Slimme thermostaten vergelijken

73 min leestijd
24487x gelezen
Slimme thermostaten vergelijken
Aankoopadvies

Met een slimme thermostaat ben je in staat om op afstand je thermostaat aan te sturen. Plotseling vertrokken en vergeten je verwarming uit te zetten? Geen probleem, met je slimme thermostaat hoef je niet naar huis te rijden en kan je op afstand je cv omlaag instellen. Er zijn vele modellen en merken slimme thermostaten. En omdat je niet jaarlijks over je thermostaat hoeft na te denken, kan het aanbod van alle diverse types slimme thermostaten overweldigend zijn. Wij hebben de meest verkochte slimme thermostaten voor je op een rijtje gezet met ieder haar eigen mogelijkheden en slimme oplossingen.

Tado slimme thermostaat

 

 

 

 

 

 

De Tado slimme thermostaat is een van de meest populaire slimme thermostaten op de markt. De Tado thermostaat combineert fraai design aan eenvoudig gebruik en grootse prestaties. Niet voor niets heeft de Consumentenbond deze slimme thermostaat uitgeroepen tot Beste Koop en kwam de thermostaat ook als beste uit de test.

Starterskit Tado

Wil je een Tado-systeem in huis? Begin dan met een Starterskit. Deze bevat de internetbridge die je thermostaat met het internet verbindt. De Starterskit is verkrijgbaar voor de draadloze en bedrade thermostaat en voor de slimme radiatorknop. Daarna kun je jouw Tado-systeem uitbreiden met meerdere radiatorknoppen om zo in elke kamer apart de temperatuur te kunnen regelen.

Tado thermostaat kopen

Enthousiast geworden door alle voordelen die de Tado thermostaat je geeft? Klik hier voor ons complete aanbod Tado thermostaten en radiatorknoppen.

Nest thermostaat

 

 

 

 

 

 

De Nest thermostaat (Nest 3de generatie) is een uitermate vernuftige slimme thermostaat.
Met de Nest is besparen heel eenvoudig. Er komt een groen blaadje in beeld, wanneer je energie bespaart. Wanneer je de temperatuur aanpast, zorg je ervoor dat je het blaadje in beeld krijgt of houdt, want op die manier ben je duurzaam bezig. De Nest leert van je gedrag en past zich aan de gebruiker aan. Per huishouden zal het groene blaadje zodoende op een andere temperatuur getoond worden.

Omdat de Nest over Geofencing beschikt, kan de Nest via je mobiele telefoon detecteren of je in de buurt bent. Ben je in de buurt, dan zal de verwarming ingeschakeld worden. Ben je uit de buurt? Dan schakelt de Nest thermostaat over op de ecostand, om op die manier energie te besparen.

Samenwerken

Nest Protect detecteert rook of koolmonoxide en geeft via de Nest thermostaat een melding. Verwarming wordt dan uitgeschakeld en voorkomt daarmee verspreiding van dit gevaar.
De Nest thermostaat kan ook communiceren met je (Whirlpool) wasmachine en schakelt deze aan wanneer je niet thuis bent. Detecteert de Nest thermostaat dat je thuis bent, dan zal deze de droger overschakelen naar de stille modus.

Nest werkt ook samen met Philips Hue-lampen. Door middel van de app op je smartphone kan je dus je lampen aan- en uitschakelen. Merkt de Nest dat je niet thuis bent, zal deze ook de lampen uitschakelen. En dit is nog niet alles: met de Nest thermostaat voorkom je ook onvoorziene zaken als het bevriezen van je leidingen. Merkt de Nest thermostaat dat deze je woning niet voldoende kan verwarmen en de leidingen mogelijk gaan bevriezen, dan geeft de Nest thermostaat je hiervan een melding.

Nest thermostaat kopen

Enthousiast geworden door alle voordelen die de Nest thermostaat je geeft? Klik hier om de Nest learning slimme thermostaat te kopen.

