Welke soorten elektrische boilers zijn er?

Er zijn verschillende soorten elektrische boilers om uit te kiezen. Welke boiler het meest geschikt is, hangt af van jouw situatie. Om je te helpen met de keuze van een elektrische boiler, hebben we de verschillende soorten voor je op een rij gezet. In deze blog vertellen we alles over de verschillende soorten elektrische boilers.
Snel naar
Keukenboiler
De keukenboiler, ook wel Close-in boilers genoemd, is een van de bekendste elektrische boilers. Deze boilers hebben vaak een kleine inhoud (5 tot 10 liter is gebruikelijk) en passen hierdoor onder of boven in een keukenkastje. Je hebt met een keukenboiler direct warm water, ideaal als je cv-ketel op zolder staat en het daardoor lang duurt voordat je warm water hebt. Hiermee bespaar je water en op je gasverbruik. Gebruik je veel warm water in de keuken? Dan is een Hotfill-boiler ook een goede keuze!
Itho Daalderop Close-in keukenboiler 10 liter + aansluitset
- Betrouwbare Close-in® keukenboiler
- Met universele aansluitset
- Water- en energiebesparend
- Inhoud 10 liter
- Direct royaal warm water
Plintboiler
De plintboiler is een type elektrische keukenboiler met een compact formaat, die past achter de plint van je keuken. Het is een ideale oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een keukenboiler die weinig ruimte inneemt en uit het zicht geplaatst kan worden. In het assortiment van Cvtotaal vind je elektrische plintboilers met een inhoud van 5 en 10 liter, ook in Hotfill-uitvoering
Inventum Modesto Q10 plintboiler 10 liter
- Compacte plint keukenboiler van Inventum
- Vermogen 2000W
- Horizontaal en verticaal te plaatsen
- Inhoud 10 liter
- Ook verkrijgbaar met Hotfill-aansluiting
Grote voorraadboilers
Heb je zonnepanelen op je dak en wil je hiermee jouw water opwarmen? Dat kan met een grote elektrische boiler. In ons assortiment grote elektrische boilers zitten boilers met een inhoud van 30 tot 150 liter. Kijk voor aankoop van een van deze boilers dus goed welke het beste bij jouw situatie past. Wil je bijvoorbeeld op meerdere punten tegelijkertijd warm water gebruiken, ga dan voor 120 of 150 liter. Verder kun je kiezen voor een boiler gemaakt van koper of van staal. Een elektrische boiler gaan langer mee dan die gemaakt van staal, maar hebben ook een hogere aanschafprijs. Bij een stalen boiler moet je regelmatig de anode vervangen, als de anode opgebruikt is kan snel roestvorming en lekkages ontstaan.
Nefit Bosch Tronic 4000T elektrische boiler 150 liter
- Energielabel C
- Temperatuur traploos in te stellen tot 70° C
- Geschikt voor een of meerdere tappunten
- Hangend model
- Materiaal vat: staal
Smart boiler
Een smart boiler is een elektrische boiler met een zelflerend vermogen. Deze slimme elektrische boiler analyseert je vebruikspatroon en meten het waterverbruik. Hierdoor onthoud de boiler op welke momenten er van de boiler gebruikt wordt gemaakt. Zo wordt het water alleen opgewarmd wanneer dat nodig is, waardoor je energie bespaard.
Hoe werkt een smart boiler?
Een smart boiler is een warmwatervat met temperatuursensoren en slimme techonologieën. De slimme boiler gebruikt deze technolgieën om zich aan te passen aan het watervebruik. Hierdoor gaat de boiler aan op momenten wanneer er vraag is naar warm water. Een slimme boiler werkt ook goed met zonnepanelen. De boiler kan overtollig zonnestroom inzetten om het water te verwarmen. Hierdoor lever je minder opgewekte stroom terug aan het net.
Inventum Ecolectric Mono smart boiler 120 liter
- Zelflerende elektrische boiler van Inventum
- Vermogen 1200W
- Energielabel C
- Compact model
- Materiaal vat: Koper
Zonnestroomboilers
Door netcongestie, afschaffing van de salderingsregeling en terugleverkosten voor zonnepanelen, is het belangrijk om zoveel mogelijk stroom zelf direct te gebruiken. Hierbij is zelf opgewekte zonnestroom opslaan een goede oplossing. Zonnestroomboilers zijn hiervoor een goede oplossing en gaan slim om met energie. Deze boilers zijn eigenlijk een soort thermische batterij en slaan overtollige zonnestroom op in de vorm van water. Hierdoor maak je optimaal gebruik van zonnestroom. Zonnestroomboilers zijn niet alleen handig bij zonnepanelen, maar ook bij een dynamisch energiecontract. Een zonnestroomboiler is niet hetzelfde als een zonneboiler. Een zonnestroomboiler gebruikt overtollige stroom van zonnepanelen om het tapwater te verwarmen. Een zonneboiler wekt geen stroom op, maar zet zonlicht direct om in warmte via zonnecollectoren. Een zonneboiler maakt geen gebruik van zonnestroom, maar van zonnewarmte.
Hoe werkt een zonnestroomboiler?
Wanneer je zonnepanelen meer stroom opwekken dan er wordt verbruikt, slaat een zonnestroomboiler deze stroom op. Deze overtollige stroom wordt omgezet in warm tapwater. Het warme tapwater wordt vervolgens gebruikt om bijvoorbeeld te douchen en af te wassen. Een zonnestroomboiler heeft een dimfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat het vermogen van de boiler meebeweegt met de energie die anders teruggeleverd wordt aan het stroomnet. De regelaar van de boiler zorgt ervoor dat van de hoeveelheid overtollige zonnestroom, er evenveel wordt gebruikt om water te verwarmen. Dit zorgt ervoor dat je meer zonnestroom zelf gebruikt en zo min mogelijk teruglevert aan het stroomnet.
Welke boiler types zijn er?
Wil je meer informatie over de type boilers, zoals indirect gestookte boilers, zonneboilers en warmtepompboilers? Lees dan deze blog.
Boiler advies nodig?
Weet je niet zeker welke elektische boiler bij je past? De klantenservice van Cvtotaal staat voor je klaar om je op de goede weg te helpen!