WTW-filters

Verschillende soorten WTW filters

Er zijn verschillende soorten filters. Hieronder staat uitgelegd wat de verschillende filters inhouden:

G3/G4 filters: De ‘g’ staat voor grofstoffilter. G3 en G4 filters beschermen je tegen ‘grotere’ stofdeeltjes zoals grofstof, insecten, zand en haren.

F7 filter: Een F7 filter wordt ook wel een fijnstof filter genoemd. Het filtert van grof tot zeer fijne (stof)deeltjes, pollen en (dieren)haren. Het beschermt niet alleen je WTW, maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit in je woning. Inademing van (fijn)stof, pollen etc. kan gevolgen hebben voor je gezondheid. Een F7 filter vangt wel 99% van al het stof op.

In sommige gevallen zijn er 2 verschillende filters in een filterset, voorbeelden hiervan zijn G3/F7 of G4/F7. In deze gevallen adviseren wij om het F7 filter te plaatsen waar de verse lucht van buiten komt. Een F7 filter filtert meer stof uit de lucht, waardoor je een gezonder binnenklimaat creëert.

Het vervangen van je WTW filter

Een filter van een WTW-unit gaat gemiddeld zo’n 3-6 maanden. Dit is natuurlijk afhankelijk van ruimte die ververst moet worden. Is er veel stof aanwezig in de binnen- of buitenlucht dan zijn je filters sneller aan vervanging toe. Het vervangen van een filter is een ingreep die je gemakkelijk zelf kunt doen. We raden je af om de filters schoon te maken of te stofzuigen, dit kan ervoor zorgen de filters minder goed werken. Dit heeft gevolgen voor de werking van je WTW en dus de luchtkwaliteit in je woning. Bij Cvtotaal hebben we gekozen om originele filters van elk merk aan te bieden. Deze filters zorgen dat je WTW-systeem optimaal blijft werken!

Filters zijn een belangrijk onderdeel om je WTW-systeem goed te laten renderen. Filters in je WTW zorgen dat de binnen- en buitenlucht wordt ontdaan van (fijn)stof, pollen, virussen en meer. Wij hebben een assortiment samengesteld met de originele filters van elk merk en soort WTW. Doordat het allerlei viezigheid verzamelt worden ze ook snel vies en moeten ze op den duur vervangen worden. Onderaan de pagina vindt je meer uitleg over vervangen en verschillende soorten filters:

Geen producten gevonden voor deze selectie.