Nefit EasyControl

 

 

 

 

 

 

De Nefit EasyControl thermostaat was een van de eerste slimme thermostaten op de markt. Een zwarte thermostaat is sowieso al een opmerkelijke vertoning, maar een thermostaat die op afstand met je smartphone is te bedienen, was zeker een bijzonderheid. De Nefit EasyControl helpt je tevens te bezuinigen, doordat er een groen (eco) blaadje zichtbaar is, wanneer je energiezuinig verwarmt. Op die manier ben je extra bewust van je stookgedrag en doe je hier op een stijlvolle manier je voordeel mee.

Nefit EasyControl thermostaat kopen

Heb je een Nefit cv-ketel en wil je op een slimme manier je cv-ketel aansturen? Klik hier om de Nefit EasyControl slimme thermostaat te kopen. Ook is de Nefit EasyControl in het wit beschikbaar.

Atag One

 

 

 

 

 

 

De Atag One slimme thermostaat is een draadloze thermostaat. De Atag One is zeer eenvoudig te bedienen, zowel direct op de thermostaat maar ook door middel van de app op je smartphone.

Behalve dat je een (week)programma kunt instellen, heb je hier nog een aantal extra functionaliteiten. Zo is er de mogelijkheid om te kiezen voor een weerafhankelijke of temperatuurafhankelijke regeling. Ook kan je je ruimte opgeven, op basis waarvan een soort stookprogramma wordt bedacht door de Atag One slimme thermostaat.

Tevens  kan de installateur op afstand je thermostaat inzien, waardoor in geval van storing die je niet zelf kunt oplossen, je installateur op afstand kan aflezen wat de oorzaak van het probleem is. Dit bespaart je voorrij en inspectie kosten in geval van storingen en de installateur is in staat sneller je storing te verhelpen met de juiste artikelen op voorraad.

Atag One thermostaat kopen

Wil je je Atag cv-ketel op afstand bedienen en tevens zelf bepalen waar je je thermostaat neerzet? Dan is de Atag One dé thermostaat voor je. Klik hier om de Atag One slimme thermostaat te kopen.

Remeha eTwist

 

 

 

 

 

 

De Remeha eTwist is de logische opvolger van de Remeha iSense thermostaat. De iSense was jarenlang de meest verkochte Remeha thermostaat i.c.m. de Remeha Avanta cv-ketel. Omdat de ontwikkelingen natuurlijk niet stil staan en mensen vrijwel alles met hun smartphone kunnen, is de Remeha eTwist slimme thermostaat de logische vervanger. Bovendien kan je de Remeha eTwist thermostaat prima combineren met een ander merk cv-ketel, mits deze cv-ketel een OpenTherm-aansturing heeft.

De Remeha eTwist slimme thermostaat beschikt over ruimteregeling, maar kan eventueel in combinatie met een buitenvoeler (buitensensor) ook weerafhankelijk geregeld worden. 

Wat eveneens een voordeel van deze slimme thermostaat is, is het gegeven dat je drie verschillende klokprogramma’s kunt instellen: ideaal wanneer je onregelmatige werktijden hebt of in ploegen werkt. Met de Remeha eTwist slimme thermostaat heb je altijd inzicht in je energieverbruik.  

Remeha eTwist thermostaat kopen

Heb je een iSense thermostaat en wil je ook op afstand je cv-ketel kunnen aansturen? Klik hier voor de Remeha eTwist slimme thermostaat.

Vaillant vSMART

 

 

 

 

 

 

De Vaillant vSMART slimme thermostaat is geschikt voor vrijwel alle Vaillant cv-ketels na 2002, welke beschikken over een bus protocol besturing. Deze elegante draadloze thermostaat haalt via het internet de weersomstandigheden op, waardoor Vaillant vSMART de actuele buitentemperatuur weet en op basis daarvan de meest efficiënte en duurzame aanvoertemperatuur aan de Vaillant cv-ketel doorgeeft. Op die manier zal de Vaillant cv-ketel het water niet onnodig warm maken en bespaar je op je energiekosten. 

Vaillant vSMART thermostaat kopen

Wil jij je Vaillant cv-ketel op afstand bedienen en meer invloed hebben op je stookgedrag? Klik hier om de Vaillant vSMART slimme thermostaat te kopen.

