Elektrische boilers

Snel beschikken over warm water en weinig water verspillen? Dan is een elektrische boiler geschikt voor jou! Elektrische boilers verwarmen zelfstandig, zonder tussenkomst van de cv ketel. Elektrische boilers zijn uitermate geschikt voor direct warm water in de badkamer of keuken. De boilers staan erom bekend dat ze voordelig zijn in aanschaf en eenvoudig te installeren.

Lijst Productspecificaties tonen

Producten 1-12 van 32

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Daalderop Close-in keukenboiler 15 ltr
  Daalderop Close-in keukenboiler 15 ltr
  Waardering:
  87%
  241,40
 2. Daalderop Close-in keukenboiler 10 ltr
  Daalderop Close-in keukenboiler 10 ltr
  Waardering:
  87%
  210,00
 3. Pre-order Ferroli Aqua1 plus 90HT warmtepompboiler 90ltr
  Ferroli Aqua1 plus 90HT warmtepompboiler 90ltr 650,- subsidie
  Waardering:
  88%
  Speciale prijs 1.250,00 Normale prijs 1.375,00
 4. AEG EWH10 10ltr
  AEG EWH10 10ltr
  Waardering:
  98%
  169,95
 5. inventum q10 slide in
  Inventum Q-line plintboiler Q10 ltr.
  Waardering:
  73%
  327,32
 6. Inventum EDR 10
  Inventum EDR 10
  Waardering:
  73%
  254,55
Lijst Productspecificaties tonen

Producten 1-12 van 32

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wat is een elektrische boiler?

Een boiler is een goed geïsoleerd vat gevuld met water, voorzien van verwarmingselementen die door middel van elektriciteit het water verwarmen. Een thermostaat meet constant de watertemperatuur en staat in verbinding met de verwarmingselementen. De boiler bevat een veiligheidsaggregaat die oververhitting van water voorkomt.

Het waterpeil in een boiler blijft constant hetzelfde, wanneer er echter meer warm water wordt verbruikt dan de boiler aan kan is het mogelijk dat de boiler dit niet op tijd kan bijverwarmen. Bij grotere vraag naar warm water is een grotere waterinhoud aan te raden.

Hard water en elektrische boilers

Wanneer u in een gebied woont met “hard water” is het bij een elektrische boiler van belang om regelmatig het verwarmingselement te laten controleren. Kalk afkomstig uit dit harde water kan zich namelijk afzetten op het verwarmingselement. Hierdoor kan de boiler minder goed gaan functioneren.

Verspilling van water tegengaan met een elektrische boiler

Doordat elektrische boilers zeer snel warm water leveren gaat er minder water verloren. Je hoeft namelijk niet eerst de kraan een tijdje te laten door stromen voordat je warm water hebt. Doordat de boilers elektriciteit in plaats van gas gebruiken liggen de kosten wel iets hoger dan andere boilers. Het is ook mogelijk om de boiler alleen ‘s nachts water te laten verwarmen voor de volgende dag. Dit kan interessant zijn wanneer u in de nacht een ander stroomtarief heeft dan overdag.

Hoeveel liter waterinhoud heeft mijn elektrische boiler nodig?
De waterinhoud van een boiler is afhankelijk van het gebruik. Plaats je de boiler in de badkamer dan zal er meer waterinhoud nodig zijn dan wanneer je de boiler in de keuken plaatst.

Gemiddeld is voor 100 liter warm water een boilerinhoud van 40 liter nodig. Je kunt zelf de benodigde waterinhoud berekenen met onderstaande gegevens:

Gemiddeld waterverbruik

 • Een gemiddelde douchebeurt verbruikt zo'n 50 liter water
 • Een gemiddeld bad verbruikt zo'n 120 liter water

Ga op basis van de bovenstaande gegevens na hoeveel warm water je huishouden per dag verbruikt. Vermenigvuldig dit vervolgens met 0,4 en uw heeft grofweg de benodigde waterinhoud.
Voorbeeld: 300 liter warm water nodig; 300 X 0,4 = 120 liter.

Het is aan te raden een iets grotere waterinhoud te nemen aangezien dit een gemiddelde is en er ook dagen zullen zijn waarop het verbruik hoger zou kunnen uitvallen.

De beste elektrische boiler ligt aan je gewenste aansluitwaarde

CVtotaal biedt close-in boilers aan met verschillende aansluitwaardes.

-          400 Watt

-          1500 Watt

-          2000 Watt

-          2200 Watt

-          2500 Watt

-          7500 Watt

Voor elke aansluitwaarde hebben we de beste elektrische boiler voor je geselecteerd, op basis van klantervaringen die je zelf terug kunt lezen op de website.

Let op dat in het algemeen een apparaat met een aansluitwaarde van meer dan 2000 Watt op een eigen groep thuishoort.

Waarom je bij CVtotaal je nieuwe elektrische boiler gaat kopen

Doordat wij groot inkopen bij beste merken zoals Itho Daalderop, Inventum, AEG en Lemet zijn we in staat lagere prijzen te vragen dan concurrenten. Met meer dan 6300 klantbeoordelingen die ons gemiddeld een 8,8/10 geven op basis van prijs, gemak en service hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van je elektrische boiler. Vandaag besteld, is morgen gratis thuisbezorgd!