Radiatoren

Radiatoren zijn een onmisbaar element binnen het verwarmingssysteem in je woning of bedrijf. Bijzonder vervelend dus als deze niet meer functioneert en/ of niet meer genoeg warmte afgeeft om de ruimte te verwarmen. Soms komt dit door een verbouwing, waardoor de ruimte groter is geworden. Ook kan het zijn dat je een nieuwe cv-ketel hebt, waardoor de (oude) radiatoren nu minder afgeven. Dit heeft dan te maken met de aanvoertemperatuur. 

Radiatoren vervangen

Zijn je radiatoren ook toe aan vervanging? Bestel je nieuwe modellen dan eenvoudig online bij CVtotaal. We bieden een breed assortiment radiotoren, een hoge kwaliteit en natuurlijk een scherpe prijs. Al onze radiatoren voldoen aan de Europese kwaliteitsnormen. Het vervangen van radiatoren is niet een klus welke je ieder jaar uitvoert, dus we begrijpen het natuurlijk heel goed wanneer je het lastig vindt om in te schatten welke materialen je benodigd bent. Want naast de radiator is het verstandig of soms zelfs noodzakelijk om een radiatorkraan, thermostaatkraan of voetventiel te vervangen. Je hebt daarbij tal van opties, want de leidingen kunnen vanaf de zijkant komen, maar het kan ook zijn dat de leidingen in jou situatie vanaf boven of juist uit de vloer komen. Heb je hulp nodig bij de juiste aansluitmaterialen, kijk dan eens op de volgende pagina naar onze instructievideo's. En wil je liever even afstemmen, bel ons dan of contacteer ons per mail of chat. 

Duurzaam verwarmen

Waar voorheen de watertemperatuur (aanvoer temperatuur) door de cv-ketel naar 90 graden werd gebracht, worden nieuwe hr-ketels nu af fabriek geleverd met een standaard aanvoer temperatuur van 75 graden. Dit betekend dat een radiator minder warmte zal afgeven, omdat deze circa 25% minder heet water aangevoerd krijgen. 
Een lagere aanvoertemperatuur en dus afgifte, kan er toe leiden dat je voor een ruimte nu een grotere radiator benodigd bent dan voorheen het geval was. Houd daar dus rekening mee bij de keuze voor een nieuwe radiator. 

Let op!!! het wattage op onze site wordt bij 90 graden aangegeven. indien U een aanvoertemperatuur van 75 graden gebruikt dan geeft de radiator +/- 25 % minder vermogen

Bekijk hieronder direct ons assortiment en bestel je nieuwe radiatoren direct online. Meer weten of de radiatoren? Lees verder

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 8140

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 8140

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wanneer heb ik een nieuwe radiator nodig?

Bij elke radiator komt er een punt waarop deze er de brui aan geeft. Maar ook voor dit punt bereikt is zijn er al verschillende signalen waaraan je kunt herkennen dat het tijd is om een nieuwe radiator te kopen. Het voornaamste symptoom is als de cv radiator steeds minder of ongelijk warmte afgeeft. Daarnaast kan het natuurlijk ook gewoon zijn dat de radiator defect of beschadigd is of je gewoon een ander type wilt vanwege een nieuw interieur.

 

Typen radiatoren

Op het gebied van radiatoren zijn er verschillende varianten te onderscheiden. Onderstaand de vier meest voorkomende op een rij:

      - Horizontale radiatoren:

horizontale verwarming

      ; is het meest gangbare type radiator. Deze zijn gangbaar voor elke woonruimte in huis en zie je dan ook het meest terug in de Nederlandse huizen;
       - Verticale radiatoren: in tegenstelling tot de horizontale radiator, gaat een

verticale verwarming

       de hoogte in. Door zijn smalle en hoge vorm is het een handige toepassing in smalle ruimtes die verwarmd moeten worden;
        - Vrijstaande radiatoren: een

vrijstaande radiator

        bevestig je op de vloer en heeft dus geen aansluitpunt aan de muur nodig. Dit type vrijstaande verwarming kan vaak zowel via de zijkant als onderzijde aangesloten worden;

Design radiatoren : dit type verwarming is dankzij zijn strakke uitstraling steeds populairder en een mooie toevoeging binnen een modern interieur. Een mooie combinatie tussen functionele verwarming en een fraaie uitstraling.

 

Welke radiator heb ik nodig?

In je zoektocht naar een nieuwe radiator, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Onderstaand enkele handige aandachtspunten tijdens deze zoektocht.

Inhoud berekenen ruimte

De inhoud van een ruimte is essentieel omdat dit het oppervlak is dat verwarmd dient te worden. Een veel gebruikte methode om de inhoud van de kamer te berekenen is door de lengte, breedte en hoogte van de kamer te vermenigvuldigen. Zo weet je hoeveel m3 verwarmd moet worden. Wil je per vertrek de ruimte berekenen en direct geschikte radiatoren filteren? Klik dan hier.

Vermogen radiator berekenen

Bij het berekenen van het gewenste vermogen van de radiator zijn de inhoud van de ruimte, de mate van isolatie en de gewenste temperatuur van invloed. Je dient er ook rekening mee te houden dat ketels welke ouder zijn dan 6 jaar water van 90 graden maken en jonger dan 5 jaar (of een nieuwe cv-ketel) 75 graden. Bij 75 graden heeft de radiator minder capaciteit dan bij 90 graden. CVtotaal geeft het wattage aan bij afgifte 90 graden! Waarom we dit doen? Klik hier voor meer uitleg of vraag onze verwarmingsspecialist advies als je niet zeker weet welke radiator bij je ruimte past.

 

Andere aandachtspunten

Naast de ruimte en het vermogen zijn ook de beschikbare ruimte en persoonlijke wensen van invloed. Zoek je bijvoorbeeld een radiator voor een smalle ruimte zoals een badkamer? Dan is een verticale radiator een slimme keuze. En ga je voor een klassiek ontwerp of een strakke design radiator met een kleurtje? De keuze is volledig aan jou.

 

Radiatoren van topmerken

Bij CVtotaal bieden we een breed assortiment radiatoren van topmerken zoals Brugman, Jaga en Vasco. Merken die bekend staan om een hoogwaardige betrouwbare kwaliteit en lange levensduur. Uiteraard staan ook de andere merken in ons assortiment garant voor topkwaliteit en weet je zeker dat je bij ons profiteert van een messcherpe prijs-kwaliteitverhouding.

 

Advies bij een radiator kopen? Vraag het onze verwarmingsspecialist

Wil je graag een advies over een radiator kopen of meer weten over een specifiek model of merk in ons assortiment? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Onze verwarmingsspecialisten helpen je graag verder.