Airconditioning

Verkoeling nodig?

Een airco van cvtotaal houdt u koel in de zomer en warm in de winter. De nieuwste modellen zijn extra energiezuinig.

Meest gekochte airco’s bekijken

Airco’s bij cvtotaal

Met een airconditioning in huis heeft u het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. En moderne airco’s zijn niet alleen betaalbaarder, maar verbruiken ook veel minder energie. CVtotaal is specialist op het gebied van airconditioning en heeft een ruim assortiment airco’s uit voorraad leverbaar. En met behulp van onze handige airco rekenhulp weet u direct welke airco geschikt is voor uw situatie.

  • Verkoelt in de zomer
  • Verwarmt in de winter
  • Zorgt voor gezonde en frisse lucht
  • Altijd met garantie
  • Snelle levering indien voorradig

Meest verkochte airco's

Airco wattage

tot 2900 KW

Geluids productie

tot 58 DB

Energie zuinigheid

A

Airco wattage

tot 2500 KW

Geluids productie

tot 19 DB

Energie zuinigheid

A++

Airco wattage

tot 2500 KW

Geluids productie

tot 53 DB

Energie zuinigheid

A++

Airco wattage

tot 2500 KW

Geluids productie

tot 37 DB

Energie zuinigheid

A++

Airco soorten

Welke airco u moet kopen is afhankelijk van uw wensen, en de mogelijkheid om een buitendeel te plaatsen. In grote lijnen kunnen we twee soorten airco’s onderscheiden:

Ga snel naar één van onze soorten en ontdek welke airco het beste past bij uw situatie.

Welke airco moet ik hebben?

Heeft u al besloten dat u een split unit airco wil kopen maar weet u nog niet welk type geschikt is voor uw situatie? Maar dan gebruik van de airco rekenhulp.
Naar airco rekenhulp

Onze airco merken

U heeft de keuze uit verschillende merken airco’s. We bieden uitsluitend airco’s van betrouwbare merken.

Airconditioning: voor een aangenaam binnenklimaat

Met een airconditioning in huis heeft u het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat. U kunt gebruik maken van de airco rekentool om direct te berekenen welk koelvermogen u nodig heeft voor uw specifieke situatie. Op deze pagina vindt u een overzicht van al onze airco’s en airco gerelateerde producten. Naast de airco’s zelf kunt u bij ons ook terecht voor accessoires en aansluitmateriaal. 

Een airco kopen: waar moet ik op letten?

Een airco geeft meer wooncomfort, doordat het apparaat zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Maar waar moet u op letten bij het kopen van een airco? Wij hebben een aantal punten op een rij gezet:

Airconditioning: Mobiele- of split unit

U kunt kiezen uit een mobiele of vaste split airco. Een mobiele airco is eenvoudig te verplaatsen, waardoor u verschillende ruimtes kunt verkoelen. Deze variant is vaak ook goedkoper, maar heeft ook minder koelcapaciteit, maakt meer lawaai en is storingsgevoeliger. Een vaste airco is een split-unit airco. Deze bestaat uit een binnen- en buitenunit, en wordt op één plek geplaatst. U kunt de airco dus niet verplaatsen. Wel heeft dit systeem meer koelcapaciteit, waardoor de kamer sneller verkoeld wordt. Daarnaast is dit type airco zuiniger en stiller. Vanzelfsprekend moet u voor dit type airco wel de mogelijkheid hebben om een buitenunit te plaatsen. 

Capaciteit van de airco

Gaat u een airco kopen? Kijk dan ook naar de capaciteit van de airco. Het is namelijk belangrijk om te weten hoeveel vermogen de airco nodig heeft om de ruimte te koelen.

Heeft de airconditioning een te klein vermogen, dan wordt de ruimte niet goed gekoeld. Met een te groot vermogen wordt de ruimte te koel én verbruikt u vaak meer stroom dan nodig is. Het vermogen is afhankelijk van de gewenste temperatuur die u met uw airco wilt bereiken en de inhoud van de ruimte in kubieke meters. Gebruik de airco rekenhulp om te berekenen hoeveel vermogen er nodig is voor uw ruimte.

Gebruik de airco rekenhulp om te berekenen hoeveel vermogen er nodig is voor uw ruimte>>

Airco kopen met garantie

Bij CVtotaal koopt u split-unit en mobiele airco’s altijd met garantie. Zo weet u zeker dat u jarenlang verzekerd bent van een koel huis. Het aantal jaren garantie verschilt per merk, dus let hier goed op. Weet u welke airco u wilt kopen? Dan kunt u deze eenvoudig in uw winkelmand plaatsen en bestellen. Heeft u nog geen erkende installateur voor het plaatsen van een split-unit airco, kies dan voor een airco met montage. Een erkende installateur zorgt voor een veilige installatie van uw nieuwe airco.