Intergas Comfort Touch

 

 

 

 

 

 

De Intergas Comfort Touch is een moderne kamerthermostaat, die eenvoudig te bedienen is. Via een simpele 'touch' is de temperatuur gemakkelijk te verhogen of verlagen, de modulerende thermostaat regelt verder de rest. Je kunt met deze thermostaat ook op afstand bedienen. Met de Intergas Gateway kun je de thermostaat verbinden met het internet en bedienen via de Comfort Touch app. Deze app is beschikbaar in zowel de Google PlayStore als de AppStore van Apple.

De thermostaat is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. De Comfort Touch thermostaat werkt alleen met cv-ketels die SmartPower ondersteunen, dit zijn Intergas toestellen vanaf bouwjaar 2017. Wat verder opvalt is het fraaie ontwerp, de compacte afmetingen (13 mm dun) en het moderne design zorgen ervoor dat de thermostaat probleemloos in elk interieur past.

Honeywell Home EvoHome

 

 

 

 

 

 

De Honeywell Home EvoHome slimme thermostaat is de nieuwe standaard in de verwarmingswereld. Je kan namelijk niet alleen op afstand door middel van je smartphone de temperatuur wijzigen, maar van iedere afzonderlijke ruimte in je woning. Het centrale punt is het EvoHome bedieningspaneel (kamerthermostaat), waarmee je ook iedere ruimte kunt aansturen. Omdat deze thermostaat draadloos is, kan je die tevens in ieder gewenste ruimte aansturen.

Zoneregeling
Honeywell is al jaren toonaangevend op het gebied van (kamer)thermostaten. Met de Honeywell Evohome slimme thermostaat kan je nu nog verder gaan en niet alleen je woonkamer aansturen, maar ben je in staat om alle afzonderlijke ruimtes apart van elkaar te bedienen.

Hiervoor zijn aparte thermostaatknoppen benodigd, welke op de radiatoren in de ruimtes geplaatst moeten worden. Met dit Honeywell Evohome wifi pakket kan je vervolgens heel eenvoudig zowel via de thermostaat als op je smartphone de gewenste temperatuur in een bepaalde ruimte wijzigen.

Kom je bijvoorbeeld eerder uit je werk en wil je nog wat afronden in de werkkamer? Geen probleem, je regelt dit op afstand, zonder dat de radiatoren in de andere vertrekken ook aangezet worden. Zo voorkom je onnodig gasverbruik.

Na een  koude zaterdagmiddag op het sportveld thuis even ontspannen op de bank en de temperatuur een graadje hoger? Regel het op afstand met de Honeywell evo home.

Honeywell evohome thermostaat kopen

Enthousiast geworden door de mogelijkheden van de slimme thermostaat van Honeywell? Klik hier om de Honeywell evohome thermostaat te kopen.

Honeywell Home T6 thermostaat

 

 

 

 

 

 

De Honeywell Home T6 slimme thermostaat is de uitgeklede versie van de Honeywell Evohome. Met deze slimme thermostaat kan je op afstand door middel van je smartphone de temperatuur wijzigen, echter kan je hierbij niet zoals de Honeywell Evohome, diverse ruimtes aansturen.

De Honeywell Home T6 leverbaar in twee varianten. Zo is er de Honeywell Home T6 draadloze thermostaat, maar dit model is ook bedraad verkrijgbaar. De T6 beschikt over geofencing, waardoor de thermostaat communiceert met je smartphone en zodoende herkent wanneer je in de buurt bent.

Honeywell Home T6 thermostaat kopen

Op zoek naar een slimme thermostaat die communiceert met je cv-ketel? Klik hier om de Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat te kopen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Honeywell T4R draadloze klokthermostaat met ketelmodule
272,-
ATAG One slimme thermostaat zwart
219,-
Evohome opentherm
327,-
Honeywell Home evohome zone thermostaat aan/uit
93,-
Honeywell Home internet gateway voor smartphone/tablet
87,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen