s (eenvoudig te installeren door snelkoppeling tussen binnen- en buitenunit)
  • Haier airco’s
  • Panasonic airco’s
  • LG airco's
  • Samsung airco's

Single split airco inclusief montage

Wil je jouw Single Split airco ook laten installeren door Cvtotaal? Vraag dan een offerte aan voor airco + montage. Wij zorgen voor een veilige installatie door een gecertificeerd monteur. De airco’s worden doorgaans binnen 3 weken geïnstalleerd.

Een offerte vraag je eenvoudig aan door op de productpagina van het gekozen product op de knop ‘offerte aanvragen’ te klikken. Vul vervolgens jouw gegevens in en vraag de offerte aan.

  • Na de aanvraag sturen we je een mail met het verzoek een aantal foto’s van de plek waar de installatie komt te hangen, toe te voegen aan ons systeem, zodat wij de situatie kunnen beoordelen.
  • Na het indienen van de foto’s, ontvang je van ons binnen 24 uur een persoonlijke offerte via het opgegeven e-mailadres.
  • Offerte geaccepteerd? Dan neemt één van onze monteurs contact met je op om de installatiedatum in te plannen.
  • Op de installatiedatum ontvang je van ons de factuur met een betalingstermijn van 14 dagen.

Ben je op zoek naar een Single Split airco voor thuis? Bij Cvtotaal vind je een uitgebreid assortiment Single Split airco’s van diverse merken die direct uit voorraad leverbaar zijn. Heb je hulp nodig bij je aankoop? Wij geven je graag advies, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Op zoek naar een (hermetisch gesloten) airco systeem welke je zelf mag plaatsen? Neem een kijkje bij onze monoblock airco's >>

Weten welk koelvermogen je nodig hebt? Gebruik onze aircotool >>

Geen producten gevonden voor deze selectie.