Ruilen en retourneren

 

We verzoeken je vriendelijk om bij het te retourneren product een begeleidend schrijven in te sluiten. Dit formulier kun je uitprinten zodra je de retour hebt aangemeld in je Cvtotaal account. Vermeld hierbij je IBAN nummer (indien eea gecrediteerd dient te worden). Wij betalen je namelijk terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. je kunt ook het modelformulier voor herroeping gebruiken voor het aangeven dat je van de koop afziet. Het formulier vindt je bij de Herroepingsrecht pagina en onder algemene voorwaarden, onderaan op deze pagina en wordt tevens per e-mail toegezonden

Wanneer je een product koopt en je bent er niet zeker van dat je het product wilt houden dan raden wij je aan voorzichtig om te springen met het product en de verpakking. Mocht je namelijk WEL gebruik maakt van je herroepingsrecht, dan dien je als consument het product en de verpakking zo veel als redelijkerwijs mogelijk is in de oorspronkelijke staat bij ons aan te leveren.

Het retouradres is:
cvtotaal retourdepot
T.a.v.: Afdeling retouren ovv ordernummer
Zwettestraat 31
8912 AV Leeuwarden

We verzoeken je vriendelijk om bij het te retourneren product een begeleidend schrijven in te sluiten. Dit formulier kun je uitprinten zodra je de retour hebt aangemeld in je account. Vermeld hierbij je IBAN nummer (indien eea gecrediteerd dient te worden). Wij betalen je namelijk terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd. U kunt ook het modelformulier voor herroeping gebruiken voor het aangeven dat u van de koop afziet. Het formulier vindt u bij de Herroepingsrecht pagina en onder algemene voorwaarden, onderaan op deze pagina en wordt tevens per e-mail toegezonden

 

 • Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste veertien (14) dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de consument. Je kunt online in je account deze retour aanmelden en hebt vervolgens 14 dagen om het product terug te sturen.
 • Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
 • Wij zullen zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen nadat je gemeld hebt dat je gebruikt wilt maken van je herroepingsrecht het volledige aankoopbedrag, met inbegrip van de eventuele verzendkosten van de heenzending, aan je retourneren. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben retour ontvangen, gecontroleerd en/of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Als particulier heb je het recht om, zoals bovenstaand genoemd, producten binnen 14 dagen te retourneren. Wij als installateur kunnen de producten niet retourneren. Zodoende kan ook bij een aanvullende nieuwe bestelling het foutief bestelde product niet omgeruild worden. Ter aanvulling: wanneer je dus bijv. een radiator besteld van 2000mm lang maar bij nader inzien een model van 2400mm lang benodigd hebt, dien je de radiator van 2000mm lang te retourneren naar ons adres en zullen wij een zending aanmaken voor het model van 2400mm lang. Deze kunnen dus niet gelijktijdig omgeruild worden (bij levering van de 2400mm lange radiator wordt het model van 2000mm lang dus niet meegenomen door de chauffeur).

Ter aanvulling: Wanneer je gebruik maakt van je herroepingsrecht en producten retourneert, komt de financiering ook te vervallen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat een product niet voldoet aan je verwachtingen, je achteraf toch een ander product nodig hebt of dat je bij nader inzien een bepaald product niet benodigd hebt. Je kunt dan gebruik maken van je herroepingsrecht. Voor meer informatie klik je hier.

Wanneer je gebruik maakt van je herroepingsrecht, dien je voor jezelf het retourneren van het product/ de producten te zorgen. De kosten van dit retourneren zij voor je eigen rekening. Onderstaand een schatting voor deze kosten:

 • Pakketten tot 10kg binnen het maximale formaat van 100x50x50cm bedragen € 6,75
 • Pakketten van 10 - 30kg binnen het maximale formaat van 176x78x58cm bedragen € 12,90
 • Cvketels en/of radiatoren met een maximale hoogte van 600x110x2200mm bedragen € 35,-
 • Voor grotere pakketten/ orders betaald je een palletplaats, hierbij dien je te denken aan circa € 65,-

Je kunt je je retour volgen in je Cvctotaal account. Zodra wij je pakket binnen hebben krijg je daar bericht van en staat je geld binnen 2 weken na ontvangst terug op je rekening.

Wanneer je gebruik maakt van je herroepingsrecht, dien jezelf voor het retourneren van het product/ de producten te zorgen. De kosten van dit retourneren zijn voor je eigen rekening. Onderstaand een schatting voor deze kosten:

 

 • Pakketten tot 10kg binnen het maximale formaat van 100x50x50cm bedragen € 6,75
 • Pakketten van 10 - 30kg binnen het maximale formaat van 176x78x58cm bedragen € 12,90
 • Cvketels en/of radiatoren met een maximale hoogte van 600x110x2200mm bedragen € 35,-
 • Voor grotere pakketten/ orders betaald je een palletplaats, hierbij dien je te denken aan circa € 65,-

 

Grote producten dienen net zoals de kleine producten zo goed mogelijk als in de origenele staat terug gestuurd te worden.