Modulerende thermostaten

Een modulerende thermostaat werkt goed samen met een modulerende cv-ketel en zorgt ervoor dat jouw cv-ketel zo energiezuinig mogelijk werkt. Een modulerend systeem kan namelijk niet alleen aan of uit, maar kan ook andere instructies doorgeven aan jouw cv-ketel. De thermostaat geeft aan de cv-ketel door hoeveel energie hij moet geven om op een gelijkmatige manier de woning op de gevraagde temperatuur te houden. Dit zorgt voor minder onnodig energieverbruik en meer wooncomfort.

Producten 25-29 van 29

Tado Starterskit - Slimme Thermostaat bedraad V3+ zwart - 104530
189,-
Leverbaar
Bekijk product
Honeywell Home Chronotherm thermostaat modulatie
193,-
Leverbaar
Bekijk product
Intergas Comfort Touch thermostaat met gateway
188,-

Slimme thermostaat van Intergas

Inclusief Gateway

Ook verkrijgbaar in wit

Leverbaar
Bekijk product
Nefit moduline 1010
77,-
8 reviews

Eenvoudige druk-/draaiknop

Geschikt voor Nefit cv-ketels

Eenvoudig, tijdloos design

Leverbaar
Bekijk product
Honeywell evohome Wifi 5-zones vloerverwarming
728,-

Te bedienen met mobiele app

Klokprogramma's

Geschikt voor zoneregeling

Leverbaar
Bekijk product
Pagina

Wat is het verschil tussen een aan/uit thermostaat en modulerende thermostaat?

Een aan/uit thermostaat klinkt wellicht bekend voor je, maar wat is een modulerende thermostaat en wat is het verschil? Als jij bij een aan/uit thermostaat de temperatuur één graden hoger zet schiet de cv-ketel aan. De cv-ketel zal op een hoge temperatuur gaan branden om zo snel mogelijk de gevraagde temperatuur te bereiken. Als de temperatuur vervolgens bereikt is zal de cv-ketel weer stoppen met opwarmen. Dit verbruikt veel energie en kan voor onaangename temperatuurschommelingen zorgen.

Waarom heb je een modulerende thermostaat nodig?

Een modulerende thermostaat werkt zuiniger dan een aan/uit thermostaat, hierdoor wordt je gasverbruik minder en energierekening lager. Dit is goed voor het milieu en een mooie stap naar de duurzame toekomst. Je wooncomfort zal ook groter worden, doordat een modulerend systeem jouw woning gelijkmatiger verwarmt. Hierdoor heb je minder last van onaangename temperatuurverschillen. Verder gaan de onderdelen van je cv-ketel langer mee en is er minder onderhoud nodig. Dit komt omdat een modulerende cv-ketel minder vaak aan of uit schiet.

De voordelen van een modulerende thermostaat

  • Zuiniger en comfortabeler
  • Minder temperatuurschommelingen in je woning
  • De onderdelen van je cv-ketel gaan langer mee
  • Goed te combineren met vloerverwarming

Werkt mijn cv-ketel met een modulerende thermostaat?

Niet elke cv-ketel kan samenwerken met een modulerende thermostaat. Hiervoor is als oplossing Opentherm protocol ontwikkeld. Dit is een communicatieprotocol in je cv-ketel wat samenwerkt met de modulerende thermostaat. Je bent nu niet meer afhankelijk van het merk van je cv-ketel of thermostaat. In de gebruikshandleiding of productpagina van cv-ketel kan je vinden op Opentherm ondersteund wordt.

Waarom jij een modulerende thermostaat van Cvtotaal nodig hebt

Cvtotaal vindt het belangrijk dat jij goed geholpen wordt. Dit doen we door een goede service te leveren en bieden wij producten aan met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Cvtotaal heeft een divers aanbod merken van modulerende thermostaten met verschillende eigenschappen. Zo weten we zeker weten dat we kunnen bieden wat jij zoekt. Deze combinatie van service, prijs-kwaliteitverhouding en productaanbod zorgt ervoor dat klanten ons beoordelen met een 8,5 en daar zijn wij erg blij mee.